lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Slováci na Vianoce najradšej jedia medovníky

  Spracoval(a) : Katarína Pavlovičová
Dátum : 20.12.2007
späť
Späť

Poslať
 

Ak počas vianočných sviatkov zájdete na návštevu, vo väčšine prípadov vám ponúknu sladké medovníky. Pečenie sa ešte stále pokladá vo väčšine domácnosti za tradičný sviatočný rituál.

Zo sviatočných stolov sa tak pomaly vytráca tradičná vianočka. Najväčšej obľube sa tešia medovníky (37 percent), linecké kolieska (20 percent) a vanilkové rožteky (20 percent). K ďalším najrozšírenejším druhom vianočného pečiva patria plnené orechy, kokosky, medvedie labky a osie hniezda. Veľká časť rodín pečie tieto druhy, no nájdu sa aj také, ktoré pripravujú niekoľko desiatok cukroviniek. Vyplýva to z on-line dotazníkového prieskumu spoločnosti Unilever, ktorý v decembri prebiehal na internetovom portáli Zena.sme.sk. Je pritom zaujímavé, že z vlaňajšieho prieskumu obľúbenosti vyšli víťazne vanilkové rožteky.

Väčšina gazdiniek pripravuje stále rovnaké druhy a občas k nim pridá jednu alebo dve nové sladkosti (62 percent). K experimentovaniu s väčším počtom noviniek sa odhodlá len necelých 12 percent žien, aj tie však pečú zároveň i overené kúsky. Iba dve percentá účastníčok prieskumu  uviedlo, že pripravujú výhradne len nové druhy. „Veľká väčšina gazdiniek vníma pečenie ako zábavu, hoci to súčasne berú aj ako určitú povinnosť voči rodine,“ povedala Jana  Gašparová, prokuristka spoločnosti Unilever.

Napriek bohatej ponuke v obchodoch si väčšina rodín pečie vianočné pečivo sama, považuje to totiž za tradičný sviatočný rituál. Potvrdil to aj prieskum, ktorý ukázal, že aj keď úloha kuchárov vo väčšine prípadov pripadá na ženy (58 percent) a len ojedinele na mužov (ani nie 1 percento), až v tretine domácností vianočné pečivo pripravuje spoločne celá rodina, podobne ako pri zdobení vianočného stromčeka. Len tri percentá domácností si vianočné pečivo kupuje v obchodoch. Ani používanie predpripravených výrobkov nie je príliš rozšírené. Takmer dve tretiny domácností používa na pečenie tuk Hera.

Tuk na pečenie Hera  je na trhu už takmer 35 rokov, a tak sa niet čomu čudovať , že si za tú dobu získala obľubu medzi slovenskými spotrebiteľmi a stala sa ich tradičným a obľúbeným pomocníkom. Hera obsahuje 75 % rastlinných tukov a vitamín  E. Okrem pečenia sa dá použiť na dusenie, varenie a krátkodobé vyprážanie.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!