lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Krása: Päť tipov starostlivosti o nohy

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 17.9.2013
späť
Späť

Poslať
 

Symbol ženskosti a prílev sebavedomia. K tomu pohľad na svet z výšky a typický rytmus „opätkovej“ chôdze, ktorý údajne privádza mužov do šialenstva. Milovala ich Marilyn Monroe a život bez nich si nevie predstaviť nejedna z nás. Podpätky sú naša slabosť.

 

Predlžujú nám nohy, vylepšujú postavu, dodávajú gráciu aj sexepíl. Sexi nôžky a labutie držanie tela si však skôr či neskôr vypýtajú daň. Za ploché nohy, bolestivé otlaky, neestetické výrastky a hlavne nebezpečné kŕčové žily môžu aj vysoké topánky.

 

Vyzerať príťažlivo a zároveň myslieť na svoje zdravie. Nemožné? My vám ukážeme, že sa to dá. S praktickými radami ako nosiť podpätky, aby nás neboleli, sa s nami podelila Alena Langová, marketingová manažérka CCC.

 

5 tipov ako si šetriť nôžky, ktoré vás nosia


1. 15 cm a 5 cm môže predstavovať obrovský rozdiel

Nie všetky podpätky sú hrozbou pre vaše nohy. „Skúste pre zmenu zvoliť namiesto vysokánskych ihličiek širší a hlavne kratší podpätok. Vaše nohy si v ňom určite nájdu pohodlnú polohu, budú prirodzenejšie tvarované a vy si vychutnáte väčšiu stabilitu,“ odporúča Alena Langová z CCC. Zbavíte sa pálenia piet aj chodidiel. Pritom neprídete o rytmické klopkanie, ladný pohyb ani predĺženie nôh.

 

2. Pedikúra nielen v lete


Pravidelnú pedikúru zvládnete aj samy doma a pokojne si ju doprajte aspoň raz týždenne. Stačí si rezervovať necelú hodinku pre seba. Nohám doprajte príjemný kúpeľ a zbavte ich zrohovatenej pokožky. Ako bonus si doprajte kvalitný krém a krátku reflexnú masáž. Vaše nohy budú v siedmom nebi.


3. Odstráňte zlozvyky

Že by ste mali zabudnúť na obľúbenú cigaretku, už asi ani netreba pripomínať. Ak patríte k dámam, pre ktoré je elegantné sedenie s prekríženými nohami samozrejmosť, zabudnite aj na tento zvyk. Poctivo sa totiž podieľa na vzniku kŕčových žíl. Aj dlhodobé státie či sedenie miestami prerušujte.


4. Pravidelné cvičenie

Cvičenie nesmie chýbať. Najlepším pohybom pre uvoľnenie a prekrvenie nôh je napríklad jóga či pilates. Ak si vo víre každodenných povinností nedokážete nájsť čas, postačí aj jednoduché cvičenie posediačky. Skvelým uvoľnením pre vaše nôžky je aj plávanie.


5. Rozmaznávajte sa

„Tak často, ako sa len dá,“ pripomína Alena Langová z CCC. Maličkosťami, ako je vyloženie si nôh pri sledovaní televízie či v kancelárii. Ruky profesionálov sú na nezaplatenie. Raz za čas si predsa zaslúžite profi pedikúru. Zaručene vás osloví napríklad aj jedinečná bio pedikúra bezzubými rybičkami Garra rufa.

 

Náš tip: Vždy používajte gélové vankúšiky, ktoré zmiernia tlak v oblasti chodidiel.

 

Štýlová Carrie z filmu Sex v meste si, síce, opätky neodpustí ani doma, my vám odporúčame používať jednoduchú obuv aspoň v súkromí. Vášmu „Božskému“ to vadiť určite nebude.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!