lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Želáme Vám 365 úžasných a optimistických dní!

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 20.12.2002
späť
Späť

Poslať
 

Neskúsite s nami prežiť všetky dni nového roku v optimizme a pohode? Ak sa chcete pripojiť, vedzte, že by ste nemali iba pasívne čakať,  či  bude osud milostivý a prinesie vám niečo dobré.  Ak totiž chceme, aby nám bol naklonený  musíme mu pomôcť aj sami. Ak sa budeme čo len trocha usilovať, môže byť milý každý deň. Polovicou úspechu je viera vo vlastné šťastie a priaznivé okolnosti.

Receptov na šťastie je azda toľko, koľko je na svete ľudí. Ich účinnosť závisí aj od nášho temperamentu a osobnosti, ale aj od toho, či sme dôsledné pri hľadaní pozitívnych stránok života. Aby účinkovali, predovšetkým,  musíme mať radi človeka, ktorého každé ráno vidíme v zrkadle.
MALÉ RADOSTI
Život bez radosti stráca zmysel. Nevzdávajte sa svojich malých každodenných radostí len preto, lebo ste príliš svedomitá a chcete najskôr splniť všetky povinnosti. Každú radosť považujte za rovnako dôležitú ako veci, ktoré musíte vykonať.  Dlhuje to sama sebe a svojej vyrovnanosti. Človek, ktorý sa má na čo tešiť, má viac energie aj na zvládanie každodenných úmorných situácií.
SILA OPTIMIZMU
Niektorí ľudia vždy počítajú s tou najhoršou možnou alternatívou v presvedčení, že takto sa aspoň vyhnú sklamaniu. To je nesprávne. Mnohé prekážky možno prekonať pozitívnym prístupom, ktorý priťahuje priaznivo naladených ľudí. Veselý a priateľský výraz tváre zvyčajne dobre naladí aj okolie a pomôže nám vybaviť aj ťažké a nepríjemné záležitosti.
ZDRAVIE JE KAPITÁL
Pracujte na udržaní dobrej kondície. Stravujte sa rozumne a pravidelne a neukracujte sa o oddych a spánok. Nezabúdajte, že každým pribúdajúcim rokom by mal byť program ochrany vlastného zdravia intenzívnejší. Preto si rezervujte čas aj peniaze na udržanie dobrej formy, aby  ste ich  nemuseli vrážať do choroby a liečenia.
VÝHODY PRIATEĽSTVA
Usilujte sa nevyškrtnúť zo zoznamu priateľov ani tých ľudí, ktorých vady vidíte ako na dlani. Nikto nie je dokonalý. Radšej si všímajte ich dobré stránky a hľadajte príležitosti, aby sa prejavili.
VIAC SVETLA
Nesedávajte v tmavých a pochmúrnych miestnostiach, ktoré priam provokujú temné myšlienky. Svetlo povzbudzuje, mobilizuje a dvíha náladu. Keď vám je ťažko, hľadajte zrakom pastelové farby. Vyhľadávajte tie farby, v ktorých vám je najlepšie a dbajte na to, aby farebné ladenie bytu zodpovedalo vášmu vkusu a vyvolávalo príjemné pocity.
V SÚLADE S PRÍRODOU
Nenadávajte na počasie, tešte sa z každého ročného obdobia. Nedovoľte, aby počasie priveľmi ovplyvňovalo vašu náladu.  Na zmeny v prírode treba hľadieť so záujmom a úžasom, pretože sú fascinujúce. Snažte sa tráviť čo najviac času na čerstvom vzduchu. Kedykoľvek máte príležitosť, pozorujte západ slnka – je to vynikajúce uvoľnenie napätia.
INAK NEZNAMENÁ HORŠIE
Novinky alebo náhle životné zvraty nepovažujte za tragédiu alebo neprajný osud, ale za novú príležitosť. Zmeny si od nás vyžadujú pružnosť a zmeny myslenia. To síce často býva ťažké, ale zároveň nám umožňuje  vypracovať si nové nápady a životný štýl. Každodenné návyky znamenajú stagnáciu, zatiaľ čo zmeny rozvoj.
PLÁNOVANIE BUDÚCNOSTI
Nenechajte sa uväzniť v krajine banálnych, každodenných povinností. Najbližšie týždne a mesiace plánujte s veľkorysým rozmachom. Samozrejme, vaše plány by mali zahŕňať aj potreby najbližších, ale nezabúdajte ani na veci, ktoré sú dôležité pre vás. Neodkladajte svoje potreby a túžby na dno zásuvky. Zabudnite na obavy, že si s niečím neporadíte, pretože ste to nikdy nerobili a nemáte skúsenosti. Musíte si veriť, veriť že sa všetko podarí. O budúcnosti premýšľajte odvážne a nebojte sa ambicióznych plánov. Samozrejme s ohľadom na reálne sily. Určite sa nehláste za učiteľa angličtiny, aj keby ste si akokoľvek verili, keď poznáte iba základy angličtiny. 


Diskusia k článku:

Vážená redakcia, p. Jeníková, vďaka za pekný predvianočný článok. Tých nasledujúcich 365 dní plných optimizmu budeme veľmi potrebovať, aby sme mohli robiť radosť nielen sebe, ale hlavne svojim najbližším, svojmu okoliu, svojim spolupracovníkom. Takáto investícia do vzťahu by sa mala oplatiť a mala by sa nám dvojnásobne vrátiť, ale musíme byť všetci úctivejší a tolerantnejší voči sebe. A zabudnúť na typickú vlastnosť Slovákov – závisť a nenávisť, pretože s tými vlastnosťami sa ťažko presadzujeme. *****Pravdivé sú slová o malých radostiach, sile optimizmu, o výhodách priateľstva, čo som zistila aj na vlastnej koži. Veľa príspevkov sme diskutovali a navzájom sme vyjadrovali svoje názory, skúseností a verím, že každý si z niečoho niečo zobral aj pre seba. A plánovanie budúcnosti??? Každý z nás si plánuje budúcnosť, každý z nás má nesplnené túžby a želania a každým dňom verí, že sa mu niečo podarí splniť, niekomu urobí radosť hoci maličkosťou. Takže prajem aj ja Vám veľa optimizmu a veľa dobrých, zaujímavých článkov pre návštevníkov Lady, hoci to časom vyzeralo, že menovanú stránku prestaneme navštevovať vďaka nemiestnym rýpalkom. *****Ale čo je lepšie a úžasnejšie ako rozdávať pohodu, úsmev a dobrú náladu pri reakciách na príspevky, z ktorých je niekedy cítiť ľútosť, napätie, beznádej...... *****Ak som si vyliala srdce na nesprávnom mieste, ospravedlňujem sa.
Neregistrovaný - smile, 20.12.2002 14:51
Vdaka za pekne slova a mnoho optimizmu do dalsieho roka.
Neregistrovaný - M.J., 24.12.2002 23:42
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!