lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 18. Apríl, , Dnes oslavuje Valér
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Nové módne trendy: oblečte si, čo sa vám páči a vyhovuje

  Spracoval(a) : Zuzana Konečná
Dátum : 21.2.2005
späť
Späť

Poslať
 

Pastelové farby a prírodné materiály v kombinácii s čipkou sú módnymi trendmi na budúcu sezónu jeseň-zima 2005-2006, ktoré sa tento týždeň predstavili na prehliadkových mólach na veľtrhu Styl a Kabo v Brne.
    
Podľa módnych návrhárov by sa však ľudia nemali nechať trendmi veľmi ovplyvniť, ale nosiť také oblečenie, v ktorom sa cítia skutočne dobre. Posledné sezóny v móde sa príliš nemenia a nosiť možno úplne všetko, pretože nič nie je diktované. "Z veľkej škály štýlov, farieb, dĺžok a objemov si musíme vytvoriť vlastný spôsob obliekania. Väčšina ľudí to však nevie a chce sa obliekať ako slávni ľudia, ktorých vidí v televízii," uviedla Ellen Haeserová, konzultantka holandského štúdia Commandeur.
    
Módne sú kombinácie čiernej a bielej, tigrie motívy a stále vedú odtiene fialovej. Chybu neurobia ani tí, ktorí sa oblečú do okrovej alebo hnedej. Kto má rád pastelové tóny, nemusí sa ich vzdať ani v zime. Móda sa neustále vracia a nie je dôležité, ktorými rokmi sa nechajú ľudia inšpirovať. Najviac sa hovorí o 30., 50., 70. a 80. rokoch 20. storočia. Všetko je možné, nemusíte nosiť nič špeciálne, aby ste boli v móde, musíte byť sami sebou.
    
Jedným z trendov budúcej sezóny v dámskej a pánskej móde je Career Glam - štýl upravenej sekretárky 50. rokov. Oblečenie podčiarkuje ženskosť, jeho nositeľka je vždy elegantná a upravená. Typické sú krátke vypasované saká s výraznými ramenami v kombinácii s veľmi úzkou sukňou alebo sako košeľového typu so sukňami do zvonu vo všetkých dĺžkach, od krátkej až po päty.
    
Veľmi módne budú košele a pohodlné úpletové šaty. Priliehavé topy a čipky naopak kontrastujú s oblečením strihovo i materiálovo mužského typu. V tomto štýle dominujú jemné pastely ? z tohtoročnej sezóny zostáva ružová a fialová, ako nové prichádzajú všetky odtiene zelenej a oranžovej. Harmonická kombinácia prírodných motívov inšpirovaná folklórom severských krajín je ďalším trendom budúcej sezóny. V tzv. Winter Tales (Zimnej rozprávke) sa uplatňujú odtlačky stromov, listov, kvetov, severských zvierat, ale tiež výšivky, ozdoby a ornamenty.
    
Používaným materiálom sú úplety a kožušinový vzhľad, typické je vrstvenie, kombinuje sa pri ňom športový vzhľad s dekoratívnymi prvkami. Typické sú v tomto štýle priliehavé nohavice typu legín a nohavice s veľmi vysokým pasom, kde dominuje modrá vo všetkých odtieňoch, chladná zeleň a čiernobiela kombinácia.
    
Futuristický štýl tzv. Time Travel je určený ženám sebavedomým. Vyznáva čisté línie, priliehavé siluety a high-tech materiály s metalickými prvkami, kryštálovými vzormi a komplikovanými grafickými odtlačkami. Kombinuje sa svetlý a lesklý materiál, sieťovina, priesvitné a trblietavé látky. Uplatnia sa všetky farby oblohy od temne fialovej až po jasnú dennú modrú, tiež šedá, čerešňová, ružová a biela.
    
V dámskej i pánskej móde je pre budúcu sezónu farbou číslo jeden hnedá vo všetkých odtieňoch. Páni si môžu vybrať štýl  Neo Romantic s kontrastnými kombináciami farieb a materiálov, elegantne ležérny štýl Neo Luxe s vysoko kvalitnými materiálmi v jemnom tieňovaní farieb a mužný Neo Nature inšpirovaný pracovnými odevmi.

Copyright©2004 TASR


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!