lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 18. Apríl, , Dnes oslavuje Valér
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ovčí jogurt bližšie k spotrebiteľovi už aj na Slovensku!

  Spracoval(a) : Zuzana
Dátum : 12.10.2012
späť
Späť

Poslať
 

Dopyt po zdravom stravovaní rastie všade vo svete a Slovensko nie je výnimkou. Preto tradičný slovenský výrobca Bryndziareň a syráreň Zvolenská Slatina prináša ako prvý do slovenských predajní ovčí jogurt v troch príchutiach. Pátranie po tejto zdravej dobrote v špecializovaných obchodoch je konečne minulosťou!

 

Ovčí jogurt sa bude na Slovensku predávať pod značkou „Green Sheep“, teda „zelená ovečka“. Slovenskí spotrebitelia budú mať na výber z príchutí „vanilka“, „čučoriedka/černica“ a čistý „biely“ jogurt. Navyše jogurt „Green sheep“ sa balí, ako jeden z mála na slovenskom trhu, do skleneného obalu, čo má nesporné výhody, či už z pohľadu udržania kvality samotného jogurtu, alebo aj z pohľadu ekológie. Ovčí jogurt „Green sheep“ je prvým produktom z prichádzajúcej rady produktov z ovčieho mlieka, ktoré uvedie na trh Bryndziareň a syráreň Zvolenská Slatina.

 

Prečo ovčí jogurt?

Ovčí jogurt a výrobky z ovčieho mlieka sú trendom, ktorý je podložený mnohými výhodami a pozitívnym pôsobením na ľudský organizmus. Hlavné prednosti ovčieho jogurtu v porovnaní s klasickými jogurtmi pramenia v základných rozdieloch medzi ovčím a kravským mliekom. Ovčie mlieko má niekoľkonásobne vyšší obsah minerálnych látok, až 5–násobne vyšší obsah dôležitých vitamínov B3, C a D a navyše je bohatšie na sušinu.

 

Ovčí jogurt je pri svojej výrobe spracovaný tak, že sa vlastne odstráni laktóza. To znamená, že výrobky z ovčieho mlieka si môžu dopriať aj ľudia s intoleranciou laktózy. Navyše si však ovčí jogurt ponecháva hlavnú výhodu bežných jogurtov a špeciálne tých acidofilných –  obsahuje Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus  a tým si zachováva schopnosť obnovovať črevnú mikroflóru.

 

Kedy konzumovať ovčí jogurt?

Mnoho odborníkov na výživu odporúča zaradiť ovčí jogurt do programov detoxikácie organizmu, alebo rekonvalescencii po dlhodobej liečbe antibiotikami. „Všetky kyslomliečne výrobky z ovčieho mlieka , vrátane jogurtov, sú ľahko stráviteľné a majú veľa benefitov. Pravidelný konzum má pozitívny vplyv aj na budovanie či regeneráciu imunitného systému organizmu.„ vysvetľuje doktorka Alžbeta Béderová, vedúca poradne zdravia, ktorá celú svoju viac ako 40 ročnú kariéru zameriava na oblasť zdravej výživy.

 

Navyše ovčí jogurt pomáha aj pri problémoch s astmou alebo pri kožných problémoch a ekzémoch. A okrem toho ešte aj vynikajúco chutí!

 

...a ako „si užiť“ ovčí jogurt?

 

Raňajky, desiata, olovrant, večera

Začať deň zdravým ovčím jogurtom je asi to najlepšie a zároveň najjednoduchšie riešenie. Vybrať s chladničky, doplniť energiu a vitamíny do nového dňa zvládne každý a bez prípravy. Deti si pochutia na vanilkovej príchuti, starší možno ocenia čistú chuť bieleho jogurtu. A keď dostanete chuť na niečo malé počas dňa, neexistuje lepšia voľba. „Vápnik sa z tela odbúrava počas spánku, preto sú mliečne produkty s vysokým obsahom tohto minerálu ako ovčí jogurt veľmi vhodné aj na večeru,“ hovorí doktorka Alžbeta Béderová, vedúca poradne zdravia na RÚVZ. (Regionálnom úrade verejného zdravotníctva)

 

Prísada do varenia

Ovčí jogurt je aj chutná prísada do varenia! Prečo nevyskúšať šalát s ovčím jogurtom, alebo pridať ovčí jogurt napríklad aj do domácej bábovky? Kombinácia ovčieho jogurtu, správneho korenia a čerstvej zeleniny je overená a nesklame žiadneho gurmána!

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!