lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 7 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 04. August, , Dnes oslavuje Dominik/Dominika
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Hovädzí matignon

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 6.12.2000
späť
Späť

Poslať
 



600g hovädzieho stehna, 2 cibule, 1 pórik, veľká lyžica múčneho masla, 250g zeleninovej zmesi, bobkový list, tymián, čierne korenie, soľ, 2-3 lyžičky sladkej smotany, petržlenová vňať.

Postup:
V hrnci osmažíme na oleji cibuľku do zlatista a pridáme k nej umyté na kocky pokrájané mäso, ktoré rýchle opečieme zo všetkých strán.
Potom ho osolíme, okoreníme a podlejeme vodou, pridáme bobkový list, keď je mäso takmer mäkké zahustíme ho pridaním múčneho masla.
Múčne maslo získame, ak zmiešame maslo s hladkou múkou, urobíme z neho šúľok a zabalené v alobale ho dáme do chladničky.
Pridávame ho do jedál, ktoré potrebujeme zahustiť alebo do polievok, ktoré robíme so zásmažkou namiesto zásmažky.
Medzitým nakrájame zeleninu približne na rovnaké kúsky, použiť môžeme mrkvu, petržlen, celer, luskovú fazuľku, kukuricu, hrášok, jeden zemiak a pórik, poprípade si pripravíme mrazenú zeleninovú zmes a všetko pridáme k mäsu.
Za stáleho podlievania dusíme ďalších 15 minút.
Podávame s chlebom alebo so zemiakmi.

Dobrú chuť...

Diskusia k článku:

Pani Farkašová vo svojich receptoch používa "múčne maslo". Píše síce ako sa robí, ale potešilo by ma, keby aspoň približne uviedla pomer v akom sa má maslo a múka zmiešať. Ďakujem! Jan
Neregistrovaný - jan, 6.12.2000 10:48, pelech(`na`)dmd.sk
Pani Farkašová vo svojich receptoch používa "múčne maslo". Píše síce ako sa robí, ale potešilo by ma, keby aspoň približne uviedla pomer v akom sa má maslo a múka zmiešať. Ďakujem! Jan
Neregistrovaný - jan, 6.12.2000 10:48, pelech(`na`)dmd.sk
Na osminu masla treba 3-4 lyžice hladkej múky a trochu soli
Neregistrovaný - Ana, 9.12.2000 02:33
Na osminu masla treba 3-4 lyžice hladkej múky a trochu soli
Neregistrovaný - Ana, 9.12.2000 02:33
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
LADY emailom
V prípade že máte záujem pravidelne odoberať spravodajstvo z nášho servera, prosím zadajte vašu e-mailovú adresu a stlačte tlačítko Prihlás.

 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!