lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Váš revolučný program obnovy

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 19.6.2002
späť
Späť

Poslať
 

Hoci všetci úplne presne vieme, čo je zdravé a správne a čo nie, predsa len máme ešte rezervy v životospráve. Nemáme dostatok spánku, chýbajú nám vitamíny a pitný režim aj pravidelná strava pokrivkávajú. Ja to nazývam: teória a prásk! V lete je najvyšší čas, aby ste svojmu preťaženému organizmu venovali viac pozornosti a brali zdravý spôsob života vážne. Niekedy stačí zdraviu venovať minútu z celého dňa, ale treba to urobiť naozaj, myslím si, že ani 15 minút pre zdravie nie je stratený čas.

ZA JEDNU MINÚTU
Budete oddýchnutejšia. Skúste to s akupresúrou: končekmi prstov minútu zľahka stláčajte bod medzi obočím. Rýchlo sa zbavíte bolesti hlavy a prinesiete úľavu unaveným očiam. Tento istý trik môžete použiť aj pri nechutenstve.
Doplníte nedostatok vody. Už jediným pohárom vody vyrovnáte chvíľkový nedostatok tekutín . Denné minimum na to, aby si váš organizmus dlho zachoval mladosť, by malo predstavovať osem pohárov vody.

ZA PäŤ MINÚT
Pružnejšia pokožka.
Ak máte suchú pokožku, každý deň si päť minút masírujte  celé telo, najlepšie kefkou z prírodného vlasu s dlhou rúčkou. Robte to dlhými pohybmi vždy smerom od srdca. Začnite chodidlami, potom smerujte nahor až po zadnú stranu nôh. Nasleduje masáž brucha – tu by mali byť pohyby krúživé a v smere hodinových ručičiek. Napokon vymasírujte krk, hrudník (bradavky vynechajte) ramená a nakoniec ramená.

ZA PäTNÁSŤ MINÚT
Ovládnete strach.
Pomôžte si vizualizáciou. Pohodlne si sadnite do kresla a utíšte dych. Predstavte si, že stojíte pri otvorenom okne, do ktorého vletí nádherná mydlová bublina.  Skúste si predstaviť, ako pristáva na podlahe, je čoraz väčšia a krajšia, až kým nie je väčšia ako vy. Potom do nej vojdite. Cítite sa celkom bezpečná. Túto metódu použite aj v prípade, že sa vás zmocňuje ,,depka“. V bubline môže hrať príjemná hudba a môže byť prevoňaná vašimi obľúbenými vôňami.

ZA JEDEN DEŇ
Zlikvidujete zápchu.
Namiesto troch väčších jedál denne jedzte menšie porcie, ale šesťkrát denne. Takýto spôsob stravovania zlepšíte činnosť čriev. Ku každému jedlu si dajte ovocie.  Zmenu stravovania môžete doplniť pitím čajov na reguláciu trávenia.

ZA TÝŽDEŇ
Zmeňte spôsob hospodárenia s časom. Každý deň si v bodoch zapíšte, čo musíte vybaviť a v daný deň sa venujte iba najdôležitejším bodom. Problémami, ktoré môžu počkať sa nezaťažujte. Postupne sa zbavíte pocitu, že nič nestíhate a po týždni sa ukáže, že ste urobili aj tak viac ako kedysi.

ZA TRI MESIACE
Naberiete síl.
Vstávate ráno z postele len s veľkou námahou? Nemôže to byť  preto, lebo spávate príliš málo? Aby ste sa zobudili  rezká a odpočinutá, potrebujete aspoň 7 – 8 hodín spánku.  Hneď po prebudení nevyskočte ako srnka, ale  najskôr poležiačky napnite všetky svaly a vydržte tak, aspoň kým nenapočítate do troch. Potom prudko uvoľnite celé telo. Cvičenie opakujte sedemkrát. Vďaka takejto každodennej gymnastike vám už po troch mesiacoch zosilnejú svaly, zlepší sa krvný obeh aj látková výmena.
Doplníte nedostatok vitamínov. Urobte si vitamínovú kúru. Každý deň zjedzte päť porcií ovocia a zeleniny. Jedna porcia je napríklad pohár jahôd alebo strapec hrozna, miska šalátu, jedna lyžička hrozienok alebo 2-3 sušené marhule či čerstvé ovocie – jablko, kivi, marhuľa, mango, melón.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!