lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Kalorické nástrahy

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 9.8.2001
späť
Späť

Poslať
 

Zelenina je nízkokalorická, ale...

Veľká uhorka má sotva 20 kcal, miska varenej špargle 50 kcal. Aj napriek tomu, že odborníci na zdravú výživu hovoria, že od šalátov sa nepriberá, prikazujú dávať si pozor. Dôvod je očividný – ide o prísady do šalátov, ktoré sú niekedy až príliš kalorické. Rozdiel medzi uhorkou a uhorkovým šalátom s kyslou smotanou predstavuje až 80 kcal – toľko totiž obsahujú dve lyžičky smotany. Ešte kalorickejšie sú prísady k varenej zelenine. Fazuľka a karfiol, ktoré nás i tak zasýtia na dlhší čas, sa zmenia na dokonalú kalorickú bombu, ak ich polejeme roztopeným maslom a opraženou strúhankou (spolu viac ako 220 kcal!). Tým vás, samozrejme, nechceme odradiť od konzumácie zeleninových jedál. Čím viac zeleniny budete jesť, tým rýchlejšie sa vrátite k štíhlej postave. Zeleninu teda treba jesť, ale nad jej úpravou musíte uvažovať a k prílohám k nej treba pristupovať s veľkou opatrnosťou. Tu sú naše rady.
- Smotanu môžete úspešne nahradiť bielym jogurtom. Takto k uhorke namiesto 80 kcal pridáte iba 6 kcal.
- Strúhanku nahraďte troškou masla. 1 lyžica strúhanky (40 kcal) opražená na 2 lyžiciach oleja (každá po 90 kcal) dávajú spolu až 220 kcal. Naproti tomu malá lyžička masla má iba 45 kcal. Poriadny rozdiel, nie?

Polievky – pomáhajú chudnúť alebo zaokrúhľujú?

Slovenská kuchyňa je známa skvelými polievkami a preto pre mnohých z nás obed bez polievky nie je poriadnym obedom. Chudnutie našťastie nespočíva v odriekaní si všetkého, čo nám chutí. Dietetici akceptujú v redukčnej diéte aj polievky – ale opäť prikazujú dávať si pozor na prísady. Tanier uhorkovej polievky, uvarenej podľa všetkých kulinárskych zásad (s kockou bujónu, zemiakmi, mrkvičkou a sekaným kôprom) má ledva 90 kcal. Ale tá istá polievka, zahustená smotanou a múkou už má 175 kcal. Preto si skôr, ako do polievky vlejete smotanu spomeňte, že jedna lyžička šľahačky predstavuje 43 kcal, 18% smotany – 28 kcal, 12% smotany – 20 kcal a iba 5 kcal, ak smotanu nahradíme odtučneným jogurtom alebo mliekom. Okrem toho každá lyžička múky predstavuje 30 kcal.

Pozor na ovocie!

Je veľmi zdravé, plné vitamínov a stopových prvkov. Už len z tohto dôvodu ho lekári uprednostňujú v zásadách správnej výživy. Ovocie je aj chutné – a to je často naša záhuba. Polkilogramovú porciu zrelých, šťavnatých čerešní, zjeme na posedenie. A už máme v sebe 200 kcal. Také isté množstvo kalórií nám dodá malý teľací rezeň, ktorý nás zasýti na dlhší čas ako čerešne. Máme sa teda vzdať ovocia? Vôbec nie! I keď je pomerne kalorické, tak ľahko z neho nestučnieme, pretože urýchľuje látkovú výmenu. Takisto povzbudzuje činnosť čriev. Tým, že sa potrava rýchlejšie pohybuje, skracuje sa čas vstrebávania. Z tohto dôvodu lekári-výživári často odporúčajú jesť súčasne s tučným mäsom a údeninami aj ovocie alebo zeleninu.

Prezrite si chlebíček

Keď spočítame, koľko kalórií môže byť na skromnom kúsku chleba, až sa nám zježia vlasy na hlave. Vhodnou zmenou a modifikáciou obložených chlebíkov môžeme energetickú bilanciu podstatne znížiť. Jediný krajček bieleho chleba strednej hrúbky predstavuje 128 kcal. Taký istý krajec celozrného chleba má už iba 100 kcal. Spočítajte, koľko kúskov chleba zjete denne a uvidíte, koľko môžete ušetriť kcal., ak prejdete z bieleho chleba na celozrný. Veľa kalórií možno ušetriť aj pri natieraní masla. Ako dlho vám vydrží jedna kocka masla alebo kelímok margarínu? Sú domácnosti, kde sa každodenne kupuje (a zje!) veľké, 250-gramové balenie masla. Sú ale aj také, kde kocka masla stačí na týždeň. Zamyslite sa nad tým.
Najviac kalórií však možno ušetriť pri ,,obkladaní“ chlebíkov. Všimnite si, ako pripravujú obložené chlebíky v elegantných reštauráciách, kde dávajú zo všetkého iba miniatúrny kúsok. Malý a tenký plátok údeniny, lístok šalátu, plátok uhorky, paradajky atď. V tom tkvie celé tajomstvo! V obrovskom chlebíku s malým množstvom kalórií. Ak vám záleží na línii, zmeňte sa pri príprave raňajok na kuchára z veľmi elegantnej reštaurácie a zabudnite na chlebíky prehýnajúce sa pod ťarchou šunky, syru, salámy.

Syry vôbec nie sú bezpečné

Vôbec nie preto, že majú výnimočne veľa kalórií. Plátok syra predstavuje sotva 40 kcal. Problém je v tom, že syry sú veľmi chutné a preto sa často neuspokojíme s jedným úbohým plátkom. Krajček chleba si bohato obložíme syrom a v duchu sa presviedčame, že je nízkokalorický. Isteže, je nízkokalorický, ale iba v malých dávkach. Hrubý plátok ementálu – to už je kalorická bomba, omnoho bohatšia na tuky ako chudá šunka. Preto aj so syrmi narábajte veľmi opatrne.

Zradný alkohol

Vyznávači alkoholických nápojov tvrdia, že alkohol je síce kalorický, ale nie sú to nebezpečné kalórie, pretože sa veľmi rýchlo spaľujú. Alkohol takisto podporuje trávenie a urýchľuje cirkuláciu krvi. Napokon, každý vidí, že tí, ktorí radi pozerajú na dno pohárika, sú obvykle veľmi štíhli. Áno, pravda je taká, že nadmerná konzumácia alkoholu tlmí apetít. Celá vec však vyzerá už inak, keď ide o ľudí, ktorí pijú s mierou. Pohárik vína alebo ,,krígeľ“ piva v nich prebudí chuť na jedlo. Alkohol má aj inú nebezpečnú vlastnosť: po vypití niekoľkých pohárikov výrazne slabne vôľa. Ako často si po alkohole povieme: dnes si môžem výnimočne dovoliť trocha viac a dychtivo zhltneme dva kúsky torty. Na efekt takejto diétnej chyby netreba dlho čakať...

Diskusia k článku:

doors.txt;3;6
Neregistrovaný - AXRVpRXgXRfRs, 19.2.2012 03:23,
doors.txt;3;6
Neregistrovaný - VGtMqUxXJSnMzJM, 19.2.2012 04:53,
doors.txt;3;6
Neregistrovaný - RxHnOgOLVucsYNBomH, 19.2.2012 17:28,
doors.txt;1;3
Neregistrovaný - OeRuHNHagpzmfjlbEnn, 10.3.2012 06:38,
doors.txt;1;3
Neregistrovaný - OuGKZFDgUFpXXVwPH, 4.5.2012 11:27,
tbgwvd
Neregistrovaný - yvostadz, 14.4.2013 01:10, sqqflq(`na`)tiqypl.com
Íŕńňî˙ůčĺ öĺíčňĺëč îíëŕéí čăđ çíŕţň, ęŕę ńëîćíî ńîçäŕňü ďđîôčëü â čăđĺ, ęîňîđűé ďđčíîńčň ďîáĺäíűĺ áŕëëű č íĺîáőîäčěűĺ äë˙ ďđîäâčćĺíč˙ ďî čăđĺ áîíóńű. Ęîíĺ÷íî, ěîćíî íî÷ŕěč ńčäĺňü çŕ čăđîé, ďűňŕ˙ńü ńíîâŕ č ńíîâŕ ďđîéňč ńëîćíűé ëĺâĺë. Íî ýňî âđĺě˙ ěîćíî áű ďîňđŕňčňü íŕ ďđîőîćäĺíčĺ ńëĺäóůčő îňđĺçęîâ č óđîâíĺé ń ëó÷řčě ŕęęŕóíňîě. Íŕř číňĺđíĺň-ěŕăŕçčí ńîçäŕí äë˙ čăđîęîâ, ęňî ďîíčěŕĺň, ęŕę âŕćíî čěĺňü âűńîęčé óđîâĺíü â ęîěďüţňĺđíîé čăđĺ, č íĺ ń÷čňŕĺň ýňî áëŕćüţ č áŕëîâńňâîě. Ó íŕń âű ěîćĺňĺ ďđčîáđĺńňč ŕęęŕóíň ę ňŕęčě čăđŕě, ęŕę Arma 2, Counter-Strike, Call of Duty, Dead Island. Ęŕćäűé ŕęę ńíŕáćĺí äîďîëíčňĺëüíîé číôîđěŕöčĺé, ďîńëĺ çíŕęîěńňâŕ ń ęîňîđîé ńŕěč ďî ńĺáĺ îňďŕäóň áîëüřčíńňâî âîďđîńîâ. Äë˙ ňîăî, ÷ňîáű ńňŕňü îáëŕäŕňĺëĺě óíčęŕëüíîăî čăđîâîăî ŕęęŕóíňŕ, âŕě íĺîáőîäčěî ňîëüęî ëčřü îďđĺäĺëčňüń˙ ń čăđîé, îďëŕňčňü ďîęóďęó č íŕńëŕćäŕňüń˙, ďîčńňčíĺ íŕńëŕćäŕňüń˙ ëţáčěîé čăđîé! Äë˙ íŕřčő ęëčĺíňîâ ěű ńäĺëŕëč ńŕéň, ăäĺ čěĺĺňń˙ âń˙ číôîđěŕöč˙ ďî ńóůĺńňâóţůčě ďđîôčë˙ě. Äë˙ ňîăî, ÷ňîáű íĺ îňíčěŕňü âŕřĺ äđŕăîöĺííîĺ âđĺě˙, ěű đŕáîňŕëč íŕä ďđîńňűě č ęîěôîđňíűě ďîčńęîě č ńĺé÷ŕń îňűńęŕňü ňó čëč číóţ číôîđěŕöčţ ńîâńĺě ďđîńňî. Íĺ ńňĺńí˙éňĺńü čăđŕňü â ęîěďüţňĺđíűĺ čăđű, âĺäü ýňî ňŕę óâëĺęŕňĺëüíî!
Neregistrovaný - inepOminype, 17.11.2013 18:03, easenlycautty(`na`)hotmail.com

Neregistrovaný - Usasiupeweesk, 7.12.2013 05:07, tjid5168ni(`na`)gmail.com
In accordance with the British "Daily Mail" reported on January 9, the Japanese lingerie brand Wish Room inside the online launch of its new underwear, triggered by the introduction of hot, simply because this time is not underwear designed for ladies, but for the beauty of fashion feminization of mens underwear design, as well as bras and panties, the feminization of pajamas for guys turned out completely flavors. As a result of presence of the brand in February of each and every shop, so its all mens underwear is currently only located in Japans largest buying internet site music Skynet. Even though the product has not been place on the market a big location, but got a really high quality response. Wish Space managing Akiko Okunomiya stated she didn't anticipate a great number of men choose ladies underwear types, consumers reflect their underwear has been waiting for this for any lengthy time, so Akiko Okunomiya underwear on this especially confident, she believes the There are a lot more and more guys will decide to wear a bra. The reality is, the mens underwear lingerie model into a mens model, even though removing the stuffing inside the bra to produce males comfortable to wear. Females loved printing, gold hot side and lace designs, that are integrated within the mens underwear, so that males and females may also have the identical luxury, comfy underwear up. But with different lingerie, mens underwear value isn't high, often about 18 pounds (equivalent to 179 yuan). The fact is, as early as 2008, the brand had released more than mens underwear. Now, the brands spokesman Masayuki Tsuchiya was wearing this mens underwear, and Reuters admits to feeling just like the recoil.
Neregistrovaný - rlcmqxgiq, 9.3.2014 08:03, yelonorthd(`na`)gmail.com
By the International Labour Organization (ILO) and the Research Division with the ILOs tripartite consultations in Bangladesh principals completed a new report, Bangladesh: for superior social and financial outcomes seek better employment circumstances. The report stated that improving Bangladesh ready-made garment (RMG) market operating conditions would be the crucial to sustainable growth inside the nation. The report stated that in the past 20 years, Bangladesh has skilled comparatively high economic growth, primarily due to the garment export. 2011 Bangladesh accounted for four.8% of world clothes exports, by contrast, in 1990 only 0.6%. Yet, resulting from harsh operating circumstances, market growth instability, poor operating circumstances is definitely an obstacle to sustainable improvement, in addition, lead to some of the worst industrial disasters. By way of example, the Bangladesh garment sector wages will be the lowest wages inside the area. As of August 2013, just to function within the garment market workers month-to-month minimum wage is $ 39 / month, which is about half of the other big garment exporting countries the minimum wage, for instance, Cambodia ($ 80), India ($ 71), Pakistan ( $ 79), Sri Lanka ($ 73), Vietnam ($ 78). Though some other countries periodically revise their minimum wage, but the minimum wage in Bangladesh garment and apparel market for the initial time because 1985 to determine just adjusted 3 occasions, most not too long ago in 2010 to adjust. Wage Commission will propose soon this year to raise the minimum wage. The recent incident in order that occupational wellness and safety risks in Bangladesh garment sector has turn into a worldwide concern, such as the November 2012 fire 117 workers inside the factory triggered the death, in April 2013 a couple of readymade garments organization buildings collapsed, resulting in 1,129 workers were killed, becoming one of the worst industrial disaster in history. Though the government has taken in the past six months a variety of specific actions to address wellness and security difficulties, however the harsh circumstances of your country are nevertheless countless challenges facing the plant, specially the readymade garments sector. As outlined by national assessments, poverty has decreased, but by 2010, 79% from the population reside on significantly less than $ two each day, which can be the highest proportion within the region. Also, social safety coverage in Bangladesh lowest within the area. The proportion of all urban poor in 2010, access to social help than ten percent.
Neregistrovaný - cnqsolhqi, 17.3.2014 06:16, lovimimi1233(`na`)gmail.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!