lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Strašiak menom INKONTINENCIA

  Spracoval(a) : Eva
Dátum : 30.6.2015
späť
Späť

Poslať
 

"Sexuálna reaktivita žien všeobecne do tridsiatich rokov stúpa, do menopauzy pozvoľna klesá a po päťdesiatom roku života sa znižuje. Inkontinencia do sexuálneho života významne zasahuje. Je zdrojom frustrácie, úzkosti a obáv, narušeného životného rytmu, únavy a celkového poklesu výkonnosti. Nechcený únik moču stresuje najmä mladšie ženy, "hovorí klinický psychológ Mgr. Petr Křenek.

Inkontinencia sa objavuje u dospievajúcich dievčat následkom zápalu dolných močových ciest po  začatí sexuálneho života. U žien v produktívnom veku je spôsobená ochabnutím svalov a tkanív okolo močovej trubice z dôvodu tehotenstva, ťažkého pôrodu alebo gynekologických operácií. Tretina žien trpí tzv. stresovou inkontinenciou, približne štvrtina urgentnou inkontinenciou. Vo veku 15 až 64 rokov je postihnutých únikom moču až 30 percent žien.


Čo sa deje pri sexe?

U väčšiny žien dochádza vplyvom inkontinencie k zníženiu až strate vzrušivosti a sexuálneho prežívania, poklesu sexuálnej túžby a niekedy dokonca k anorgazmii. "Inkontinentné ženy sa  najčastejšie sťažujú na nedostatočnú lubrikáciu, bolesti, dysfunkčný orgazmus a nedostatok sexuálnej túžby. Vyhýbajú sa styku kvôli pocitom nutkania na močenie počas predohry a obávajú sa úniku moču počas styku a pri orgazme. Nepríjemné pocity vyvolávajú navyše obavu z toho, že zápach sprevádzajúci samovoľný únik moču zníži ich atraktivitu a odradí partnera. Preto sa milovaniu radšej vyhýbajú, "vysvetľuje odborník a dodáva, že zníženie frekvencie sexuálnych stykov vedie často k depresiám a partnerskému sexuálnemu nesúladu. Napriek tomu polovica žien trpiacich inkontinenciou zostáva sexuálne aktívnych, ale frekvencia pohlavných stykov je nižšia, sexuálna predohra dlhšia a súlož aj dĺžka vyvrcholenia sú kratšie. "Primárnym problémom je komunikácia medzi lekárom a pacientkou na tému sex u inkontinentných žien. äčšina mladých dievčat a žien sa za únik moču hanbí a prichádza až vo chvíli, keď je pre nich situácia neuchopiteľná. Pritom včasná diagnóza a dodržiavanie liečebných opatrení môžu mnohým z nich priniesť až nečakaný efekt, "upozorňuje Mgr. Křenek. Úspech liečby je podmienený zmenou doterajšej životosprávy, pravidelným užívaním predpísaných liekov, odporúčanú fyzikálnou terapiou  a rehabilitáciou. Každá žena je jedinečná a najlepšia liečebný postup je vždy ten, ktorý je "šitý na mieru". To neznamená, že liečbu nemôžete podporiť samy. Naopak.


Upevnením svalov panvového dna stmelíte sexuálny vzťah

"Správne fungujúce svaly panvového dna všeobecne prinášajú ženám aj mužom väčšiu slasť pri milovaní a obohacujú sexuálny život," hovorí Mgr. Křenek. Pravidelným cvičením ochabnuté svaly panvového dna posilníte, a tým "zabijete dve muchy jednou ranou". Budete lepšie ovládať močové ústrojenstvo a zároveň zlepšíte kvalitu sexuálneho zážitku. Na posilnenie svalov panvovej oblasti vykonávajte trikrát denne po dvadsiatich minútach známe Kegelove cviky, ktoré významne pomáhajú zabrániť úniku moču pri tzv. stresovej inkontinencii. Cvičenie doplňte používaním vaginálnych kónusov či tzv. Venušiných guličiek, ktoré keď udržíte v pošve, postupne vymeníte za ďalší väčšej hmotnosti. Liečebný efekt uvedených postupov na zlepšenie sexuálnej funkcie odborníci zaznamenali v troch štvrtinách prípadov inkontinentných žien! Nezabudnite na posilňovanie brušných svalov a ďalších oslabených svalových skupín, a zamerajte sa aj na celkové držanie tela. Panvovému dnu prospieva kalanetika, pilates či power joga, ale aj turistika, plávanie a jazda na bicykli. Celkovú kondíciu samozrejme môžete podporiť aj zvnútra.


Buďte zase sami sebou

Cestou k skvalitneniu sexuálneho života inkontinentných žien sú aj prírodné prípravky ovplyvňujúce slabosť močového mechúra. Známy je účinok tekvicových semien a v poslednej dobe využitie sily semien ľanu siateho v nehormonálnych tabletkách Incovenal comfort, ktorý v kombinácii s vňaťou prasličky a semenami tekvice, prídkami horčíka a vitamínov C a D3 prispieva k posilneniu svalov panvového dna, ktorých ochabnutie je častou príčinou nedobrovoľného úniku moču. Prípravok pôsobí aj na nervový systém. Eliminuje výkyvy nálad a zlepšuje aj psychickú kondíciu. Jeho významné účinky potvrdili nielen zahraničné lekárske štúdie, ale predovšetkým skúsenosti pacientok, ktoré sa po pravidelnom užívaní cítia byť "zasa sami sebou".


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!