lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 3 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 16. Apríl, , Dnes oslavuje Dana/Danica
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Aký je sexuálny apetít Slovákov?

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 26.11.2010
späť
Späť

Poslať
 

Zvodná, veľmi zvodná reč tela

Slováci aj Slovenky sú pri sexe voči sebe ohľaduplní a sledujú, či si milovanie užíva aj ich partner. Muži sa však ukazujú ešte starostlivejší (73 % žien a 85 % mužov). Za zvodné považujú muži reč tela a pohľad, ženy sa dajú zvábiť rečou tela, pohľadom a okúzli ich aj vôňa. Deväť z desiatich respondentov oboch pohlaví sa určite alebo aspoň občas túži milovať na neobvyklých miestach. Polovica mužov a 40 percent žien by sa radi milovali ešte častejšie. 65 percent mužov a 59 percent žien nie je úplne spokojných so svojím sexuálnym životom.

 

Vyplýva to z prieskumu sexuálneho života na Slovensku, ktorý sa uskutočnil v septembri a októbri na internetových portáloch životného štýlu. Na 25 on-line otázok odpovedalo anonymne vyše 6 000 žien a 5 000 mužov. Slovenská sexuologická spoločnosť s podporou spoločnosti Pfizer takto nadväzuje na tradíciu prieskumov sexuálneho zdravia a mapuje aktuálne témy z hľadiska prevencie aj vzdelávania.

 

Predstieranie orgazmu

Vzácna zhoda medzi oboma pohlaviami panuje, pokiaľ ide o spokojnosť so sexuálnym životom. Bezvýhradne je s ním spokojných vyše 34 percent opýtaných, ďalších takmer 34 percent účastníkov pripúšťa, že sexuálny život by mohol byť aj kvalitnejší. Polovica žien priznala, že má skúsenosti s predstieraním orgazmu. Klasickú súlož praktizuje takmer 92 percent respondentov. S orálnym sexom má skúsenosti takmer 87 a s análnym 43 percent účastníkov prieskumu. K sadomasochistickým praktikám sa priznáva 8 percent. Vyše polovica respondentov diskutuje o sexe najčastejšie s kamarátmi, no ešte častejšie (70 %) vyhľadávajú informácie na webe.

 

Sex na prvom rande

Viac ako 50 percent žien a 40 percent mužov začína pohlavne žiť medzi šestnástym až osemnástym rokom života. So sexom na prvom rande by súhlasila približne každá desiata žena, u mužov by si dali povedať štyria z desiatich. „Pozitívnym zistením je, že dve tretiny žien a polovica mužov uvádzajú, že nemávajú náhodný sex,“ hovorí predsedníčka Slovenskej sexuologickej spoločnosti Danica Caisová. Tri štvrtiny Sloveniek  a Slovákov považuje za dôležité, aby sa so svojím partnerom intímne poznali už pred svadbou. Približne 74 percent žien a 73 percent mužov je presvedčených, že dobré manželstvo či dlhodobý vzťah nemôžu existovať bez kvalitného sexu.

 

Škriepky s penisom

S erekciou u svojho partnera sú paradoxne spokojnejšie ženy. Až 49 percent mužov nie je úplne spokojných s kvalitou svojej erekcie. Veľmi podobne sa vyjadrili aj ženy, 41 percent z nich nie je úplne spokojných s kvalitou erekcie svojich partnerov. Takmer tretina mužov (32%) priznáva istú formu erektilnej dysfunkcie. 39 percent žien a 48 percent mužov sa vyjadrilo, že nie úplne tvrdý penis počas sexuálnej aktivity pre nich predstavuje problém.

 

Pri ťažkostiach s erekciou by necelá polovica mužov vyhľadala odborného lekára a tretina by hľadala pomoc na internete. Dve tretiny žien by svojmu partnerovi poradili, aby zašli k lekárovi. Štvrtina mužov má obavy z návštevy urológa a polovica ju považuje za bežné odborné vyšetrenie. „V tomto prieskume až 56 percent nikdy nenavštívilo urologickú ambulanciu,“ upozorňuje MUDr. Jozef Dúbravický.

 

 

Zdroj: Veľký on-line prieskum sexuálneho apetítu Slovákov realizovaný spoločnosťou Centrum Holdings, a.s s podporou spoločnosti  PFIZER LUXEMBOURG SARL, o.z.,  garantovaný MUDr. Danicou Caisovou, predsedníčkou Slovenskej sexuologickej spoločnosti. www.centrumholdings.sk


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!