lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Moderné podlahové krytiny odolajú i vode a vyzerajú ešte prirodzenejšie

  Spracoval(a) : Peter
Dátum : 6.12.2014
späť
Späť

Poslať
 

Aké trendy určujú v súčasnosti vzhľad a vlastnosti moderných podlahových krytín? Veľký dôraz sa kladie predovšetkým na nové spracovanie prírodných materiálov a sofistikované poňatie minimalizmu. Zákazníci však od svojej podlahy požadujú okrem krásneho a autentického vzhľadu tiež čo najlepšie funkčné vlastnosti – odolnosť, jednoduché položenie a rýchlu údržbu. Výrobca dizajnových a kvalitných podláh, belgická spoločnosť Quick-Step, preto prichádza s unikátnou inovatívnou kolekciou laminátových podláh s názvom Impressive, ktoré vynikajú svojou bezkonkurenčnou vodeodolnosťou a prirodzeným vzhľadom.

Odolné a dizajnové – také sú dnešné podlahy

Zákazníci si často vyberajú dizajnové podlahy, ktoré sú súčasne pevné i odolné. „Veľký dopyt je po zaujímavom vzhľade v kombinácii s praktickými vlastnosťami. To všetko laminátové podlahy bez pochýb spĺňajú,“ hovorí Zdislava Černá, zástupkyňa spoločnosti Quick-Step. Stálicami v ponuke podlahových krytín ale zostávajú i časom preverené prírodné materiály – drevo, ľan, konope, bambus či vlna. Aj naďalej sú obľúbené autentické drevené podlahy s ryhami či rustikálnym vzhľadom, a pretože je dnes trendom ekologické zmýšľanie, vo veľkom sa využívajú i recyklované materiály.

Verné prírode a odolné voči vode

Laminátové podlahy z kolekcie Impressive sú vďaka svojim vlastnostiam skvelým príkladom podlahových krytín budúcnosti, ktoré spĺňajú tie najvyššie nároky. Hodia sa do všetkých obytných priestorov, ale najviac do vlhkých priestorov ako sú kuchyne, predsiene alebo kúpeľne. „Spoločnosti Quick-Step sa podarilo vyvinúť technológiu, vďaka ktorej sú teraz laminátové podlahy úplne vodeodolné. Sú obalené  vodeodpudivou vrstvou, ktorá chráni ich spoje,“ uvádza Zdislava Černá. Vďaka inovatívnemu riešeniu sa farba a štruktúra dosiek nenápadne premietajú do drážok podláh. Ani podlaha s obľúbeným opotrebovaným vzhľadom tak nemá jednoliaty spoj, naopak, je nedokonalý, ľahko sa vlní a vykazuje drobné praskliny. Nové laminátové podlahy preto majú úplne verný prírodný vzhľad.

„Ďalšou nespornou výhodou podláh z kolekcie Impressive sú ich antistatické vlastnosti. Dokonca i drážky priťahujú menej prachu, čo podstatne uľahčuje upratovanie,“ dodáva Zdislava Černá. Tieto podlahy sú omnoho realistickejšie než kedykoľvek predtým. Navyše sú k dispozícii v dvoch rozmeroch. Pod názvom Impressive nájdete dosky s hrúbkou 8 mm, označenie Impressive Ultra potom nesú podlahy hrubé 12 mm. Väčšia hrúbka podláh zaručuje ešte väčšie pohodlie a utlmenie hluku. Vodotesná je teraz i nová kolekcia soklov. Podlaha sa tak dá kedykoľvek jednoducho a dokonale ukončiť.

Zo 16 nových dizajnov si každý vyberie ten svoj

Každý zákazník je jedinečný. Medzi dlhodobo obľúbené vzory podláh patria tradičné, romantické, ale i moderné motívy. Osobitosť podlahovým krytinám dodávajú tiež možné povrchové úpravy.

Impozantná podlaha Impressive tak využíva dva aktuálne trendy. Na jednej strane je trend „rýchlo do budúcnosti“, na strane druhej túžba po minulých časoch – konkrétne po industriálnom či škandinávskom štýle. A tak je tento rok novým zlatým klincom pri výbere materiálu borovica, ale tiež dub, ktorý sa teší dlhodobej obľube.

Dizajny majú škálu od klasického po „starý“ (t.j. s trhlinami, zárezmi po píle či známkami brúsenia) a vďaka novej technológii tvorby drážok získali novú dimenziu, a to ako vizuálnu, tak i dotykovú. Povrchová úprava je matná či stredne lesklá. Vysoký lesk je vecou minulosti, okrem malých akcentov. Svetlé odtiene sú stále dôležité, ale teraz najmä v susedstve s tmavými a teplými farbami.

A aké sú nové dizajny laminátových podláh z novej kolekcie Impressive?

Dub jemný: romantická až do hĺbky duše

Táto romantická podlaha je inšpirovaná dubom s jemnou patinou, malými trhlinami a textúrou dreva. Svetlé farby a extrémne matná štruktúra pomáhajú ešte väčšiemu zdôrazneniu jemného, romantického charakteru tejto podlahy.

Nový typ technológie Scratch Guard poskytuje naleštenej podlahe silnú ochranu a zaisťuje, že si udrží svoj matný vzhľad.

Podlaha je dostupná v troch farbách: svetlá, prírodná a teplá šedá.

Dub klasický: klasický dub –  drobná odlišnosť

Kolekcia s názvom Dub klasický má charakter klasického dubu, ale s novým vylepšením. Trhliny a deformácie pôsobia kúzlom a teplom dubovej podlahy, avšak spoločnosť Quick-Step pridala trochu extra lesku. Tento extra lesk naznačuje pohyb, poskytuje štruktúre hĺbku a dodáva povrchu akoby ľahko zvlnený aspekt.    

Kolekcia je dostupná v troch farbách: béžová, hnedá a prírodná. 


 

Dub hobľovaný: „stará“ podlaha  

Dekor Dub hobľovaný má charakter opotrebovanej podlahy. Táto podlaha vyzerá, akoby bola poškrabaná ostrým predmetom, ktorý tam čas od času spadol. Výsledkom sú stopy po nástrojoch, ktoré možno jasne na dotyk pociťovať.

Čierna patina v škrabancoch a malé trhliny dodávajú podlahe tradičný vzhľad, takže nádherne ladí so strohým nábytkom. Čierny spoj je zaguľatený a akoby sa pohyboval spoločne so štruktúrou dreva, čím podlahe dodáva mimoriadnu dimenziu. Teplé tmavohnedé odtiene podlahy sú v móde. Dodávajú interiéru útulný, intímny, hrejivý a domácky pocit.

Dostupná v šedo-hnedej farbe.

Dub pieskovaný: výnimočná štruktúra 

Táto podlaha vyniká svojim opotrebovaným a jedinečným vzhľadom a nádhernou brúsenou, drsnou, pieskovanou štruktúrou. To v kombinácii s jemnou prírodnou farbou dodáva podlahe vzhľad naplaveného dreva, ktoré úchvatne zvetralo pod vplyvom vetra a piesku.

Dostupná vo farbe: prírodná.

Borovica prírodná: rýdzo škandinávska   

Škandinávsky dizajn je opäť v móde. Znamená to, že borovica znovu putuje do sveta.

Táto nová podlaha Quick-Step má štruktúru a vzhľad pieskovaného borovicového dreva. Pretože sa jeho štruktúra prelína i do drážok, výsledkom je absolútne unikátny dizajn. Na rozdiel od skutočného borovicového dreva, ktoré je pieskované (a preto vznikajú triesky), tento dekor prírodnej borovice je extrémne jemný pre bosé nohy. Prírodná farba podlahy sa výborne dopĺňa       s bielou, sivou a čiernou, ak by ste chceli dosiahnuť škandinávsky interiér.

Táto podlaha je dostupná vo farbe: prírodná.

Dub so zárezmi po píle: robustný, drsný vzhľad  

Opotrebované podlahy so vzorom zárezov po píle sú už niekoľko rokov obzvlášť populárne. Drsná štruktúra je inšpirovaná stopami po čepeli píly na drevenej doske.

Na dosiahnutie tohto efektu vyvinula spoločnosť Quick-Step jedinečnú technológiu, ktorá prekvapivo realisticky stvárňuje tvar a hĺbku zárezov po píle. Diagonálne zárezy, ktoré vidíte na povrchu, navyše dokonale ladia s tým, čo cítite, a to zdôrazňuje autenticitu a tradičný vzhľad tejto podlahy. Vďaka novej technológii tvorby sa spoje dokonale prelínajú so štruktúrou povrchu dosiek, takže podlaha ešte viac pripomína prírodu. Dub so zárezmi po píle dokonale ladí s rustikálnym a vidieckym vzhľadom. 

Kolekcia je v ponuke v dvoch farbách: béžová a teplá sivá.

Betónové drevo: teplý industriálny vzhľad 

Betón v posledných rokoch vstupuje do moderných interiérov stále častejšie. Vytvára skvelý elegantný vzhľad.

Quick-Step využíva tento trend pri podlahách s industriálnym vzhľadom betónu, ktorá však vďaka drevu pôsobí teplým dojmom. Štruktúra borovicového dreva je v betónovom dizajne tejto podlahy odtlačená nielen viditeľne, ale i hmatateľne. Táto podlaha je svojím vzhľadom betónu atraktívna najmä v kombinácii s nábytkom v štýle vintage a s fluorescenčnými farbami.

K dispozícii je vo farbe: sivá.

Biele dosky: nadčasová romantika 

Biele podlahy si aj naďalej vedú dobre. Biela sa koniec koncov hodí do najrôznejších interiérov, od moderných cez romantické, až po klasické. Quick-Step to využíva a ponúka podlahu z bielych dosiek.

Táto nová hviezda, odetá celá v bielom, má výnimočnú štruktúru pieskovaného dreva. Skutočný pútač pozornosti! Zvoľte si romantiku s rôznymi bielymi odtieňmi (napr. slonová kosť, béžová či krémovo biela) a s rôznym stupňom lesku, pracujte s prírodnými materiálmi a prírodnými farbami alebo si vyberte moderný vzhľad v kombinácii so sivou a čiernou. Biela navyše pomáha znižovať intenzitu iných farieb a dá sa tak kombinovať s jasnými farbami.

Podlaha je v ponuke v jednej farbe: biela.

 Obhorené dosky: black is back alebo čierna je späť... 

Čierna je tu zas. Preto spoločnosť Quick-Step priniesla špeciálnu čiernu podlahu: podlahu so štruktúrou obhoreného dreva. Nedá sa poprieť, že spálené drevo má bohatú štruktúru a temne čiernu farbu, ktorá podnieti vašu predstavivosť.

Až doposiaľ však bolo mimo možností súčasných technológií autenticky napodobniť štruktúru spáleného dubu. Avšak teraz, napodobnením japonskej architektúry, kde sa používa spálené borovicové drevo na obloženie vnútorných stien, aby sa okrem iného udržal drobný hmyz vonku, začala spoločnosť Quick-Step experimentovať s borovicou.

Úprava dreva pomocou horáka a jeho ošetrenia lakom nepredstavovalo žiadny problém. Naskenovanie štruktúry dosiek tradičným spôsobom sa však ukázalo ako nemožné. Borovicové dosky natoľko zmäkli, že sa rozpadli. A tak sa spoločnosť musela poobzerať po inej skenovacej technike. Múzeum Van Gogha v Amsterdame vyvinulo technológiu pre tvorbu presných replík obrazov. Táto nová technológia sa nazýva reliéfografia. Spoločnosť Quick-Step použila podobnú techniku na naskenovanie štruktúry spáleného borovicového dreva. Výsledkom je čierna podlaha s jedinečnou a nevídanou štruktúrou spáleného dreva. Čierna podlaha Quick-Step vo vašej izbe – to o niečom vypovedá! V kombinácii so svetlými stenami vytvoríte štýlový a moderný interiér

V ponuke je vo farbe: čierna.

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!