lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Projekt Absolut Inspiration odštartoval. Predstaví sériu exkluzívnych vystúpení hudobnej skupiny The Escasy Of Saint Theresa, jej speváčka Kateřina Winterová si oblečie „šaty zo svetla“ Denisy Novej a netradičné svetelné inštalácie oživia nočnú Bratislavu

  Spracoval(a) : Zuzana
Dátum : 11.10.2010
späť
Späť

Poslať
 


Značka Absolut po prvýkrát v SR a ČR iniciovala kreatívnu spoluprácu slovenských a českých umelcov rôznych umeleckých zameraní. Pilotný projekt s názvom Absolut Inspiration predstaví spoluprácu hudobnej skupiny The Ecstasy Of Saint Theresa (EOST), módnej návrhárky Denisy Novej a mladých umelcov z Cvernovky.

 

 

Projekt Absolut Inspiration začiatkom októbra uvedú mladí umelci z Cvernovky svetelnými inštaláciami na rôznych miestach Bratislavy a vyvrcholí koncertom hudobnej skupiny The Ecstasy of Saint Theresa (EOST) v bratislavskom klube Loft. EOST sa po dlhom čase predstaví naživo svojim slovenským fanúšikom. Pripravila si pre nich skutočne jedinečný hudobný zážitok a tiež „Absolut Light Dress - šaty zo svetla“ návrhárky Denisy Novej navrhnuté pre Katarínu Winterovú (speváčku EOST) určené špeciálne pre tento projekt. „Šaty zo svetla“ budú následne hrať hlavnú úlohu v novopripravovanom videoklipe skupiny a návštevníci koncertu si ich budú môcť vychutnať aj naživo.

 

V rámci projektu Absolut Inspiration odohrá EOST počas jesene pre svojich slovenských a českých fanúšikov celkom 6 koncertov. Turné odštartuje 10. 10. 2010 na Novej scéne v Prahe, bude pokračovať v Čechách a na Morave koncertami v ďalších 5 kluboch: v pražskom Roxy, brnianskej Fléde, Fabricu v Ostrave, Bazilike v Českých Budějoviciach a v Plzni v klube Pod Lampou. Jeho finále sa presunie za hranice, ku nám na Slovensko – a to 5.novembra do klubu Loft v Bratislave.

 

"Sme radi, že môžeme byť súčasťou tohto kreatívneho projektu, ktorého prvým výsledkom sú naše nové webové stránky www.eost.cz. Tešíme sa na turné a na to, keď budeme môcť odprezentovať naše nové skladby.“, hovoria hudobníci Jan P. Muchow a Kateřina Winterová.


Koncertu predchádzajú inštalácie mladých umelcov z Cvernovky vytvorené zo svetielkujúcich fliaš. Budú rozmiestnené na rôznych miestach Bratislavy spojených s kultúrou a mestským životom. Jednou z prvých bude inštalácia realizovaná v sobotu 9.10. na Hlavnom námestí v Bratislave. Ďalšie sa objavia napríklad pri Kačacej fontáne, na Námestí Slobody, pri fontáne historickej budovy SND či na Hviezdoslavovom námestí. Iné budú pripravené počas októbra pri príležitosti rôznych kultúrnych a spoločenských akcií – Nu Jazz Days (vôbec prvá inštalácia v piatok 8.10.), Nuspirit Club, Radosť Music Club, ale aj v deň Bratislavských jazzeových dní. Zaujímavou „dušičkovou“ inštaláciou bude inštalácia v Sade Janka Kráľa v pondelok 1.11.2010. Cieľ inštalácií je jediný – rozžiariť a nechať vystúpiť z tmy rôzne zaujímavé miesta v Bratislave. Ukázať, čo dokáže svetlo a nápad mladých umelcov s odosobným mestským prostredím.

 

Za konceptom, výberom lokalít a osvietením fliaš stojí voľné zoskupenie mladých umelcov z Cvernovky: Róbert Szabó, Boris Belan, Dušan Husár, Paula Poštolková a Miroslav Simčuv, ktorí sa zaoberajú okrem iného aj audiovizuálnymi intervenciami do verejného priestoru a open source systémami.

 

Projekt kreatívnej spolupráce Absolut s umelcami v zahraničí funguje už viac ako 30 rokov pod rôznymi názvami, v Slovenskej a Českej republike štartuje ako Absolut Inspiration. Zámerom je v projekte pokračovať a osloviť ďalších slovenských umelcov rôznych zameraní ku kreatívnej spolupráci so značkou Absolut.

 

Tohtoročné poňatie projektu je symbiózou viacerých umeleckých počinov, ktoré sú inšpirované novou limitovanou edíciou fľaše Absolut Glimmer. Povrch tejto ikonickej sklenenej fľaše je pretkaný diamantovým vzorom pripomínajúcim vytesané kryštáliky a vytvára tak hru svetla a lesku. Preto sú svetlo a žiara ústredným motívom kreatívnej spolupráce Absolut Inspiration.

 

* * *

 

ABSOLUT VODKA

Svet sa o vodke ABSOLUT dozvedel v roku 1979, kedy bola po prvýkrát predstavená v USA. No Absolut rent Bränvin, teda absolútne čistá vodka, sa vo Švédsku vyrábala už sto rokov predtým. Dnes je v predaji na 126 trhoch po celom svete, zo všetkých prémiových destilátov sa nachádza na štvrtom mieste a je značkou číslo dva medzi vodkami.  V minulom roku dosiahla spotreba neuveriteľných 96 miliónov litrov, denne sa vyrobí viac ako 500 tisíc fliaš. Aj napriek ohromnému nárastu (z nejakých 90 tisíc litrov ročne) sa vodka ABSOLUT vyrába stále na jednom jedinom mieste, a to v švédskom Ahuse. Licenčná výroba nepripadá do úvahy, pretože všetky suroviny (pšenica, voda atd.) pochádzajú z blízkeho okolia destilérky.

 

Úspech vodky ABSOLUT spočíva v jedinečnom procese spracovania ozimnej pšenice, ktorému sa hovorí kontinuálna destilácia a ktorý praktikoval už od prvopočiatku vodkový kráľ Lars Olsson Smith.  Po destilácii je produkt podrobený štvorfázovému filtračnému procesu a tým vzniká jeden z najčistejších destilátov na svete. Mimochodom, viete, čím sa vyplachujú prázdne fľaše pre ich naplnením? Ničím iným ako samotnou vodkou, aby nič nemohlo ohroziť jej vycibrenú, čistú chuť.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!