lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 34 reakcií.
Včera pribudlo:
2 tém, a 15 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 14. Júl, , Dnes oslavuje Kamil
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Najlepší zemiakový šalát? Ten váš!

  Spracoval(a) : Patrícia
Dátum : 2.12.2010
späť
Späť

Poslať
 

 

Najlepší zemiakový šalát? Ten váš!

 

Kde sa vzal tu sa vzal. Objavil sa na  tradičnom zozname sviatočných jedál ako neodmysliteľný spoločník kapra či inej ryby. Reč je o  vianočnom zemiakovom šaláte, ktorý si musel prejsť dlhú cestu, kým sa vypracoval do svojej súčasnej podoby.

 

Ako vlastne vznikol zemiakový šalát? Na túto otázku nevie nikto presne odpovedať, avšak Vianoce si dnes už bez neho nevieme predstaviť. Každá rodina má svoj vlastný recept, ktorý sa často dedí z generácie na generáciu. Nejedna matka si schováva recept na svoj „zaručene najlepší“ tradičný zemiakový šalát, ktorý potom odovzdá svojej dcére. Jednotlivé varianty šalátov sa od seba líšia použitými ingredienciami a ich množstvom. Každá správna žena vie, čo by mal ten jej zemiakový šalát obsahovať, aby chutil celej rodine. Nech už sú rozdiely v receptoch akékoľvek, základom skvelej chuti pripravovaného pokrmu sú nielen šikovné ruky kuchárky, ale aj kvalitné suroviny. Stálicou zemiakového šalátu je majonéza. Nie však hocijaká. Majolenka Hellmanns dodá vianočnému zemiakovému šalátu neodolateľnú chuť a krémovú konzistenciu. Majolenka Hellmanns sa totiž vyrába z kvalitných surovín a rastlinných olejov, ktoré obsahujú zdraviu prospešné polynenasýtené mastné kyseliny vrátane omega 3 esenciálnych mastných kyselín.

Pri tvorbe zemiakového šalátu sa fantázii medze nekladú. Je len na vás či sa rozhodnete pre „osvedčenú“ klasiku alebo dáte prednosť experimentom. Každému podľa chuti...

Ak ešte nemáte svoj osvedčený recept, vyberajte si jednotlivé ingrediencie podľa chuti a citu. Niekomu sa páči viac zeleniny, iný pridáva bylinky a ďalší napríklad šťavu z uhoriek. Kúzlo zemiakového šalátu spočíva aj v tom, že si v ňom môžete kombinovať všetky prísady podľa vlastného uváženia a vždy vytvoriť niečo jedinečné. Ak ste sa ešte nerozhodli čomu dáte prednosť tento rok, prinášame vám pár tipov, ktorými sa môžete nechať inšpirovať.

 

 

 

Zemiakový šalát Hellmann’s Čarovná lyžička

Ingrediencie

1 kg šalátových zemiakov, 15 dkg sterilizovanej sladkokyslej mrkvy, 20 dkg mrazeného hrášku, 20 dkg sterilizovaných uhoriek, 1 ks červenej papriky, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, kurkuma, Majolenka Hellmann‘s

Postup prípravy

Uvaríme na kocky pokrájané zemiaky v slanej vode s lyžičkou kurkumy. Po zliatí prelejeme 1 dl nálevu z uhoriek a necháme vychladnúť. Hrášok krátko povaríme vo vode s trochou octu. Zmiešame zemiaky, kolieska uhoriek, mrkvu, hrášok a papriku nakrájanú na pásiky. Pridáme Majolenku Hellmann‘s podľa chuti a dochutíme soľou a čiernym korením.

 

S olivami a sušenými paradajkami

Ingrediencie

1 kg zemiakov, soľ, čierne korenie, 2 stonky stopkatého zeleru, 2 jablká (so šupkou), 100 g hrášku, 100 g nakladaných cibuliek, 250 ml majolenky Hellmann´s Light, 100 g kyslej smotany, 80 g zelených a čiernych olív, 4 sušené paradajky, bazalka, 2 cherry paradajky

Postup prípravy

Zemiaky uvaríme a vychladnuté nakrájame, osolíme a okoreníme. Zeler olúpeme a nakrájame na tenké plátky, jablká nakrájame na rezance. Zemiaky zmiešame so zelerom a jablkami, pridáme hrášok, cibuľky, Majolenku Hellmann's Light a kyslú smotanu a všetko zľahka premiešame. Potom pridáme ešte na kolieska nakrájané olivy, na rezance nakrájané sušené paradajky a nasekanú bazalku a znovu opatrne premiešame. Hotový šalát ozdobíme cherry paradajkami a lístkom bazalky.

 

 

 

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
LADY emailom
V prípade že máte záujem pravidelne odoberať spravodajstvo z nášho servera, prosím zadajte vašu e-mailovú adresu a stlačte tlačítko Prihlás.

 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!