lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Záchranná diéta

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 19.12.2000
späť
Späť

Poslať
 


Plesová sezóna klope na dvere. Na nové šaty v rodinnej pokladničke nezostali peniaze a tie staré sa „zbehli“. Čo teraz? Skúste zložiť skúšku pevnej vôle pod heslom: „Pre krásu sa musí trpieť“, ktoré poznali už naše staré mamy.
Ani ony neumierali od šťastia, keď sa vtesnávali do kostíc a šnurovačiek, v ktorých dýchanie bolo priam nemysliteľné. Nasledujúca diéta vám sľubuje zhodiť štyri kilogramy, za štyri dni.

Prvý deň sa vaše telo zbaví toxických látok, ktoré z neho vyplavia bylinkové čaje. Druhý deň vám dodá vlákninu a silu, ryža. Ryža je známa aj tým, že odvodňuje a preto bude pôsobiť ako balzam na vaše ľadviny.
Tretí deň dostane vaše telo veľa potrebného draslíka, ktorý v hojnom množstve obsahuje ananás.
Okrem toho obsahuje enzým bromelín, ktorý urýchľuje spaľovanie tukov a urýchľuje očistu tela od škodlivín. Prísun bielkovín zaistí na štvrtý deň jogurt.

Prvý deň je čajový.

Ráno si doprajeme náš obľúbený ovocný alebo bylinkový čaj osladený dvoma lyžičkami medu. Potom popíjame čaj v akomkoľvek množstve, poprípade ho striedame s minerálnou vodou s nízkym obsahom sodíka.
Na obed si pripravíme ľadový čaj .Výborný účinok má čaj z repíka, žihľavy, hlohu. Môžeme ho osladiť medom. Ľad, ktorým si ho vylepšíme, nám dodá energiu. Ak nemáte chuť na ľadový čaj, dajte si ho teplý. Osladiť medom ho môžete až po vychladnutí na cca 40 stupňov. Inak med stratí dôležité látky, ktoré vaše telo potrebuje. Pomôže upokojiť vaše vnútro a utlmí pocit hladu.. Popoludní môžete opäť piť čaj. a minerálku, podľa vlastného výberu. Na večeru si dáme medovkový, levandulový alebo valeriánový čaj.
Opäť ho osladíme medom. Potom si zrátame v hlave, či sme vypili minimálne 2,5 litra čaju a ak nie, doplníme zásoby. Spať pôjdeme s radosťou, lebo nás čaká ryžový deň a to znamená, že si dáme do nosa.

Druhý deň je ryžový

Ráno si uvaríme 125 gramov ryže, ktorú rozdelíme na tri diely. Prvý zmiešame s jedným jogurtom, polovicou jablka alebo troškou škorice, či kakaového prášku. Na desiatu si dáme dva Knäckebroty alebo dva sucháre. Na obed si zmiešame druhú časť ryže s jednou šalátovou uhorkou, lyžicou smotany, troškou horčice, citróna a olivového oleja.. Môžeme pridať trocha posekanej petržlenovej vňate alebo kôpru.
Pridať si ešte môžeme tridsať gramov bieleho chudého mäsa alebo rybu. Na olovrant zjeme jeden suchár a na večeru si dáme posledný diel ryže s dvoma pečenými paprikami. Medzi jedlom stále pijeme. Vodu, minerálku alebo bylinkový čaj. Najmenej 2 litre.

Tretí deň je ananásový.

Na raňajky si dáme suchár, Knäckebrot alebo krajíček bieleho chleba s plátkom tvrdého netučného syra a s krúžkom čerstvého ananásu. Na desiatu si doprajeme poriadne hrubý plátok ananásu. Na obed dva plátky bieleho mäsa, uvareného vo vode, trocha osolené a pomaslované .
K tomu plátok ananásu. Na olovrant opäť hrubý plátok ananásu a na večeru si doprajeme šalát pripravený z tristo gramov našej obľúbenej zeleniny, ktorú dáme do marinády spolu s plátkom tvrdého syra. Zajedáme jedným suchárom...
Ak vám chutí cesnak, poriadne si šalát ocesnakujte.

Štvrtý deň je cesnakový

Hneď ráno si doprajeme kráľovské raňajky. Jeden nízkotučný jogurt, s jedným roztlačeným banánom a s jednou lyžicou ovsených vločiek spolu vymiešame a posypeme slnečnicovými semenami.
Na desiatu si doprajeme štvrť litra cmaru alebo mlieka. Na obed si dáme dva jogurty a dva sucháre s paradajkami. Jogurt si môžeme osoliť a dochutiť mätou piepornou, pažítkou, chrenom, kôprom, petržlenovou vňatkou, bazalkou....Na olovrant opäť štvrť litra cmaru alebo mlieka.
Na večeru si dáme štvrť litra studenej jogurtovej polievky, ktorú pripravíme nasledovne. Nadrobno nakrájame 150 gramov papriky a pol cibule. Nakrájanú zeleninu zmiešame a poprášime červenou paprikou, soľou, korením a čerstvými bylinkami.
V zvláštnej nádobe si zmiešame jogurt a zeleninový alebo slepačí vývar z kocky. Zalejeme ním pripravenú zeleninu, pomiešame a so suchárom zjeme. Ak by nás v noci chytil neuveriteľný hlad, vymiešame si jeden jogurt s medom.
Medzitým vypijeme opäť najmenej dva litre minerálky, vody alebo bylinkového čaju. A potom už len, šup do šiat a pekne plesať.
Keby sa vám zdalo, že máte málo energie, doprajte si ľad alebo kávu. Ľad pôsobí okamžite.

Diskusia k článku:

Prečo sa volá štvrý deň cesnakový?
Neregistrovaný - Eva, 19.12.2000 14:51
Prečo sa volá štvrý deň cesnakový?
Neregistrovaný - Eva, 19.12.2000 14:51
Asi preto, že tlačový škriatok je uvedomelý a má rád cesnak
Neregistrovaný - Ana, 29.12.2000 01:29
Asi preto, že tlačový škriatok je uvedomelý a má rád cesnak
Neregistrovaný - Ana, 29.12.2000 01:29
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!