lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
2 tém, a 8 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Nedeľa, 09. August, , Dnes oslavuje Lubomíra
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Mandľové rožky

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 8.12.2009
späť
Späť

Poslať
 

Cesto:

240 g hladkej múky                     

100 g práškového cukru

200 g Hery

  80 g mandlí  (obmena lieskové oriešky)

       1 žĺtok

citrónová kôra do mandľových, škorica do orieškových

 

Dokončenie :

1. variant  :  150 g práškového cukru

                           1 balíček vanilkového cukru

2. variant  :  100 g mliečnej čokoládovej polevy

3. variant  :  100 g bielej čokoládovej polevy 

 

Múku preosejeme  s cukrom a zmiešame s jemne nastrúhanými olúpanými mandľami (orieškami), nastrúhanou kôrou z polovice citrónu, žĺtkom, stuhnutou Herou nastrúhanou na hrubom strúhadle a vypracujeme hladké cesto. Hotové cesto zabalíme do fólie a necháme v chlade 30 minút odležať. Z cesta vyvaľkáme tenší valček, nakrájame na kúsky a z nich tvarujeme rožky. Naskladáme na  plech na pečenie a pečieme v predohriatej rúre na 180 °C asi 12 minút. Po upečení ich dáme na kovovú mriežku a po čiastočnom vychladnutí obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.

2. polevu rozohrejeme a naplníme do malého papierového sáčku, ktorým rožky ozdobne prestriekame.

3. do polovice alebo konce rožkov namáčame v rozohriatej bielej polevy.

 

Príprava: 40 minút

Odležanie: 30 minút

Pečenie: 12 minút

Náročnosť:  +

Pevné cesto


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
LADY emailom
V prípade že máte záujem pravidelne odoberať spravodajstvo z nášho servera, prosím zadajte vašu e-mailovú adresu a stlačte tlačítko Prihlás.

 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!