lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Skutočný expert pre čistotu vašej bielizne

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 10.12.2011
späť
Späť

Poslať
 

Každý občas nájde na svojich šatách odolnú škvrnu, ktorá sa nedá vyprať v bežnom pracom prostriedku. Nezostáva nič iné, než použiť špeciálne odstraňovače škvŕn, ale ani to veľakrát nezaručí úspech – potvrdí to každá skúsená gazdinka. Vedia to aj experti spoločnosti Henkel, ktorí práve preto prinášajú účinné riešenie. Je ním nová receptúra pracieho prostriedku Persil Expert, ktorá odolné škvrny odstráni naozaj spoľahlivo! Vylepšené zloženie znamená nielen spríjemnenie života spotrebiteľov, ale tiež veľký prínos pre životné prostredie.

Unikátna nová receptúra pracieho prostriedku Persil Expert obsahuje vysoko účinný tekutý odstraňovač škvŕn. Ten sa vďaka novej technológii podarilo uzamknúť do mikrokapsúl pre dosiahnutie ešte väčšej výkonnosti pri odstraňovaní škvŕn. Mikrokapsuly priľnú priamo ku škvrnám, kde začínajú pôsobiť od prvého okamihu pracieho programu.

Persil Expert je mimoriadne silný predovšetkým na odstraňovanie škvŕn od džemu a ovocia. Vďaka vylepšenému enzymatickému „koktejlu“ je ešte účinnejší proti škvrnám od detskej výživy, citrusového ovocia, banánov a zmrzliny. Po použití pracieho prostriedku Persil Expert je tak zaistená dokonalá čistota vašej bielizne.

Inovované zloženie prostriedku Persil Expert sa vyznačuje nielen vysokou účinnosťou, ale
i koncentráciou. Väčšia koncentrácia znamená o 20 % menšie balenie. Umožňuje vyprať rovnaké množstvo bielizne ako predtým aj napriek tomu, že obsahuje menej pracieho prostriedku. Napríklad 4,8 kg balenie nového Persil Expert postačí na 60 dávok. Predtým bolo potrebné na rovnaké množstvo bielizne 6 kg pracieho prostriedku. Vďaka menšiemu objemu a hmotnosti balenia sa lepšie prenáša, skladuje a vytvára tiež menej odpadu. 

Perieme lepšie pre čistú budúcnosť

Nové zloženie pracieho prostriedku Persil Expert znamená lepšie pranie – vysokú účinnosť, pohodlnosť pri manipulácii a v neposlednom rade ohľaduplnosť voči životnému prostrediu. Súvisí to s dlhodobou snahou značky Persil o prinášanie trvalo udržateľných riešení. Koncentrované pracie prostriedky totiž ušetria 24 % obalových materiálov, čím prispievajú k zníženiu objemu odpadu, ktorý produkujú obchodníci a spotrebitelia. Vďaka nižšiemu dávkovaniu odtečie do kanalizácie po každom praní o 20 g menej chemických látok. Navyše, vďaka novému zloženiu najazdia ročne kamióny pri preprave prostriedkov v strednej a východnej Európe o 4 milióny kilometrov menej!

 

... a ešte pár slov navyše - dávkovanie

 

Pranie bielizne patrí medzi bežné domáce práce, ktoré zvládame celkom
s prehľadom. Väčšina z nás sa už podľa svojich preferencií rozhodla, či bude prať s pracím gélom, práškom alebo vyskúša nové pracie tablety. Všetci dobre vieme, že ešte pred praním je potrebné roztriediť bielizeň na bielu a farebnú. Rovnako je nám známe, že pri praní mohérového svetra alebo hodvábnej bielej blúzky je lepšie použiť niektorý zo špeciálnych pracích prostriedkov. Ale ako je to vlastne s dávkovaním? Viete, koľko pracieho prostriedku je potrebné skutočne použiť alebo dávkujete len tak „od oka“? Sledovanie pracích dávok a dodržiavanie odporúčaného dávkovania sa oplatí nielen vašej peňaženke, ale tiež šetríte životné prostredie. Nový trend súčasného prania – koncentrované zloženie pracích práškov s vysoko efektívnym zložením prináša do našich obchodov novinka Persil Expert.

Čítajte etikety

Aké množstvo prášku či gélu máte na vypranie bielizne použiť? To sa dozviete z obalov jednotlivých pracích prostriedkov, preto sa oplatí ich pozorne čítať. Je na nich totiž uvedená tabuľka, ktorá prezradí, ako dávkovať v prípade, že máte mierne, stredne alebo veľmi znečistenú bielizeň. Tabuľka tiež zohľadňuje tvrdosť vody. Štandardne je toto dávkovanie určené pre práčku s obsahom 4 - 5 kg suchej bielizne. Podľa miery zašpinenia je vhodné zvoliť i prací program.

Koľko prášku a gélu?

Na plnú práčku bežne zašpinenej bielizne, na ktorej nie sú žiadne mimoriadne odolné škvrny, stačí použiť 100 g bežného pracieho prášku. Ak však budete prať s novým práškom Persil Expert s vylepšeným zložením, postačí vám len 80 g! Pokiaľ periete s gélom, máte situáciu jednoduchšiu. Pre vypranie jednej práčky dávkujte 75 ml gélu.

 

Perieme pre lepšiu budúcnosť

Súčasným trendom v oblasti prania bielizne je používanie koncentrovaných pracích práškov. Sú totiž prínosnejšie ako pre životné prostredie, tak i pre spotrebiteľa. Vyperú rovnaké množstvo bielizne ako doteraz a sú rovnako účinné, ale ich balenie je o 20% menšie. Medzi takéto produkty patrí aj Persil Expert, ktorý práve teraz na náš trh uvádza spoločnosť Henkel. Odložme na chvíľu bokom všetky výhody, ktoré nové pracie prášky prinášajú životnému prostrediu a zamerajme sa na prínos pre spotrebiteľov. Jednou z významných zmien, ktorá sa nás v pozitívnom zmysle dotkne, je dávkovanie. 

 

Koncentrované pracie prášky

Tieto pracie prášky vyperú rovnaké množstvo bielizne pri pracej dávke o pätinu menšej ako sme boli doteraz zvyknutí. To znamená, že namiesto 100 g môžeme s Persilom Expert dávkovať len 80 g pracieho prášku s istotou ešte lepšieho výsledku prania. Nový koncentrovaný prací prášok Persil Expert má zároveň vylepšenú receptúru. Zloženie je účinnejšie, vďaka čomu dosahuje dokonalú čistotu bielizne. Zmena v zložení sa pritom týka len pracích práškov. Gély a tablety Persil Active Tabs sú už koncentrované.

 

Zmena zvyklostí

Pri dávkovaní koncentrovaných pracích prostriedkov Persil Expert budete musieť zmeniť svoje zabehnuté zvyky. Môžete síce používať rovnakú odmerku ako doteraz, ale odmerajte o 20% menej prášku ako u bežných prostriedkov.

 

Nenechajte sa pomýliť!

Pri koncentrovaných pracích práškoch už neplatí, že čím je balenie väčšie, tým je pranie výhodnejšie. V každom prípade už nie je smerodajná gramáž, ale počet dávok pracieho prášku. Nenechajte sa pomýliť tým, že odteraz dostanete menšie balenie pracieho prášku za rovnakú cenu ako predtým. Rozhodujúca je pracia sila, ktorá sa skrýva v koncentrovanom, a teda účinnejšom pracom prostriedku. Rozhodne nedochádza k disproporčným zmenám veľkosti balenia a ceny.

 

Chyby v dávkovaní

Ø  Nadmerná dávka pracieho prostriedku

Pri nadmernom dávkovaní pracieho prostriedku sa netreba obávať priameho poškodenia textílií. Pocíti to však vaša peňaženka a životné prostredie. Ak pri dávkovaní prekročíte množstvo odporúčané výrobcom, neznamená to, že budete mať čistejšiu bielizeň. Navyše sa v zásobníku môžu usadiť zvyšky pracieho prostriedku a zle rozpustený prášok môže priľnúť k bielizni.

Ø  Nedostatočná dávka pracieho prostriedku

Pokiaľ je dávka pracieho prostriedku nižšia ako vyžaduje stupeň znečistenia bielizne a tvrdosť vody, je výsledok prania takmer vždy neuspokojivý. Ak dlhšiu dobu dávkujete málo pracieho prostriedku, vaša bielizeň začne šednúť a jej vzhľad sa zhoršuje. Farebné textílie začínajú šednúť a strácať jasnosť, špina sa úplne neodstráni a môžu vzniknúť mastné šedé žmolky.

Rozdiely v dávkovaní

Dávkovanie je pre úspešné odstránenie nečistôt z bielizne veľmi dôležité! Prášky na pranie i gély sú vybavené odmerkou. Koľko máte odmerať pracieho prostriedku prezradí už spomínaná tabuľka na etikete obalu. Rozdiely v dávkovaní sú potom medzi jednotlivými typmi pracích prostriedkov. V súčasnej dobe máme na výber tri: prací prášok, gél a pracie tablety.

 

Ø   Práškové univerzálne pracie prostriedky dávkujeme klasicky do dávkovača práčky.

Ø   Prací gél vložíme v dávkovacej nádobke priamo do bubna. Pri dávkovaní do násypky môže totiž gél stiecť po vonkajšom povrchu práčky, preto je dávkovanie do bubna práčky ideálnym riešením, navyše zaisťuje i priamy kontakt pracieho gélu s bielizňou.

Ø   Pracie tablety predstavujú najjednoduchšiu variantu dávkovania. Sú totiž už preddávkované, takže nemusíte odmeriavať správne množstvo. Tablety môžete umiestniť ako do zásobníka na prací prášok, tak i priamo do bubna práčky. Rozdiel je v tom, že v zásobníku sa tablety rozpustia ihneď po začatí pracieho cyklu, takže začnú pôsobiť na škvrny okamžite.

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!