lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Sexi zdravé telo vďaka pravidelnému sexu

  Spracoval(a) : Janka
Dátum : 10.12.2009
späť
Späť

Poslať
 

Diéta vedúca ku krásnemu telu nemusí byť založená na odriekaní chutných jedál a maškŕt. Naše telo nemusíme pri pomyslení na krásne štíhle krivky trápiť nejedením toho, čo máme radi. Je dokázané, že existujú a fungujú aj iné rozumné metódy, ako sa zmestiť do šiat menšej veľkosti. Jednou z takýchto metód je SEX.

 

„Sexuálna diéta“ ako životný štýl

Pravidelným a vášnivým sexom môžete získať viac, ako si viete predstaviť. Okrem telesného a psychického pôžitku, všeobecne podporujete svoje zdravie v mnohých smeroch. Sexuálnou aktivitou sa zvyšuje imunita organizmu, výrazne ustupujú depresie a viaceré vedecké štúdie dokazujú, že sex pozitívne ovplyvňuje dĺžku života a zlepšuje medziľudské vzťahy. A, samozrejme, spaľuje sa pritom veľké množstvo prebytočných kalórií na tých správnych miestach. Kerry McCloskey, americký autor knihy Základy sexuálnej diéty (The Ultimate Sex Diet), hovorí, že: polhodinovým sexom spálime približne 200 kalórií! No ani pri sexuálnej diéte a myšlienkach na krásne telo, by sme nemali zabúdať na bezpečnosť a ochranu! Myslite teda na kondómy, napríklad Pepino Strawberry či Pepino Banana.

Niektorí zástancovia sexuálnej diéty dokonca tvrdia, že pokojne môžete posilňovanie vo fitnescentrách a rôzne aerobne cvičenia nahradiť sexom. Ten totiž krásne formuje všetky svaly a zvyšuje pružnosť celého tela. A pokiaľ sa chcete zbaviť viacerých stoviek kalórií, v ponuke je Pepino Long Action - pomáha mužom oddialiť vyvrcholenie, čím predĺži vaše sexuálne cvičenie. K milovníkom sexuálnej diéty patria aj svetoznáme celebrity, ako speváčka Madonna a jej kolegyňa Victoria Beckham.

 

Stop obezite aj podvýžive

Samozrejme, sexuálna diéta ani iné diéty by nemali viesť k anorexii a cieľom by nemali byť rachitické postavy. No ani prílišná obezita nie je správna voľba. Hovorí sa, zlatá stredná cesta – jednou z nich môže byť: kombinácia vhodnej stravy a pravidelný sex. A to nielen pre ženy, ale i pre mužov. Napríklad sója preukázateľne zlepšuje sexuálnu kondíciu. Pomáha zmierňovať nepríjemné príznaky menopauzy, blahodarne pôsobí na prostatu alebo na iné dôležité mužské orgány. Rovnako užitočné sú aj chilli či zázvor, ktoré stimulujú nervové zakončenia – jednoducho povedané - skvalitňujú sexuálny život. Okrem toho, výskumy tvrdia, že obezita spôsobuje poruchy erekcie a znižuje hladinu testosterónu. Mnoho nasýtených tukov upcháva artérie, čo zabraňuje adekvátnemu prúdeniu krvi aj do pohlavných orgánov. Ako hovorí Dr. John Mulhall (vedúci sexuálneho programu v New Yorku a profesor urológie): „...všetko, čo je dobré pre vaše srdce, je dobré pre váš penis.“ Naopak, príliš nízka hmotnosť, tiež ohrozuje zdravie a libido, pretože isté percento tukov potrebujeme na tvorbu hormónov. Zdrojmi tzv. dobrých tukov sú napríklad olivový olej, losos alebo orechy. A Pepino má pre vás sladkú a bezpečnú čokoládovú „pochúťku“ – kondóm Pepino Chocolate - z tejto dávky voňavej a chuťovo skvelej čokolády určite nepriberiete a navyše sa zaručene ochránite pred pohlavnými chorobami.

 

Čo na to slovenský odborník?

MUDr. Ivan Kubiš, sexuológ, urológ

Čo si myslíte o tom, že pravidelný sex pomáha chudnúť?

Hmotnosť závisí od príjmu a výdaja kalórií. Nadváha je najčastejšie dôsledkom ich zvýšeného príjmu a zníženého výdaja. Zvlášť vo vyššom veku majú muži aj ženy väčšie sklony k nadváhe. Dôležité je nielen koľko jeme, ale aj čo. Vhodnejšie sú jedlá s nižším obsahom tukov, cukru, veľa čerstvého ovocia a zeleniny, dostatok vláknin a nízkokalorických nealkoholických nápojov. Príjemných pohybových aktivít je viac - cvičenie, šport, tanec, turistika, podľa toho, komu čo vyhovuje. Aj sex je výdatný spaľovač kalórií. Výskumy potvrdzujú blahodarne pôsobenie sexu na ľudský organizmus. Intímny styk predstavuje v priemere porovnateľnú záťaž, ako keď vyjdeme schodmi na druhé poschodie. Samozrejme, nie každá aktivita predstavuje rovnaký energetický výdaj. Pri misionárskej polohe sa spáli asi 600 kalórií, pri polohe „na koníčka“ 250 kalórií, pri sexe na stoličke asi 350 kalórií. K výdaju energie prispieva už rozopínanie dámskej podprsenky. Dvojnásobný výdaj energie oproti klasickému spôsobu rozopínania je, keď sa snažíte rozopnúť podprsenku jednou rukou.

Pravidelný a kvalitný intímny život má priaznivý vplyv na celkový zdravotný stav. Pomáha udržiavať telesnú aj duševnú kondíciu, upevňuje zdravie a pomáha v prevencii niektorých chorôb. Má pozitívny vplyv nielen na nadváhu, vysoký krvný tlak, ale aj na imunitu, bolesti hlavy, migrénu, zlepšuje trávenie, látkovú výmenu a podobne. Výskumy potvrdili, že pomáha v prevencii niektorých srdcovocievnych ochorení, vrátane infarktu srdca. Dôležité je, samozrejme, odstrániť aj rizikové faktory ako zlé stravovanie, fajčenie a stres. Sex zlepšuje náladu, má pozitívny vplyv na duševný stav. Kvalitný sex odstraňuje nespavosť, je účinným antidepresívom. Úspešný intímny život odstraňuje pocity menejcennosti, zvyšuje sebavedomie alebo zmierňuje mnohé neurózy. Erotika pomáha, aby bol náš život bohatší, spokojnejší a šťastnejší.

Do akej miery ovplyvňuje obezita potenciu u mužov?

Každý štvrtý muž aj žena u nás má priemerne 10 kg nadváhy. A nadváha kladie vyššie nároky na srdce. Obézni ľudia majú viac podkožného tuku, vyššie hladiny tukov v krvi, čím sa zvyšuje riziko infarktu srdca a mozgovej porážky. S nadváhou súvisia aj ďalšie zdravotné problémy: ateroskleróza, vysoký krvný tlak, cukrovka a zhubné nádory. Najčastejšou príčinou vzniku erektilnej dysfunkcie u mužov sú cievne ochorenia, napríklad na podklade aterosklerózy, ktorá vzniká najmä pri vysokých hladinách tukov v krvi, vysokom krvnom tlaku a cukrovke. Takže súvislosť medzi nadváhou a výskytom erektilnej dysfunkcie je jasná.

 

Foto: Pepino


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!