lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Testujeme svokry

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 21.2.2002
späť
Späť

Poslať
 

Akú známku dostane tá vaša?
Bola prvou ženou v jeho živote a niekedy ňou ostane naveky – jeho matka. Či už z chlapca vyrastie klasický mamičkin synáčik alebo nie – jeho vzťah k matke ovplyvňuje partnerstvo viac, akoby sme chceli.


Mnohé ženy považujú svokry za najhoršiu súčasť svojho manželstva. Do akej miery zaťažuje mužova matka partnerstvo svojho syna, závisí od toho, aký  vzťah má ku svojej mame muž a o aký typ svokry ide. Tu totiž existujú obrovské rozdiely...Otestujte si, akú známku, či titul  by dostala vaša svokra.

 

1 Dostala by : PRIATEĽKA
Žiaľ, typ priateľskej svokry je veľmi, veľmi zriedkavý.  Svokra- priateľka sa v prípade pochybností vždy prikloní na stranu nevesty , má pre ňu hlboké porozumenie a keď nastanú problémy so synom, podporuje svoju nevestu.
2 Dostala by: OCHOTNÁ
Ak sa jej priamo nepýtate na jej názor, nemieša sa do vášho partnerstva, ale je vždy na mieste, keď ju potrebujete. Snaží sa byť férová voči obom stranám – čo sa jej ale vždy nepodarí,  najmä  ak ide o jej milovaného syna. 
3 Dostala by: USILOVNÁ
Pre svojho synáčika a jeho manželku usilovne ako včelička perie, žehlí a upratuje. Odoberá im množstvo práce a takto im veľmi sťažuje všetky pokusy o osamostatnenie.  Často ostáva na návšteve dlhšie, ako by prospievalo partnerstvu mladého páru.
4 Dostala by : URAZENÁ
Vyžíva sa v úlohe exmanželky svojho syna, ktorá sa jeho sobášom stala prebytočnou. Medzi jej klasické frázy patria povzdychy ako ,,Viem, že ma už nikto nepotrebuje“ alebo ,,Viem, že vás len obťažujem“. Po nekonečnom prehováraní sa predsa dá uprosiť a príde na návštevu a potom je za ňu takmer trápne vďačná.
5 Dostala by: NEZÁVISLÁ
Nikdy nemá čas – alebo aspoň predstiera, že je večne zaujatá niečím iným. Buď je naozaj taká hyperaktívna, alebo si jej nezáujem treba vysvetľovať ako demonštratívny a vôbec nie priateľský postoj.
6 Dostala by: MRCHA
Kde len môže, zasieva medzi svojho syna a nevestu semeno nezhôd. Podpichuje, roznáša klebety a klamstvá a neštíti sa nasadiť do boja proti neveste svoje vnúčatá, alebo inú tretiu osobu.
Že poznáte aj horšie pomenovania? Nezabudnite, že každá z nás má šancu stať sa raz svokrou. Podľa toho, ako to zvládneme, budú nás v duchu oslovovať. Veľa šťastia!


 


Diskusia k článku:

Tu v tomto príspevku nie je výraz na moju svokru, ktorý by jej prislúchal. Má všetky zlé vlastnosti, ktoré vôbec existujú od zákernosti, po lakomosť, sobeckosť, hlúposť, samoľúbosť a keby mohla a mala tú moc, zastavila by slnko, aby nemohlo na nás svietiť a svietilo by len na ňu a jej dcéru. Správali sme sa k nej systémom kto do teba kameňom ty do neho chlebom, bohužiaľ hodila do nás ešte väčší kameň. Aj ja som už svokra a mám dvoch zaťov správame sa k sebe ako priatelia a keby som mala vlastnosti mojej svokry, žiadala by som od svojich dcér, aby ma popravili. Tak, toľko o svokre ....
Neregistrovaný - Alexandra, 21.2.2002 06:53
to zaoberanie sa muzmi vam lezie na mozog
Neregistrovaný - , 21.2.2002 15:27
taku svokru akou je moja mamina pre mojich svagrov a svagrine, by som chcela mat, uplne sa na nu hodi popis c.1 priatelka. dufam,ze raz taku mat budem ...
Neregistrovaný - , 21.2.2002 15:48
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!