lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Vianočné rezy

  Spracoval(a) : Zuzana
Dátum : 29.11.2014
späť
Späť

Poslať
 

Náročnosť: 2 bábovky

Doba prípravy: asi 45 minút

Doba pečenia: asi 25 minút

Vystačí na: asi 30 porcií

 

Prísady:

 

Na karamelové mlieko:

  • 4 zarovnané PL cukru
  • 300 ml mlieka

 

Na cesto:

  • 5 vajec
  • 70 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 1 PL oleja
  • 60 g polohrubej múky
  • ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 2 zarovnané PL preosiateho kakaa

 

Na náplň:

  • 2 balíčky Zlatého klasu Dr.Oetker (à 40 g)
  • 600 ml mlieka
  • 60 g cukru
  • 200 g lieskovoorieškového krému (napr. Nutella)
  • 150 g zmäknutého masla
  • 170 g sušienok (napr. Bebe)

 

Na ozdobenie:

  • 2 balíčky Šľahačky v prášku Dr.Oetker
  • 1 zarovnaná PL kakaa

 

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
  • elektrický ručný šľahač

 

Príprava:

 

1.       Na prípravu karamelového mlieka do kastrólika nasypeme cukor a miešame dokiaľ sa cukor neroztaví (skaramelizuje). Pridáme mlieko a miešame tak dlho, kým sa karamel v mlieku úplne nerozpustí. Odložíme na noc do chladničky.

2.       Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme olej a múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a na najnižšom stupni zašľaháme do vaječnej peny. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

 

Elektrická rúra:                     180 °C

Teplovzdušná rúra:               160 °C

Plynová rúra:                        stupeň 3

 

Doba pečenia: asi 25 minút. Korpus necháme vychladnúť.

 

3.       Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas so 600 ml mlieka a cukrom podľa návodu na obale. Do horúceho krému metličkou vmiešame lieskovoorieškový krém a za občasného miešania necháme vychladnúť. Vychladnutý puding vyšľaháme s maslom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni. Polovicu náplne rozotrieme na korpus. Na náplň rozložíme sušienky a zakryjeme zvyšnou náplňou.

4.       Na ozdobenie vo vyššej nádobe vyšľaháme karamelové mlieko a šľahačku v prášku podľa návodu na obale dotuha. Šľahačku opatrne rozotrieme na náplň a cukrárskym hrebeňom alebo vidličkou ozdobíme. Posypeme kakaom a odložíme do chladničky.

TIP: Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker môžeme nahradiť Kypriacim práškom do pečiva s vínnym kameňom Dr.Oetker.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!