lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
NAJVÄČŠIA OBEŤ SILVESTRA: VÁŠ ŽALÚDOK alebo 5 tipov, ako ho na Nový rok dostať späť do formy

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 8.12.2010
späť
Späť

Poslať
 

Plánujete sa so starým rokom opäť rozlúčiť veľkolepou silvestrovskou oslavou? Nezabúdajte však, že úžasná noc plná nezdravých pochúťok a väčšieho množstva alkoholu je hotovou pohromou pre vaše trávenie. Inšpirujte sa pár dobrými radami a prvý január zaručene nestrávite so žalúdkom „na vode“ a v spoločnosti novoročnej „opice“.

 

 

TIP 1 – MYSLITE DOPREDU

Na následky silvestrovských osláv je najlepšie myslieť už dopredu a žalúdok, aj celé telo na zvýšenú záťaž dobre pripraviť. Pred večerným žúrom sa nebojte zjesť mastnejšie jedlo, ktoré má dlhší čas trávenia - spomalíte tak vstrebávanie vypitého alkoholu. Pred dlhým večerom je tiež vhodné sa dostatočne vyspať, aby telo bolo oddýchnuté.

Nezabudnite svoj organizmus zásobiť vitamínom C, tekutinami a hlavne sa držte osvedčenej zásady – piť s mierou a nemiešať rôzne druhy alkoholu. Biely alkohol, ako vodka či gin sa odbúrajú rýchlejšie a žalúdok podráždia menej ako tmavý alkohol. Prichystajte si aj pohár vody, prípadne pohár mlieka, ktorý vypijete pred spaním – ráno si za túto prezieravosť budete gratulovať!

 

TIP 2 – NAJEDZTE SA

Ak ste to vo víre zábavy s pitím predsa len prehnali, doprajte si na druhý deň predovšetkým pokoj. Aj keď sa pri pohľade na  jedlo bude váš podráždený žalúdok pravdepodobne skrúcať nevôľou, musíte doplniť stratené látky, ktorých úroveň v organizme počas konzumácie alkoholu prudko poklesne – predovšetkým cukry, minerály a vitamíny. Odporúča sa preto hroznový cukor, ovocie a med, teda zdroje vitamínov a prírodnej fruktózy, ktorá pomáha odbúrať alkohol. Čistý polievkový vývar dodá dôležité minerálne látky a soli, okorenené vajíčko natvrdo zasa bielkoviny. Slabosť a roztrasenosť v žalúdku pomôže zmierniť hoci aj kúsok tmavého pečiva. 

 

TIP 3 – TEKUTINY, TEKUTINY, TEKUTINY

Príčinou celkového žalostného stavu vášho tela a pocitov nevoľnosti po prebdenej noci je dehydratácia organizmu spôsobená väčším množstvom alkoholu. Najdôležitejšie je preto postupne dopĺňať tekutiny, a to najlepšie vo forme minerálnych vôd s obsahom soli a minerálov (hlavne sodík, vápnik, magnézium). Ak je to možné, siahnite radšej po nesýtených, pretože bublinky zbytočne dráždia žalúdok. Vhodné sú aj 100%-né džúsy a bylinkové čaje z mäty, medovky alebo rumančeka, ktoré majú na žalúdok zároveň upokojujúci účinok. Vyvarujte sa kávy a čierneho čaju, ktoré organizmus naopak odvodňujú a mohli by stav ešte zhoršiť. 

 

TIP 4 – POMOC Z LEKÁRNE

Liekom proti  bolesti sa vyhnite, pretože sa nesmú kombinovať s alkoholom, ktorý vám po prehýrenej noci ešte isto koluje v žilách. V krajnom prípade - pokiaľ vás pocity podráždeného žalúdka privádzajú do presvedčenia, že už udrela vaša posledná hodina - siahnite po osvedčenej ružovej tabletke. Moderná medicína ponúka aj rôzne „vyprošťováky“, ktoré v žalúdku znovu nastolia stratenú rovnováhu. Nečakajte však zázraky, ani okamžité uvoľnenie. Ak sa chcete na nohy postaviť čo najrýchlejšie, radšej doplňte stratené látky, napríklad aj vo forme šumivých multivitamínov.

 

 

TIP 5 – VŠESTRANNÉ ALOE

O zázračných vlastnostiach Aloe Vera sa už popísalo veľa. Vedeli ste však, že šťava z tejto kráľovskej rastliny má blahodarné účinky na podporu trávenia a je dokonca účinným prostriedkom v boji proti následkom konzumácie alkoholu? Tajomstvom Aloe je jeho číra gélovitá dužina,  ktorá je bohatou zmesou vitamínov, minerálov, enzýmov, aminokyselín, cukrov a ďalších až okolo 300 rôznych látok. Koncentrovaná šťava z dužiny, ktorú v lekárni nájdete pod názvom Aloe Vera Juice, podporuje trávenie a reguluje činnosť žalúdka. Priaznivo pôsobí aj pri  problémoch pankreasu, povzbudzuje činnosť tráviacich žliaz, napomáha pri vylučovaní slizníc a pozitívne ovplyvňuje črevnú flóru, pretože na seba viaže jedovaté toxické látky hromadiace sa v črevách, pečeni a žlčníku.

Nenechajte sa ale oklamať sladkými nápojmi s kúskami „dužiny“ – sú to len chutné džúsy a nemajú badateľné účinky ani vo väčšom množstve. Naproti tomu pravého koncentrovaného extraktu z Aloe stačí denne užiť asi len 50 mililitrov a čoskoro zbadáte jeho pozitívny vplyv na vaše telo – zlepšenie imunity, úprava zažívania, zvýšenie výkonnosti a celkovej chuti do života.

Po prehýrenej silvestrovskej noci vám Aloe Vera Juice pomôže rýchlejšie odbúrať alkohol a zdecimovaný žalúdok upokojí a vráti späť do formy – aby ste do Nového roka vykročili sviežo a veselo!

 

TIP REDAKCIE: ALOE VERA JUICE 96%, Fytofontána

Nápoj vyrobený z koncentrovaného extraktu rastliny Aloe vera Barbadensis a Maracuje – k dostaniu v každej lekárni


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!