lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
V BRATISLAVE VYRASTIE NOVÉ DETSKÉ KARDIOCENTERUM: JEHO VYBUDOVANIE PODPORIA AJ HOSTIA 13. PLESU V OPERE

  Spracoval(a) : Janka
Dátum : 2.12.2012
späť
Späť

Poslať
 

Detské kardiocentrum v Bratislave začne novú etapu svojho života. Po niekoľkoročnom snažení bol schválený projekt financovania výstavby nového Detského kardiocentra. Do dvoch rokov vyrastie pri Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb v Bratislave nový moderný pavilón, spĺňajúci náročné technické parametre. Na jeho vybudovaní sa budú finančne spolupodieľať aj hostia nadchádzajúceho 13. plesu v opere. Celý výťažok zo vstupeniek, vrátane dobrovoľných príspevkov z tohto významného spoločenského podujatia, poputuje na technické vybavenie nových operačných sál.

 

V súčasnosti je Detské kardiocentrum situované v prenajatých priestoroch Detskej fakultnej nemocnice na Kramároch, ktoré sú však kapacitne aj technicky poddimenzované.  Práve na tieto problémy upozornil 12. ples v opere, ktorého hostia finančne podporili toto zdravotnícke zariadenie zakúpením nevyhnutne dôležitých diagnostických prístrojov. Ešte lepšou správou je, že vďaka dlhodobému snaženiu vedenia Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb sa po mnohých rokoch malí detskí pacienti, lekári a ostatný zdravotnícky personál dočkajú nového pavilónu Detského kardiocentra, ktorého výstavba je plánovaná na jar budúceho roka. „Úprimne sa tešíme z rozhodnutia Ministerstva zdravotníctva SR, že po ukončení všetkých potrebných krokov v rámci verejného obstarávania a výberu dodávateľa môžeme začať s výstavbou nového pavilónu Detského kardiocentra,“ hovorí Mongi Msolly, riaditeľ Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb, a.s. Vedenie špecializovaného zdravotníckeho zariadenia, pod ktorého správu patrí aj Detské kardiocentrum, očakáva výrazné zlepšenie starostlivosti o pacientov. „Sme presvedčení, že vďaka novým priestorom sa ešte viac zvýši úroveň poskytovanej zdravotníckej starostlivosti. Budeme môcť navýšiť kapacitu lôžok a tým pádom znížiť čakacie lehoty na potrebné zákroky. Rovnako sa zvýši komfort pre rodičov, ktorí často krát strávia s deťmi v nemocnici aj niekoľko mesiacov,“ doplnil Mongi Msolly.

 

Hostia 13. plesu v opere finančne prispejú na operačné sály

Na vybudovaní nového pavilónu Detského kardiocentra sa budú spolupodieľať aj hostia     13. plesu v opere. Už po druhýkrát sa Ples v opere spája s Nadáciou Detského kardiocentra, aby pomohol deťom s chorými srdiečkami. Počas minulého ročníka plesu oslovila táto charitatívna myšlienka hostí do tej miery, že sa vďaka ich príspevkom podarilo vyzbierať celkovo až 199 562 eur. „Som hrdá, že Ples v opere silou svojej značky upriamil pozornosť na problémy kardiocentra, vzbudil prirodzený záujem širokej verejnosti a významnou mierou oslovil hostí minuloročného Plesu v opere. Tešíme sa, že malí pacienti dostanú novú modernú budovu a špičkovo vybavené operačné sály, ktoré sú pre nich často jedinou nádejou,“  dodáva šéfka Plesu v opere Andrea Cocherová. Kým minulý rok hostia Plesu v opere pomohli zakúpiť dva kľúčové diagnostické prístroje, výťažok z 13. plesu v opere bude venovaný na technické vybavenie  operačných sál  v novom pavilóne DKC.

Aj Detské kardiocentrum má svoje srdce

„Sme nesmierne vďační, že sa nám po druhýkrát dostalo cti byť tými, ktorým Ples v opere        a osobnosti, ktoré sú jeho hosťami, venujú svoju pozornosť. Vďaka tomu máme  šancu získať prostriedky na vybavenie operačných sál, ktoré považujeme za srdce nového Detského kardiocentra,“ oznámila správkyňa Nadácie detského kardiocentra Mária Kadlečíková. Kvalita vybavenia operačných sál je kľúčová, keďže niekoľko hodín, ktoré v nich malí pacienti strávia, sú momentmi, ktoré rozhodujú o ich živote. Výťažok z 13. plesu v opere bude preto použitý práve na zakúpenie najmodernejšieho technologického vybavenia do týchto priestorov. „Poslanie nadchádzajúceho plesu vnímame ako jedinečnú príležitosť, ktorou môžeme pre detských pacientov urobiť ešte viac a prispieť k tomu, aby mali deti, ich rodičia aj lekári v novom pavilóne čo najlepšie podmienky pre poskytovanie špičkovej zdravotnej starostlivosti,“ doplnila Andrea  Cocherová.

 

Hostia plesu podporia malých pacientov priamo, výťažkom zo vstupného na ples. Hodnota vstupenky pre jeden pozvaný pár bude opäť 500 eur a získané finančné prostriedky budú využité na technickú výstavbu operačných sál. Čestný plesový výbor a hostiteľ podujatia, spoločnosť Orange Slovensko sú garantmi toho, že celá vyzbieraná suma vrátane dobrovoľných príspevkov bude použitá výhradne na deklarovaný účel.

 

 

Prípravy na 13. ples v opere sa už začali

 „Osobne mi veľmi záleží na tom, aby Ples v opere plnil svoje poslanie, a to je stavať latku spoločenskej etikety čo najvyššie, ruka v ruke s konaním dobra, ktoré prinesie úžitok celému Slovensku. A som presvedčená, že aj 13. ročník plesu ukáže, že je podujatím, ktoré je príťažlivé svojou vysokou úrovňou a umeleckou kvalitou programu, ako aj charitatívnym rozmerom a osobnosťami, ktorými sú významné tváre spoločenského života,“ povedala členka Čestného plesového výboru Emília Vášáryová.

 

Čestný plesový výbor, ktorý je garantom vysokej spoločenskej úrovne Plesu v opere, rozširuje počas jeho 13. ročníka svoje rady. Do výboru pribudli tento rok dve nové tváre, a to Deana Lutherová, ktorá sa na príprave plesu podieľala svojimi cennými skúsenosťami od jeho vzniku a riaditeľ Slovenského národného divadla Marián Chudovský. Nad 13. plesom v opere opäť preberá záštitu hlavné mesto Slovenskej republiky Bratislava. Ples v opere, ktorý sa bude konať v historických priestoroch Slovenského národného divadla 12. januára 2013, prinesie opäť vysokokvalitný umelecký program, a to vďaka precíznemu výberu účinkujúcich a celkovej dramaturgii programu. Neoddeliteľnou súčasťou bude už tradične hviezda Plesu   v opere, ktorú prinesie spoločnosť UniCredit Bank Slovakia a. s.

 

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!