lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Spoznajte tajomstvo syrov a vín

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 12.9.2012
späť
Späť

Poslať
 

Syr je verným priateľom vína a jeho ideálnym doplnkom. Ak spojíte vhodné syry a víno, obohatíte tak ich nezameniteľné chute a pôžitok si vychutnáte intenzívnejšie. Syry Liptov je možné konzumovať aj samostatne, ale podľa nášho odporúčania s pohárom vína to môže byť najdokonalejšia chvíľka počas dňa. Spoznajte najideálnejšie kombinácie syrov Liptov a vín a odhalíte ich tajomstvo. 

 

Pre milovníkov bielych vín

K mnohým druhom syrov ladia odrodové biele vína. Najvhodnejšie sú ľahšie svieže suché vína s nižším obsahom alkoholu ako napríklad Chardonnay a Rizling.

 

Ak preferujete červené víno

Milovníci červených vín by mali taktiež zvoliť ich ľahké varianty, keďže červené vína bohaté na triesloviny sa zväčša neznášajú so silne aromatickými syrmi. Výborne sa hodí napríklad Modrý Portugal.

 

„Široké portfólio syrov Liptov sa vyznačuje svojim putom k prírode a je dedičstvom syrárskych majstrov tohto regiónu. Syry sú určené všetkým labužníkom, ktorí majú radi syry samotné, ale radi ich aj kombinujú pri rôznych spoločenských stretnutiach

Prírodný lisovaný šesť mesiacov zrejúci syr Vrchár si vychutnajú aj tí najnáročnejší syroví labužníci. Má tvrdšiu konzistenciu a vyzretú zlatohnedú farbu. Špeciálna receptúra a unikátny prirodzený proces zrenia pod syrárskou kôrkou dodáva syru Vrchár jedinečnú plnú vyzretú chuť a intenzívnu orechovo-ovocnú arómu. Chuťou a tvrdou konzistenciou pripomína Parmezán.

·         Odporúčame servírovať s ľahkým suchým vínom s nízkym obsahom trieslovín. Ideálna je kombinácie s Rulandským bielym a Rulandským šedým.

 

 

Prírodný lisovaný syr Eidam štandardnej syrovo-mliečnej chuti. Je vyrobený z kvalitného mlieka z horských a podhorských oblastí, vďaka ktorému získava sýtejšiu farbu, jemnejšiu vôňu a špecifickú arómu.

Výnimočnosťou syra Eidam údený je jeho údenie na bukovom dreve, čím získava príjemnú prirodzenú údenú chuť.

·         Odporúčame servírovať s bielym suchým odrodovým vínom (Rizling vlašský, Veltlín zelený, príp. suchý sekt) alebo ľahkým mladým vínom Beaujolais.

 

 

Prírodný lisovaný syr Gerlach „ementálového typu“ bez ôk sa vyznačuje svojou vyzretou sladkastou ovocno-orechovou syrovou arómou získanou vďaka ôsmim týždňom zrenia, tvrdšou konzistenciou a zlatistou farbou.

·         Odporúčame servírovať s bielym vínom Chardonnay, Tramín červený alebo červeným Shiraz.

 

 

 

Prírodný lisovaný syr Kriváň s jemnou extra rozplývavou konzistenciou a maslovou arómou, ktorú získava vďaka špeciálnej receptúre a piatim týždňom zrenia.

·         Odporúčame servírovať s červeným vínom ako je Frankovka alebo Merlot.

 

 

 

 

Hravé pareničky neúdené - Nová moderná ponuka Liptov syrov hravých tvarov je ako stvorená na rodinné posedenie, párty alebo na drobné zahryznutie, keď dostanete chuť na niečo malé. Hravý tvar syrčekov otvára dvere vašej kulinárskej fantázii.

·        Odporúčame servírovať s bielym vínom Devín alebo ľahším červeným vínom z Chianti.

 

Vedeli ste, že...?

·         Syr aj víno musia mať správnu teplotu! Pred konzumáciou by sme mali syr vyložiť z chladničky aspoň pol hodinu pred servírovaním, aby sa uvoľnila jeho chuť a aróma;

·         Aby ste si užili unikátnu chuť syrov, nie je vhodné kombinovať spolu viac ako 6 druhov naraz;

·         K syrom sa najviac hodí neutrálne pečivo, najvhodnejšie je preto biele.

 

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!