lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 18. Apríl, , Dnes oslavuje Valér
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
EMPORIA TELECOM (2)

  Spracoval(a) : Janka
Dátum : 26.11.2010
späť
Späť

Poslať
 

Emporia je symbolom jednoduchej komunikácie. V oblasti mobilných technológií sa Emporia špecializuje na potreby seniorov a jednoducho ovládateľné telefóny. Dnes je spoločnosť v tejto oblasti inovatívnym lídrom. Pri vývoji svojich výrobkov sa firma zameriava výhradne na to, čo chcú zákazníci. Rýchle rozhodovanie vo fáze vývoja umožňuje na tieto potreby rýchlo a pružne reagovať. „Pri všetkom čo robíme je našou najvyššou prioritou kvalita a jednoduché používanie,“ tvrdia zhodne Albert Fellner s Eveline Pupeter-Fellner a dodávajú: „Nerobíme žiadne kompromisy.“

 

 

PRODUKTY

 

         Štandard produktov Emporia

 

Všetky mobilné telefóny spoločnosti Emporia ponúkajú nadštandard v oblasti jednoduchých textových a hlasových funkcií a jedinečnú ovládateľnosť.

 

 

EmporiaLIFEplus

Je vybavený núdzovým tlačidlom. Stlačením núdzového tlačidla po dobu aspoň 3 sekúnd dôjde automaticky k vytočeniu uloženého čísla. Pokiaľ na druhej strane nikto hovor nepríjemne, dôjde k vytočeniu druhého z piatich uložených čísel a telefón pokračuje tak dlho, pokiaľ sa s niekým nespojí. Núdzové tlačidlo reaguje i keď je klávesnica zamknutá alebo pokiaľ je prístup užívateľa blokovaný, ako napríklad v prípade, keď predplatená karta už bola úplne vyčerpaná alebo sa užívateľ nachádza v oblasti, kde operátor nemá pokrytie signálom. V týchto prípadoch bude namiesto uložených čísel vytočené medzinárodné číslo tiesňového volania 112. Telefón Emporia LIFEplus obsahuje takisto sadu hands-free a výsuvnú časť pre ovládanie dôležitých funkcií menu. Tento prístroj je pre užívateľa bezpečnejší a ľahko ovládateľný vďaka veľkým tlačidlám a širokému displeju.

 

EmporiaTALKpremium

Prvý mobilný telefón len pre volania a posielanie SMS správ. Emporia TALKpremium obmedzuje mobilnú komunikáciu na úplný základ. Všetky dôležité funkcie sú umiestnené na postranných tlačidlách mobilného telefónu a nie je teda potrebné menu. Hlavnými rysmi tohto prístroja sú veľké tlačidlá, veľký a ľahko čitateľný text, široký displej a zásuvka na telefónny zoznam.

 

EmporiaELEGANCE

Model emporiaELEGANCE je určený užívateľom, ktorí sa netaja zmyslom pre eleganciu a majú radi štýlové veci. Napriek tomu, že používanie telefónu je veľmi jednoduché, ide o model, ktorý upúta svojim dizajnom a vysoko kvalitnými materiálmi. Výber bude onedlho rozšírený aj o verziu s núdzovým tlačidlom diskrétne umiestneným na zadnej strane prístroja. Toto tlačidlo bude fungovať rovnako ako u známeho modelu emporiaLIFEplus. V prípade núdze vytočí telefón až päť prednastavených čísel. EmporiaELEGANCE a emporiaELEGANCEpremium ponúkajú veľké tlačidlá, OLED farebný displej a zároveň sú jednoducho a rýchlo ovládateľné.

          

 

      

EmporiaSOLID - Nový športový model (uvedený na trh v septembri 2010)

Model emporiaSOLID je ideálnym partnerom pre aktívnych seniorov. Ide o užívateľsky jednoduchý, odolný a spoľahlivý telefón, vhodný pri akýchkoľvek aktivitách. Užívatelia sa môžu na emporiaSOLID spoľahnúť v každej situácii. Odolá pádu na zem, vode aj nečistotám. Telefón ponúka veľké tlačidlá, OLED farebný displej a mimoriadne silné vibračné zvonenie, vďaka ktorému užívatelia nezmeškajú žiadne hovory ani prichádzajúce SMS správy. Samozrejmosťou telefónu emporiaSOLID je núdzové tlačidlo a kompatibilita s načúvacím prístrojom.

 

HLAVNÉ HODNOTY

Pri vývoji výrobkov je dôraz kladený najmä na kvalitu, ľahké použitie, služby a konzultácie, pretože tieto faktory sú podľa dostupných štúdií veľmi dôležité pre vekovú skupinu nad 50 rokov. Hodnotu výrobkov zaručujú vysokokvalitné súčiastky, prevádzková bezpečnosť, precízne spracovanie, ľahké ovládanie a ergonómia.

 

VYSOKOKVALITNÉ KOMPONENTY

Súčasťou dizajnu klávesov sú komponenty známe z kontrolných panelov používaných u priemyselných zariadení. Špeciálne upravený displej využíva svoju maximálnu šírku k vytvoreniu čo najväčších a čo najlepšie čitateľných znakov. S cieľom uľahčiť komunikáciu sluchovo postihnutým, sú použité špeciálne reproduktory s nízkou rezonančnou frekvenciou, ktorá nie je u mobilných telefónov obvyklá. Ďalším vysokokvalitným komponentom je mimoriadne účinný a veľký pohon vybračného zariadenia. Mobilné telefóny Emporia sú kompatibilné s načúvacím prístrojom. Silne obmedzená je častá akustická väzba, ako je pískanie a šum. Hlasové signály môžu byť navyše prenášané priamo z telefónu do načúvacieho prístroja pomocou magnetickej indukcie.

 

BEZPEČNOSŤ

Väčšie tlačidlá vydávajú pri stlačení počuteľné cvaknutie a znaky na obrazovke sú veľké a ľahko čitateľné – prístroje sú preto vhodné i pre zrakovo postihnutých. Taká náhradu softvéru hardvérom zjednodušuje používanie prístrojov, najmä u modelov emporiaLIFEplus, emporiaTIME a emporiaTALKpremium, kde boli dôležité položky z menu nahradené postrannými tlačidlami. Všetky funkcie sú obmedzené len na tie najzákladnejšie a najnevyhnutnejšie. K prevádzkovej bezpečnosti takisto prispieva obzvlášť hlasný reproduktor a zvláštne vyzváňacie tóny. Prichádzajúce hovory sú signalizované aj vizuálne, a to blikajúcim svetlom.

 

Dôležité detaily

Telefónny zoznam v mobilných telefónoch Emporia je možné ovládať na diaľku pomocou SMS. Rovnako aj jeho jednotlivé položky môžu byť užívateľom týchto telefónov zaslané formou SMS, a to na základe rôznych bezpečnostných úrovní. Stolná nabíjačka s integrovaným hands-free príslušenstvom umožňuje prijať hovor jediným dotykom.

 

ĽAHKÉ OVLÁDANIE

Zárukou jednoduchého ovládania mobilných telefónov Emporia je ich ergonomický dizajn a optimálny tvar dotykových plôch, ktorý bol vyvinutý a testovaný priamo v spolupráci s cieľovou skupinou.

 

ERGONÓMIA

Ucelený koncept premyslený do posledného detailu zaručuje prístrojom ergonomický dizajn. Tvar tlačidiel a ich rozloženie je neustále vylepšované a tlačidlá preto nielen skvelo vyzerajú, ale sú príjemné aj na dotyk. Všetky základné funkcie sú umiestnené na vonkajšej strane mobilného telefónu; tlačidlá zapnúť/vypnúť, nastavenie hlasitosti, zámok, hands-free, SMS a nastavenie tak nemusíte hľadať v zložitom menu. Pomocou empirických testov bolo takisto zoptimalizované intuitívne ovládanie mobilných telefónov Emporia.

Výber v menu je ľahký i bez návodu. Písmena a číslice sú veľmi jasne viditeľné vďaka špeciálnemu typu písma, ktorý vyvinula Emporia za účelom zvýšenia kontrastu pre užívateľov. Preto sú omnoho čitateľnejšie. Navyše, funkcia lupy umožňuje znaky ďalej zväčšovať. Osvetlenie displeja bolo navrhnuté tak, aby vyhovovalo i ľuďom s poruchami zraku (napr. s očným zákalom) – vďaka špeciálnej farbe nespôsobuje pohľad na displej bolesť očí. Jednoduchý, zrozumiteľný a ľahko čitateľný ovládací panel taktiež prispievajú k celkovému ergonomickému dojmu.

 

CIEĽOVÁ SKUPINA

Cieľová skupina, pre ktorú sú mobilné telefóny Emporia určené, nie je v súčasnej dobe pokrytá ponukou výrobcov telekomunikačných produktov. Emporia Telecom chce svojimi produktmi osloviť najmä:

 

  • Nových užívateľov mobilných telefónov
  • Osoby so zníženými motorickými schopnosťami
  • Osoby, ktoré sa cítia byť zahltené najrôznejšími funkciami tradičných mobilných telefónov

 

Štúdie hovoria, že cieľová skupina spoločnosti konštantne narastá: v Rakúsku budú ľudia nad 60 rokov v roku 2050 tvoriť 35 % populácie. V roku 2020 bude 25 miliónov ľudí v Nemecku starších ako 65 rokov. Len na Slovensku dnes žije viac ako jeden milión obyvateľov starších ako 60 rokov. Podiel občanov nad 60 rokov tak tvorí viac ako 20 % populácie. Toto percento je platné pre celú Európu.

Štúdie ďalej dokazujú, že pre staršiu generáciu užívateľov mobilných telefónov je dôležitá najmä možnosť volania. 85 % týchto užívateľov si ukladá telefónne čísla a 78 % posiela SMS. Ostatné funkcie využíva sotva polovica všetkých opýtaných.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!