lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ako posilniť organizmus, alebo čo by nemalo chýbať v lekárničke

  Spracoval(a) : Zuzana
Dátum : 17.9.2013
späť
Späť

Poslať
 

Blíži sa jeseň a s ňou prichádzajú aj nemilí spoločníci ako nádcha, bolesť v krku a kašeľ. Aby ste sa v nadchádzajúcom chladnom období týmto „nepriateľom“ vyvarovali, dbajte už teraz na prevenciu a posilňujte imunitu svojho organizmu! Len silný organizmus dokáže proti nim prirodzene bojovať.

 

Najvýznamnejšie pre obranu organizmu pred ochoreniami sú sliznice. Prečo sú také dôležité? Sliznice máme v tele takmer všade. Pokrývajú vnútorné priestory orgánov a vonkajšie priestory dutín. Chránia organizmus pred škodlivými vplyvmi prostredia – patogénmi, ako sú napríklad baktérie, vírusy, či toxické látky. Sliznice sú vlhké. Produkujú hlieny, ktoré okrem toho, že zabraňujú vysýchaniu slizníc, pôsobia aj antimikrobionálne. Sliznice nájdeme v tráviacej, rozmnožovacej, vylučovacej a dýchacej sústave. Nosová dutina a priedušky filtrujú telo od nečistôt, prachu, vírusov a baktérií z okolia. Sú však veľmi chúlostivé a ich každodenné vystavovanie nečistotám môže poškodiť ich obrannú funkciu.

 

Pripravili sme pre vás niekoľko rád, vďaka ktorým sa môžete ochoreniam lepšie ubrániť.

 

Venujte sa posilňovaniu obranyschopnosti. Zvýšte prísun vitamínov – jedzte čerstvé ovocie a zeleninu, hýbte sa, športujte a otužujte. Snažte sa svoje telo očistiť od škodlivých látok, a súčasne ho posilniť. Venujte mu dostatočnú starostlivosť a chráňte ho pred zimou vhodným oblečením.

Veľmi dôležité je dodržiavanie základných hygienických pravidiel. Ruky si často počas dňa umývajte teplou vodou a mydlom, najlepšie po každom pobyte vonku a kontakte s ľuďmi.  Ak sa ocitnete v situácií, keď si ruky umyť nemôžete, noste so sebou dezinfekčný gél na ruky na alkoholovej báze. Snažte sa nedotýkať sa rukami tváre a nešúchajte si oči. Znížite tak riziko prenosu vírusov rukami z kontaminovaných predmetov. Samozrejme sa vyhýbajte aj kontaktu s chorými a pokiaľ možno i miestam, kde sa pohybuje veľa ľudí.

 

Ak aj napriek dodržiavaniu vyššie uvedených rád pocítite napríklad škriabanie v krku, či nepríjemný pocit na prieduškách, nečakajte a vybavte sa vhodnými pomocníkmi. Začať by ste mali u tých prírodných. Odporúčame Vincentku, ktorej produkty, z prírodného liečivého zdroja tvorené zvyškovou morskou vodou, sú vďaka svojmu zloženiu minerálnych látok a ďalších dôležitých prvkov ideálnym riešením na uzdravenie. Vďaka svoju zloženiu ich môžu používať dokonca aj tehotné ženy, dojčiace maminky a malé deti.

 

Vincentka je ojedinelá minerálna voda z prírodného liečivého zdroja, ktorá je skvelým pomocníkom proti ochoreniam dýchacích ciest. Jej účinky sú preverené stáročiami. Svojim obsahom a vyváženosťou minerálnych solí a prvkov napomáha rozpúšťaniu hlienov a má blahodarný vplyv na hlasivky. Je vyhľadávaným nápojom hercov a spevákov. Prijímať ju môžete nielen ako nápoj, ale aj inhalovaním. Je zdrojom dôležitých minerálov, ktoré telo pri vysokých teplotách stráca.

 

Tip: Ako inhalovať?

Inhalácia je veľmi jednoduchá. Stačí, keď do nerezového hrnca nalejete Vincentku (cca 2-3 cm) a pomaly ju zahrievate tak dlho, než sa začne uvoľňovať para (nesmie dôjsť k varu). Prehoďte si cez hlavu uterák a opatrne sa nahnite nad hrniec. Potom stačí 5-10 minúť normálne dýchať. Vincentku je možné inhalovať aj bežnými inhalátormi.

 

Proti bolesti v krku spoľahlivo pomôžu pastilky. Keďže pastilky sú účinným prostriedkom, je nutné k nim tak i pristupovať. Aby naozaj fungovali, ich užívanie by malo byť pravidelné a v súlade s odporúčaným dávkovaním. Na trhu existuje množstvo pastiliek – vybrať si tak môžete podľa rozsahu ochorenia a ďalších preferencií. Pastilky Vincentka môžete, na rozdiel od iných, používať dlhodobo i preventívne.

 

Ovocné alebo bylinné pastilky Vincentka sú zdrojom prírodných minerálnych solí, ktoré priaznivo pôsobia na sliznicu ústnej dutiny a nosohltanu. Sliznicu osviežujú a zvlhčujú, čím zvyšujú jej obranyschopnosť. Užívanie pastiliek prispieva k zníženiu rizika chrípky a prechladnutia. Pôsobia priaznivo aj na hlasivky po záťaži. Urýchľujú ich regeneráciu, obzvlášť u hlasových profesionálov.

 

Kašeľ a podráždené priedušky upokojí vhodný sirup, ktorý rozpustí nepríjemné hlieny a spriechodní dýchacie cesty. Vyskúšajte sirup Vincentka, ktorý spája silu liečivých byliniek – skorocelu, materinej dúšky a prírodnej minerálnej vody Vincentka z liečivého zdroja. Vincentka je pri prechladnutí ideálnou zásobou stopových prvkov (vápnik, horčík, jód, lítium, fluór a ďalších).

 

Skorocelový extrakt s obsahom slizu, aukubín, trieslovín a kyseliny kremičitej je vhodný pri zahlienení dýchacieho ústrojenstva. Extrakt z materinej dúšky s obsahom silíc, thymolu, horčín, trieslovín a flavónov úspešne pomáha pri problémoch horných dýchacích ciest a trávenia. Zvyšuje tvorbu žalúdočných štiav a podporuje chuť k jedlu, ktorá práve kvôli chorobám stráca.

 

Pri zápaloch horných dýchacích ciest, a zároveň ako účinná prevencia funguje prečisťovanie vhodným prípravkom.

 

Odporúčame Vincentku Nasalis z koncentrátu minerálnej vody Vincentka. Vďaka svojmu zloženiu minerálov, jódu a uhličitanov je ideálna ku každodennému preplachovaniu nosových dutín a nosohltanu. Pravidelné preplachovanie týmto roztokom prispieva k urýchleniu obnovy prirodzeného prostredia slizníc a k zlepšeniu obranyschopnosti. Obzvlášť v období zvýšeného výskytu infekcií a alergénov tak účinne chráni horné dýchacie cesty, upokojuje ich a zabraňuje ich zdurovaniu.

 

Okrem ochrany pred alergénmi pomáhajú čisté dutiny eliminovať napríklad aj tvorbu chrást v akútnych stavoch. Dobre pôsobia proti vysušovaniu slizníc počas spánku. Čistými dutinami dokonca zvýšite aj kvalitu vášho spánku, pretože nebudete chrápať. Starostlivosť je vhodná tiež v prípade rekonvalescencie po operáciách v oblasti nosovej dutiny a nosohltanu, pred plánovaným vyšetrením, alebo lekárskym zákrokom. Čisté dutiny uľahčujú aj vstrebávanie iných liečivých preparátov a zvyšujú ich účinnosť.

 

Pri nádche a upchatom nose  ošetrujte sliznicu nosohltanu Nosovým sprejom Vincentka. Zvýšite tak jeho fyziologickú čistiacu schopnosť a tým i optimálne fungovanie slizničnej imunity ako primárnej obrany pred infekciou. Nosový sprej využijete hlavne pri pobyte v prostredí s nízkou relatívnou vlhkosťou vzduchu, v priestoroch vykurovaných ústredným kúrením a v prostredí znečistenom najmä prachovými časticami.

Pre novorodencov je k dispozícii špeciálne upravená verzia nosového spreja, ktorá má užší aplikátor a šetrnejším tlakom podáva polovičnú dávku spreja. Na rozdiel od iných produktov nie je návykový, a preto ho možno používať preventívne i dlhodobo.

 

 

 

 

 

 

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!