lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Slasti a strasti nosenia pančúch

  Spracoval(a) : Gabika
Dátum : 9.11.2012
späť
Späť

Poslať
 

Telové, farebné, elegantné, zoštíhľujúce, hladké, vzorované, sexi či šik. Už osem storočí pred našim letopočtom o nich hovoril grécky básnik Hesiodos. Nosili ich Egypťania, Rimania a dlhé obdobie boli mužskou doménou. Nám dámam zostali až dodnes. Pančuchy. Vhodný výber pančúch je jedným z dôležitých detailov, na ktorých by sme si mali dať záležať. Pančuchy dokážu podčiarknuť krásu našich nôh, poukázať na naše postavenie, vhodne doplniť náš outfit a zvýrazniť našu osobnosť. Ale číhajú na ne aj nebezpečné pasce.

 

Či ich už nosíme rady alebo nie, sú situácie, keď sa „pančuchovej etikete“ jednoducho nevyhneme. Otázka znie: zvoliť na danú príležitosť pančuchy alebo nie? Zatiaľ čo bežný deň v práci, pokiaľ to nie je dané firemným kódexom, si môžeme vychutnávať v neformálnom štýle, do spoločnosti a na pracovné rokovania dávajme pančuchám vždy zelenú. Etiketa nás najmä pri formálnych príležitostiach trošku zväzuje. Na druhej strane, predstavme si, že pred sto rokmi by sme si na seba museli vziať tesný korzet a hrubé bavlnené pančuchy. Dnes si môžeme vyberať z tých najjemnejších materiálov. Čoho sa však musíme obávať?

 

Keď nás prekvapí „očko“ na pančuchách

S pančuchami je spojený vždy jeden problém. A čím sú pančuchy jemnejšie, tým je tento problém väčší. Môžu sa kedykoľvek roztrhnúť.

 

Poznáte to, takmer vždy znenazdania a v tej najnevhodnejšej chvíli. Stačí neopatrný pohyb, zips na oblečení či topánkach, drsnejšie ruky, nechty alebo neupravené chodidlá, a problém je na svete. Pozor si treba dávať aj na vhodnú veľkosť. Ak zvolíme menšie číslo, pančuchy sú príliš napnuté, a teda náchylnejšie na poškodenie. Mnohé z nás to riešia „záložným kúskom“. Na kamarátkinej svadbe, dôležitej konferencii či služobnej ceste mávajú po ruke aj náhradné pančuchy. Ak však nemáme to šťastie, musíme si zachovať duchaprítomnosť a popasovať sa s „očkom“ na pančuchách čo najpohotovejšie.

 

Ako si poradiť s „trapasom“ noblesne?

Keď nemáme v zásobe náhradné pančuchy, ani možnosť skočiť do obchodu, musíme byť vynaliezavé. Najviac sa osvedčil priesvitný lak na nechty alebo lak na vlasy, ktoré aplikujeme okolo „očka“ tak, aby sa nepustilo ďalej. Ale ak nie sú po ruke ani tieto „vychytávky“, zachrániť nás môže aj obyčajné mydlo. Kocku mydla zľahka navlhčíme a jemne ňou prejdeme po okrajoch trhlinky. Mydlo po zaschnutí vytvorí povlak, ktorý zabráni ďalšiemu páraniu. Našťastie už nie sme odkázané len na tieto „recepty našich mám“. S dobou prichádzajú aj nové šikovné služby, ktoré myslia na všetko. Vedeli ste napríklad, že pančuchy si môžete nechať priniesť aj kuriérom? Stačí zavolať a do hodinky máte problém vyriešený nanajvýš diskrétne a pohodlne.

 

S pančuchami alebo bez?

Pri výbere oblečenia často záleží najmä na detailoch. Žijeme rýchlu dobu, ktorá so sebou prináša aj zhon a istú dávku neformálnosti. A aj keď je často ťažké rozhodnúť sa medzi ležérnosťou a bontónom, nezabúdajme, že náš outfit vytvára prvý dojem, ktorý je mnohokrát veľmi dôležitý. Ak sa stále neviete rozhodnúť, či si pančuchy obliecť alebo nie, poradíme len, že dobré spôsoby a elegancia z módy nikdy nevyjdú.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!