lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Kurz dokonalej manželky ....

  Spracoval(a) : Natália Križova
Dátum : 13.9.2000
späť
Späť

Poslať
 


Dokonalá manželka sa s manželom neháda, keď ju muž začne presviedčať o existencii duchov.

Naopak, osvojí si heslo anglických aristokratov, obývajúcich starobylé rezidencie: ,,Ja na duchov neverím - a to, že sú, to už je iná vec..." a pokojne počúva .

Duchmi sa totiž nezaoberá len váš manžel, ale aj vedci.

Prvý prípad, kedy bol na magnetofónovú pásku nahratý hlas zosnulého človeka, bol zaregistrovaný 17.septembra 1952 v laboratóriu experimentálnej fyziky katolíckej univerzity v Miláne. Dvaja kňazi, otec Gemelli a fyzik Pelegrino Ermetti sa zaoberali spracovaním kedysi nahratých georgiánskych chorálov, keď v tom Gemelli spoznal na páske hlas svojho zosnulého otca: ,,Nemaj pochybnosti o tom, že ti pomáham, som vždy s tebou." Šokovaní muži svoj pokus zopakovali a tentoraz hlas povedal:,,Poklad môj, ty neveríš, že som to naozaj ja?" O zázraku okamžite upovedomili pápeža Pia XII.

POZOR DUCHOVIA!
Pri horskej ceste v Nórsku, neďaleko olympijskej dediny v Lillehammeri, stojí dopravná značka, ktorá varuje pred duchmi. Postavili ju pred niekoľkými rokmi zamestnanci celkom serióznej firmy, ktorá je obdobou našej správy ciest. Sú ochotní pod prísahou potvrdiť, že tu skutočne straší. Duch sa objavuje najčastejšie v chate, kde pred sto rokmi bývali robotníci, ktorí túto cestu postavili.Duch vraj nie je obzvlášť nepríjemný: tu sa pohrá s rádioprijímačom a nečakane ho vypína alebo zapína, tam si poklopká, alebo zamkne chatu zvnútra. So zvláštnou obľubou rozbíja poháre a taniere. Mnohým ľuďom sa zjavil v podobe ženy s bledou tvárou a strapatými vlasami. Tí, ktorí ho videli tvrdia, že je duchom Kari Arnestuenovej - ženy správcu ciest, ktorá v spomenutom dome kedysi bývala. Nikto, dokonca ani osemdesiatročná vnučka Kari však netuší, prečo sa duch jej prababičky neustále zjavuje.

ZNAMENIA Z INÉHO SVĚTA
Manželka rímskeho cisára Caesara mala noc pred jeho smrťou sen, v ktorom ho videla zaliateho krvou. Ráno ho na kolenách prosila, aby neodchádzal z domu. Veľký cisár jej prosby nebral vážne. Doplatil na to životom. Ako vieme - bol zavraždený.
Anglický kráľ Henrich III videl tri dni pred svojím zavraždením v sne svoj plášť, celý od krvi.

DOM DUCHOV
V San José, 90 kilometrov južne od San Franciska, sa nachádza najväčší ,,dom duchov" na svete. Je dielom Sary Winchesterovej, vdovy po Oliverovi, výrobcovi slávnych pušiek ,,winchesteroviek". Po smrti svojej dcérky a manžela začala Sara hľadať útechu v inom svete.Duchovia jej údajne poradili, aby svoj obrovský majetok investovala do stavby nového domu - mala žiť dovtedy, kým dom nebude hotový. Sara stavala svoju rezidenciu 36 rokov, pričom všetky inštrukcie a plány dostávala od duchov. Dom pozostáva zo šesťdesiatich izieb, šiestich kuchýň, trinástich kúpeľní, desiatok tisícov okien a viac ako dvetisíc dverí. Ako sa patrí na tajomné miesto, je tu aj množstvo nezvyčajných vecí: schody, vedúce do stropu, dvere, otvárajúce sa do hlbokej priepasti alebo do steny. V celom dome však nie je ani jediné zrkadlo, aby nerušilo duchov, preháňajúcich sa po svojej rezidencii.

DUCH Z JASEŇOVÉHO DVORA
V polovici 30.rokov si istý londýnsky bankár kúpil dom v grófstve Sussex. Cena, za akú ho predal predošlý majiteľ, bola podozrivo nízka. Už prvé dni po nasťahovaní do Jaseňového dvora začali rodinu bankára v noci budiť podozrivé hlasy. V istý deň začul hlasné údery do dverí. Keď ich otvoril, na prahu uvidel mladého muža, oblečeného do starodávneho odevu. Čudný návštevník neodpovedal na žiadne otázky. Keď ho zarazený bankár chytil za ruku, šokovaný zistil, že chytá vzduch. Čudesný hosť sa na to, že ho nikto nepozýval, objavoval pomerne často. Nepomáhali ani návštevy pastora, ani exorcisti. Majitelia sa preto vydali hľadať pomoc do Inštitútu pre výskum parapsychologických javov v Londýne a do ich domu onedlho prišiel doktor psychológie Fodor s médiom - Ellen Garretovou. Počas špiritistickej seansy cez ústa Ellen Garretovej tajomný muž konečne prehovoril. Povedal, že žil v 16.storočí a volal sa Charles Edward Henley. Dostal sa do konfliktu s princom z Buckinghamu, ktorý ho dal uväzniť, mučiť a nakoniec zavraždiť. Keďže Jaseňový dvor patril kedysi jeho mučiteľovi, Henley sa tu pravidelne zjavoval a chcel svojho prenasledovateľa stretnúť. Médium mu vysvetlilo, že princ už dávno nežije a súčasný majiteľ domu s ním nemá nič spoločného. Charlesov duch sa prestal objavovať. Až po istom čase, keď sa tu odohrávala slávnostná recepcia pri príležitosti 25.výročia sobáša dotyčného bankára, opäť navštívil Jaseňový dvor aj Charlesov duch. Videlo ho päťdesiat ľudí. Preto opäť pricestoval doktor Forod aj s médiom. Skonštatoval, že duch sa znova zjavil preto, lebo ho priťahuje zlá atmosféra v dome. Bankár a jeho manželka sa priznali, že prežívajú manželskú krízu. Keď sa ich vzťah zlepšil, zjavenie navždy zmizlo.

TAJOMNÍ AUTOSTOPÁRI
Podmienky na jazdu autom boli katastrofálne a Richard Stodholme začal hľadať miesto, kde by mohol prečkať búrku. V tom na kraji cesty znenazdajky uvidel mladé dievča s obrovským kufrom. Rozhodol sa, že autostopárku odvezie. Dievčina chcela ísť do domu svojich rodičov v mestečku Swanley a počas celej jazdy bola ticho. Keď prišli na uvedenú adresu, zdesený Stodholme si uvedomil, že v aute sedí sám - dievča aj jej veľký kufor zmizli. Udivený teda zazvonil pri dverách a otvorila mu pani v strednom veku, ktorá mu potvrdila, opísaná dievčina je jej dcéra, ktorá tragicky zahynula presne na mieste, kde ju Stodholme poprvý raz uvidel. Počas niekoľkých rokov od jej smrti ju takto ,,odviezlo" niekoľko šoférov...Podľa názoru Michaela Levisa, odborníka na paranormálne javy, sa duchovia často objavujú na mieste svojej smrteľnej nehody, pretože chcú pokračovať v započatej ceste.

Pokračujeme nabudúce...


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!