lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Viete všetko o móde?

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 12.2.2002
späť
Späť

Poslať
 

Jestvuje množstvo pravidiel, ktorých dodržiavanie môže človeku podstatne uľahčiť život. Presne do tejto kategórie patria aj informácie  o móde, o ktoré  sa môžete oprieť v prípade pochybností, či pri výbere  oblečenia a úprave zovňajšku  postupujete správne.


1 Z času na čas skontrolujte aj to, ako vyzeráte zozadu. Spredu možno pôsobíte dobre a upravene ale vzadu...Čo ak sa vám niečo niekde zhrňuje, vytŕča, alebo pod pulóvrom vidno príliš utiahnuté ramienka od podprsenky, ako sa vám zarezávajú do ramien.
2 Veľké oblečenie zväčšuje a preto si vyberajte radšej také, ktoré sleduje obrysy postavy. Pritom sa snažte zdôrazniť to, čo je na vás pekné – labutí krk alebo hladký dekolt.
3 Dlhé nohavice predlžujú nohy. Ak nemáte nohy modelky a rozhodnete sa pre dĺžku capri, potom by nohavice mali siahať do polovice lýtok. 
4 Moderný krátky účes vám zaručene uberie niekoľko rokov. Podľa najnovších módnych trendov môže dokonca vyzerať aj trocha strapato.  Ak sa nechcete vzdať dlhých vlasov, nenechávajte ich rozpustené a zvoľte elegantný účes z vyčesaných vlasov.
5 Oživte svoj vzhľad zábleskom šperku alebo bižutérie v odtieňoch korálovej alebo tyrkysovej. Vhodná je aj jemná šatka alebo šálik pastelových farieb.
6 Oblečenie v elegantnej čiernej rozsvieťte ligotavým náhrdelníkom, čiernymi náušnicami alebo perleťovou brošňou.
7 Aj keď ste presvedčená, že neomylne viete, aké líčenie vám svedčí, skúste si dať predsa len poradiť od profesionálov.  Možno budete milo prekvapená výsledkom ich práce, alebo vám poradia fintu, o ktorej ste ešte nepočuli.
8 Hnedé tóny sú univerzálne a preto si líčenie v týchto farbách môže dovoliť každá žena
9 Tvrdo pracujete, tak prečo by ste si nemohli dovoliť luxusnú kabelku? Kožená kabelka, kvalitné topánky a upravený účes sú najlepšou  vizitkou elegantnej a pestovanej ženy.
10 Ak máte tenké pery, dôsledne sa vyhýbajte tmavým rúžom.  Vyberajte si radšej svetlé odtiene, ktoré opticky zväčšujú pery.
11 Keď si už so svojou tvárou naozaj neviete dať rady, vyberte si ružovohnedý rúž – tento odtieň pristane takmer všetkým.
12 Perličky sú to pravé, aj keď sú falošné. Pokojne si ich zoberte aj k tričku. Budete vyzerať veľmi upravene a žensky.
13 Ak si nemôžete dovoliť zlaté šperky,  noste aspoň značkovú bižutériu, ktorá zvýrazní aj najjednoduchšie oblečenie a niekedy je tým najdôležitejším, čo má žena na sebe.
14 Máte krásne štíhle ruky? Potom ich neschovávajte a neverte povedačke, že ženy od istého veku môžu nosiť iba dlhé rukávy.
15 Odvážny náhrdelník alebo sveter jasnej farby, prehodený cez ramená, bude priťahovať pozornosť k hornej polovici vášho tela.
16 Kupujte si menej oblečenia, ale zato klaďte dôraz na kvalitu a dokonalý strih.
17 Ako sme už spomenuli, dlhé nohavice siluetu predlžujú, ale musia byť užšie a rovné. Preto zabudnite na opasok alebo hranatý strih.
18 Ak prudko zatúžite po pestrejších farbách, vyberte si elegantné farebné doplnky. Tými pokazíte menej.
19 S leopradím vzorom uspejete kedykoľvek, rovnako ako s béžovou farbou. Nikdy sa však do nich neobliekajte od hlavy po päty!
20 Ligotavé veci ako napríklad svetrík s korálkami sa na denné nosenie hodia iba k jednoduchej sukni alebo ku koženým nohaviciam.
21 Nedržte sa zaťato starého dobrého oblečenia, ak to nie je kúsok, ku ktorému máte mimoriadne nostalgický vzťah. Zmena je život.
22 Ak nemáte najmenší zadoček, zabudnite na krátke saká. Spredu možno vyzerajú dobre, ale zozadu...
23 Ak si neviete nájsť tú správnu kombináciu farieb, spomeňte si na čierno-bielu. Tou určite nič nepokazíte.
24 Kombinácia tón v tóne je už roky v móde a príjemne predlžuje postavu.
25 Pozor na biele topánky, hodia sa iba k letným šatám .
Hľadáte svoj vlastný štýl? Potom si pozorne obzrite ľudí, ktorých obdivujete a nájdite obchod, ktorý zodpovedá tomuto štýlu.


 


Diskusia k článku:

K bodu 7. A kde že sú na Slovensku tí profesionáli, snáď len nie PIEROT?!
Neregistrovaný - Prašivá hlava od pierota, 12.2.2002 23:57
Odbornými poradkyňami pre Lady sú Iveta Ledererová a Lýdia Eckhardt. Pokojne môžete s nimi cez nás konzultovať, alebo vám vybavíme návštevu v salóne. Pani Lýdia robí iba módu, pani Letederová, celkovú vizáš , farby, účes a poradenstvo v oblasti protokolu.
Neregistrovaný - autorka, 13.2.2002 10:39
Všetko je pekné a krásne, ale na všetko treba mať peniaze + čas! Určite by bolo pekné ísť k vizážistovi a mať super doplnky, atď. ale kde na to!
Neregistrovaný - , 17.2.2002 13:07
Bolo by pre mňa zaujímavé vedieť, aké farby mi pristanú.Keďže som z Martina, je pre mňa dosť problém spojiť sa s nejakým super vizážistom z Bratislavy.Možno existuje aj v mojom okolí dobrý vizážista,len o ňom neviem.
Neregistrovaný - , 18.2.2002 17:49
Nedávno som navštívila vizážistu.Za 500,- Sk ma zmaľoval tak, že som rozosmiala celú rodinu.Ešte že mám zmysel pre humor! Zarazilo ma, že ma nevedel zaradiť do správneho typu.A tak mi najprv pol tváre nalíčil teplými farbami a pol studenými. Potom sa rozhodol pre studené aj keď mi povedal, že som jesenný typ.Zaujímavé! /Mám hnedé vlasy,tmavohnedé oči,.../ Asi som chameleon!!! A radšej sa nemaľujem.
Neregistrovaný - , 18.2.2002 17:57
Ako môžem cez Vás konzultovať s pani Ivetou Ledererovou? Návšteva v salóne žiaľ teraz neprichádza do úvahy.
Neregistrovaný - , 18.2.2002 18:03
Bez návštevy v salóne sa naozaj ťažko dá konzultovať vizáž. Ohláste sa pred návštevou Bratislavy.
Neregistrovaný - autorka, 24.2.2002 22:24
neviem či je celkom správne, že prevažne pánska návrhárka (pani Ledererová) ide radiť ženám ako by mali vyzerať??? Veˇd ona sama má od ženskosti možno ˇdalej ako väčšina z nás!!! OK žena môže nosiť aj pánsku modu, ale nie ak je v tom veku ako pani Ledererová. Skôr ona sama by mala vyhladať radu a možno práve pani Eckhardt. Okrem iného, pani Ledererová už dávno nieje v kurze!!
Neregistrovaný - , 6.3.2002 15:37
Je pekné čítať o tom čo všetko by človek mal. Ale čo keď na to nemá? Potom musí improvizovat, tak sa môže prejaviť jeho kreativita. Úprimne povedané divím sa, že pri súčasnom stave slovenskej ekonomiky sú ľudia na Slovensku schopní prežit!
Neregistrovaný - Ivy Sivy, 22.3.2002 14:09
Ja som muž a rád nosím dámsku modu.Ale ked idem po ulici vela ludom pripadám trápne.Tu som sa dočítal,že žena môže nosiť mužskú módu.Je to potom k mužom spravodlivé ked vy ženy si budete môcť nosiť,čo sa vám zachce a my muži iba to,čo nam "nadiktujete" vy? Pozn.:Nie som gay:
Neregistrovaný - , 19.3.2007 14:28
dobrý deň, potrebujem radu. Chystám sa do spoločnosti na firemnú akciu, pripomenutie výročia jej založenia. mám problém s oblečením a preto sa pýtam, či by som pokazila niečo, keby som si obliekla čierne slávnostnénohavice a bielu blúzku a čierne doplnky. Teda nie celý kostým. Vopred ďakujem za radu a pozdravujem
Neregistrovaný - ika, 27.11.2007 23:03
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!