lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Vyberáte tablet? Najprv si spíšte očakávania.

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 19.12.2011
späť
Späť

Poslať
 

Tablety sa stali novým veľkým hitom na celom svete. Ako si však vybrať ten správny tak, aby spĺňal potreby používateľa a stovky eur za zbytočné funkcie neleteli do vzduchu? Treba si spísať očakávania a reálne možnosti využitia tabletu. Potrebujete vlastne tablet?

Základnou výhodou tabletov je ich malý rozmer a nízka hmotnosť, čo umožňuje ich ľahké prenášanie a možnosť mať ich vždy po ruke. Tu však narážame na prvý zásadný moment pri voľbe tabletu. Ako často a v akých podmienkach budem tablet prenášať? Kvalita spracovania a použitých materiálov samozrejme kolíše a tak si podľa odpovede na predošlú otázku treba dobre zvážiť, či vsadíte na tablet z mäkkých plastov, či na niečo kvalitnejšie. Prípadnou záchranou ešte môže byť puzdro, ktorého cena samozrejme v závislosti od zvoleného modelu tabletu, môže kolísať v desiatkach eur. Ochrana tabletu pred poškodením je však prioritou, pokiaľ nechcete nakoniec ušetrené peniaze za model z lacnejších materiálov investovať opakovane.

Druhým základným atribútom pri výbere je fakt, na čo vlastne plánujete tablet využívať. Pokiaľ plánujete so svojou novou hračkou len občasné prezeranie webových stránok a e-mailov, prípadne čítanie elektronických kníh, tak je pre vás zbytočné investovať do najmodernejších a najvýkonnejších zariadení s nadupaným procesorom a veľkou pamäťou. V tomto prípade si naozaj vystačíte aj s lacnejším tabletom s jednojadrovým procesorom. Pri čítaní je dôležité zvážiť si aj dostupnosť obsahu. Veľmi obľúbenou náhradou tabletu  je práve čítačka od Amazonu. Okrem množstva absentujúcich funkcionalít, je však aj ponuka kníh v slovenčine, či príbuznej češtine obmedzená len na desiatky. V prípade čitateľa, ktorý nechce byť limitovaný, je teda ideálne siahnuť po tabletovom riešení s aplikáciou podporujúcou  obchod s literatúrou v slovenskom alebo českom jazyku.

Ak od tabletu okrem vyššie vymenovaných funkcií očakávate bleskové reakcie, nahrávanie a prehrávanie HD videa, multitasking, hranie hier, či nebodaj plnohodnotnú náhradu netbooku na prácu, tak sa pripravte na menšie prevetranie účtu. Od 400€ však nájdete aj v tomto prípade svoj tablet snov.

Dôležitými faktormi pri výbere tabletu sú:

·         Výdrž batérie – pokiaľ chcete tablet so sebou brávať na dlhšie cesty a využívať ho pri tom naplno, mali by ste pouvažovať o zariadení s výdržou batérie aspoň 8 hodín

·         Displej – ak chcete tablet využívať len na naozaj jednoduché úkony ako je čítanie kníh, či občasné prezeranie internetu a e-mailov, vystačíte si s menším rezistívnym displejom do 7´´. Ak však chcete tablet využívať naozaj aktívne je lepšie siahnuť po zariadeniach s väčším a dnes už bežne zaužívaným kapacitným displejom umožňujúcim aj multidotykové ovládanie tabletu.

·         Operačný systém – väčšina tabletov funguje na operačnom systéme Android. Verzie 2.X nie sú síce najnovšími, ale ešte stále postačujúcimi na prácu so základnými funkcionalitami tabletu. Pokiaľ ste fanúšik Apple, voľbu máte jasnú.

·         Pripojenie na internet – Tu prichádzame na rozdiel nielen v pripojiteľnosti, ale predovšetkým v cene. Pokiaľ Vám stačí pripojenie cez sieť Wi-Fi, ktoré nemusí byť dostupné všade, aj keď miest s voľným pripojením stále pribúda, siahnuť môžete po lacnejšom tablete. Pokiaľ však vyžadujete pripojiteľnosť k internetu takmer odkiaľkoľvek, mali by ste zvážiť zariadenie s 3G modulom pre pripojenie pomocou SIM karty a mobilnej siete. Ten však zvyšuje cenu tabletu o cca. 100 eur.

·         Procesor a operačná pamäť – moderné tablety fungujú na dvojjadrovom procesore a ich operačná pamäť sa približuje počítačom. Tu ide už ale naozaj o špičkové zariadenia vhodné na plné pracovné nasadenie. Pri bežnom používaní tabletu na čítanie kníh, prehrávanie hudby, videí, surfovanie po internete, prácu s dokumentmi či jednoduchšie hry vám postačí jednojadrový procesor s operačnou pamäťou 512 MB.

 

Lacné a pritom kvalitné riešenie na domácom trhu

Spoločnosť Wooky uviedla koncom novembra na slovenský trh čítačky elektronických kníh a časopisov vo forme tabletov – Wooky Tablet Reader, Wooky Tablet 2.0. Tie umožňujú vďaka predinštalovanému softvéru Wooky čítať a kupovať si knihy a časopisy jednoducho kedykoľvek a kdekoľvek.

Výhodou čítačiek elektronických kníh Wooky je ich multifunkčnosť vďaka systému Android. Nejde tak len o čítačku kníh, ale o plnohodnotný tablet. Všade, kde je prítomná sieť Wi-fi, je teda možné surfovať na webe, prehliadať si e-maily, či pripojiť sa na sociálne siete. Vďaka plnofarebnému veľkému dotykovému displeju sú tieto činnosti navyše pohodlnejšie ako na chytrom telefóne.

Vďaka predinštalovaným aplikáciám je na Wooky čítačke možná aj editácia dokumentov vo všetkých základných formátoch balíka Office, či už ide o textový dokument, tabuľku alebo prezentáciu. A keď príde rad na zábavu, tak stačí spustiť multimediálny prehrávač a vypočuť si obľúbenú hudbu, pozrieť si film, či pretriediť si fotogalériu.

Samozrejme hlavnou funkciou čítačky Wooky je možnosť čítať a nakupovať knihy a časopisy, a to vďaka rovnomennému softvéru Wooky. Stačí len jedna registrácia a máte k dispozícii tisícky kníh, ktoré si môžete nakupovať a čítať odkiaľkoľvek, a to až na 6 zariadeniach. Okrem čítačky, tak môžete mať svoju knižnicu aj vo svojom telefóne, počítači, či notebooku. Stačí si nainštalovať aplikáciu Wooky do svojich ďalších zariadení. Tá je k dispozícii na stiahnutie zdarma na stránke www.rajknih.sk, prípadne v AppStore (iPhone), Markete (Android) alebo OVI store (Nokia) v mobilnom telefóne pod heslom WOOKY.

Najčastejšie otázky:

Ako sa so svojou Wooky čítačkou pripojím na internet?

Pripojenie je úplne jednoduché a prebieha automaticky. Všade, kde je prítomná sieť Wi-Fi sa čítačka dokáže pripojiť na internet. Wi-Fi je bezdrôtová sieť, kde sa zariadenia dokážu pripojiť na internet bez použitia káblov. Dnes už sú Wi-Fi hotspoty (miesta s voľne prístupnou sieťou Wi-Fi) na každom rohu. Či už sú to reštaurácie, kaviarne, námestia, či dokonca autobusové a vlakové stanice, letiská, prípadne i samotné autobusy a vlaky na vybraných linkách. Čítačka si sama nájde sieť pokiaľ je dostupná a ponúkne pripojenie.

Ako dlho môžem používať Wooky čítačku na jedno nabitie?

Čítačka Wooky má podobne ako iné tablety výdrž batérie až 8 hodín. Záleží od jej využívania, niektoré funkcie a aplikácie sú náročnejšie na spotrebu energie a tým sa doba výdrže batérie skracuje.

Môžem vo Wooky čítačke používať aj iné ako predinštalované aplikácie?

Samozrejme, vďaka platforme Android si do svojej Wooky čítačky môžete nainštalovať akékoľvek aplikácie vďaka AppsLib. Tam nájdete tisícky voľne dostupných alebo platených aplikácií a hier, ktoré si môžete nainštalovať do svojej Wooky čítačky.

Aká je pamäť čítačiek Wooky?

Čítačky majú v závislosti od zvoleného zariadenia internú pamäť 4 alebo 8 GB. Obe čítačky však ponúkajú možnosť rozšírenia kapacity pamäte, a to až o 32GB. Samozrejme v závislosti od využitej pamäťovej karty. Nemusíte sa tak báť nedostatku miesta pre svoje obľúbené knihy, filmy, hudbu, či fotografie.

Ako funguje nakupovanie kníh cez Wooky?

Nákup kníh cez Wooky je veľmi jednoduchý. Po registrácii a vytvorení si účtu sa jednoducho cez aplikáciu Wooky dostanete do internetového obchodu, kde si môžete vybrať z ponuky tisícok kníh. Samozrejme, aby ste si vedeli správne vybrať, môžete si ukážku z každej knihy najskôr prelistovať.  Takisto je možnosť si vďaka aplikácii kúpiť, či dokonca predplatiť noviny a časopisy. Ponuka tlače je zatiaľ obmedzená, bude ale postupne rozšírená o všetky najpredávanejšie tituly na slovenských a českých periodík.

Môžem si svoje knihy čítať aj inak ako cez tablet Wooky?

Každý účet v aplikácii Wooky je možné spárovať až so 6 zariadeniami. Svoju virtuálnu knižnicu tak môžete mať so sebou kedykoľvek a kdekoľvek, či už je to v mobilnom telefóne, domácom počítači, či notebooku. Stačí sa jednoducho prihlásiť cez svoj účet v aplikácii Wooky a máte všetky svoje knihy a časopisy ihneď k dispozícii.

Ako funguje čítanie kníh cez Wooky?

Čítanie kníh v rozhraní Wooky je maximálne jednoduché a pohodlné. V knihe jednoducho listujete ako v papierovej verzii. Pre maximálne pohodlie si môžete nastaviť veľkosť písma, či dokonca aj jeho farbu. Môžete si tak svoju elektronickú knihu personalizovať tak, aby sa vám čítala čo najlepšie.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!