lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Štyri ženské stresy a ako ich prekonať

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 23.1.2002
späť
Späť

Poslať
 

Každý človek má svoje problémy a všetci sme vystavení stresom. Sú však v živote aj také problémy, s ktorými si musia poradiť najmä ženy. Skúste sa s tým vyrovnať a vziať to ako fakt. Príroda nám nedopriala rovnosť šancí. My však vieme, ako vyrovnať handicap.

 

1.
PREDMENŠTRUAČNÉ NAPäTIE

Buďte na seba dobrá
Cítite sa zle. Máte pocit ťažoby, ste podráždená a nervózna. Pobolievajú vás prsia, brucho, kríže, máte problémy s pleťou? A to je nič oproti tomu, že celý svet vidíte v čiernych farbách. Chýba vám trpezlivosť a bývate precitlivelá. Aj drobnosť vás dokáže vyviesť z rovnováhy a nevinné poznámky vás trafia rovno do srdca. Neviete vydržať sama so sebou, ani s kolegami a s rodinou. Často sa hneváte, plačete a zlostíte. Môžete mať ťažkosti s koncentráciou.
Spomaľte tempo
V tieto ťažké dni sa snažte viac relaxovať. Ak je to možné, pohybujte sa medzi priateľskými ľuďmi a ak nemusíte, neriešte vážne témy. Porozprávajte sa s partnerom a vysvetlite mu, že menštruáciu znášate veľmi ťažko a preto by vám mal pomôcť. Ak vás nedokáže pochopiť, nech vám iba otvorí náruč, aby ste mali kde spočinúť.
Upravte svoju stravu
Pocit nepokoja a nervozitu môže zmierniť niekoľkodňová  diéta, bohatá na vitamín B a magnézium. Preto jedzte v tomto  čase orechy, pečeň, ryby, celozrný chlieb, paradajkový pretlak, banány a sušené ovocie. Chuť  na sladké uspokojte sušeným ovocím . Zákusky vašu náladu iba zhoršia. Môžete si ale dopriať niekoľko kúskov čokolády – vďaka nej organizmus vylučuje viac serotonínu, ktorý vyvoláva pocit spokojnosti a zlepšuje náladu. Vyhýbajte sa alkoholu, káve a čiernemu čaju, a ľuďom ktorí zvyšujú podráždenosť.
Relaxujte
V čase predmenštruačného napätia je pohyb veľmi dôležitý. Fyzická námaha, každodenné cvičenie, aspoň pol hodina gymnastiky, či rýchlej chôdze, aerobik alebo aj tanec uvoľňujú napätie, zlepšujú cirkuláciu krvi a náladu. Relaxačné účinky majú aj dvadsaťminútové kúpele v morskej soli alebo vode s aromaterapeutickými olejčekmi.

                         Pokračovanie zajtra


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!