lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 33 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Streda, 16. Október, , Dnes oslavuje Vladimíra
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
O radosti z jedenia

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 4.12.2002
späť
Späť

Poslať
 

Jednou z atrakcií blížiacich sa Vianoc je aj spoločná príprava  sviatočných jedál a potom radostné besedovanie pri stole. Je pravda, že musíme cítiť výčitky svedomia kvôli sviatočným prehreškom proti zásadám zdravého stravovania?

Keď moderná žena priznáva, že zhrešila, najčastejšie ide o kúsok torty, ktorý zhltla nehľadiac na kalórie. V našich časoch jedenie stratilo svoj radostný charakter, dokonca je označované za hrozbu.  Obete chudnutia sedia nad tanierom plným pochúťok a namiesto príjemného pocitu z jedenia cítia strach, že ručička na váhe sa pohne nahor. Pritom každý človek má svoju optimálnu hmotnosť, ktorá vôbec nemusí zodpovedať hmotnosti v tabuľkách „výživárov“. Vaša ideálna hmotnosť je taká, pri ktorej sa cítite najzdravšie a najlepšie. Nezabúdajme, že rozkoš z jedla predstavuje súčasť radosti zo života, ktorá je podmienkou zdravia, znamenajúceho čosi viac ako absenciu choroby. 
Našťastie moderná dietetika už prestáva deliť potraviny na zdravé a škodlivé. Celá veda je v tom, čo jeme. Celkové odstránenie tukov alebo cholesterolu z jedálneho lístka je rovnako nezmyselné ako ich nadmerné množstvo.

Dôverujte múdrosti organizmu
Váš organizmus dobre vie, aké zložky potravy potrebuje a ktoré jedlá mu prospievajú. Preto vám sám našepkáva, čo by ste mali jesť. 
●Nie je náhoda, že vo chvíľach smútku siahate po čokoláde. Obsahuje mierne narkotizujúcu látku  andamín.
●Po vypití piva sa cítite veselšie vďaka stopovým množstvám látky, pripomínajúcej morfium.
●Bylinky, ktoré často pridávame k pečenému mäsu, najmä tymián, šalvia a rozmarín chránia pred škodlivými zložkami, ktoré sa vytvárajú počas pečenia.
●Obľúbené jedlo Angličanov – ryba s hranolčekmi – by zničila ich srdcia, nebyť ochrannému pôsobeniu tanínu, ktorý obsahuje najobľúbenejší nápoj obyvateľov Veľkej Británie – čaj.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
LADY emailom
V prípade že máte záujem pravidelne odoberať spravodajstvo z nášho servera, prosím zadajte vašu e-mailovú adresu a stlačte tlačítko Prihlás.

 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!