lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Zmena je život

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 6.9.2000
späť
Späť

Poslať
 


Už dlhší čas neviete čo so sebou. Stále ste nespokojná bez zjavnej príčiny a pri pohľade do zrkadla máte pocit, že to nie je ono. Lenže neviete, čo s tým. Skúste zmeniť účes. Napokon zistíte, že to bola taká vítaná zmena, že sa celá disharmónia okolo vás rozpadla.
Účes je totiž veľmi výrazným prejavom osobnosti a nový účes, vám pomôže nájsť sa. Keďže sme na začiatku nového tisícročia, máte šťastie. Výber je obrovský. Hoci účesová móda tiež podlieha rôznym trendom, práve teraz sa nosí všetko, čo človeka robí šťastným a čo sa aspoň troška hodí k jeho typu tváre, postavy a štýlu oblečenia.
Ak ste ešte nezabudli na éru hippies, milujete ich štýl obliekania a nemáte sto kíl. Noste poprepletané vlasy doplnené korálkami, kvetinami a pierkami. Ak ste sa práve vrátili z dovolenky a učarovali vám africké účesy, máte zelenú a vôbec kvôli tomu nemusíte meniť farbu vlasov. V Európe sú moderné aj afroblondínky. Pre inšpiráciu si môžete zájsť do múzeí alebo si prelistovať zopár cestopisných kníh. Kupovať si ich, vám neodporúčam, pretože sú zväčša veľmi drahé a zaberú veľa miesta. Ak nechcete experimentovať sama, venujte veľkú pozornosť výberu kaderníčky a nebojte sa kaderníkov-mužov. Tieto účesy nedokáže urobiť každý. Ak už máte dosť svojich unavených dlhých vlasov, neváhajte a ostrihajte sa. Pod heslom, zmena je život, omladnete a ozdravíte si vlasy. Naposledy to urobila modelka Kate Mossová na prehliadke návrhára Alexandra Mc Queena. Objavila sa s novou farbou a krátkymi vlasmi v trende osemdesiatych rokov. Pochválili ju za to aj britskí novinári. Ak chcete byť super moderná a aj v obliekaní si potrpíte na výkriky módy, zvoľte si trojfarebnú hlavu, plastický štrukturovaný bohato pôsobiaci účes. Občas môžete časť vlasov skrepovať. Je na to dostať špeciálny elektrický prístroj. Jednoduchšie je, kúpiť si také štipce, s ktorými si naše staré mamy robili vlnky. Aj po ich použití zostanú vlasy skrepované. Keď máte rada jednoduché elegantné šaty a ozdobenú hlavu, kúpte si sadu hair-piercingu /rôzne ozdobené strunky/. Účes sa vám bude krásne lesknúť. Najkvalitnejšie majú v špecializovaných predajniach pre kaderníkov. Ak sa bojíte ostrihať sa na krátko, lebo sa vám zdá, že z krátkych vlasov nič nevykúzlite, mýlite sa. Môžete ich nosiť uhladené pomocou gélu, rozstrapatené ako vrabec, nakrútené pomocou sponiek, ozdobené sponkami, a módnym hitom leta – štipcami. Dajú sa nosiť s čelenkami, šatkami a s rôznymi vlasovými príčeskami, sa z nich dajú urobiť bez mihnutia oka bohaté dlhé účesy alebo večerné drdoly.
Chce to len odvahu a fantáziu. Nezabúdajte, že krátke vlasy sa omnoho ľahšie upravujú a udržiavajú, preto sa hodia pre praktické osoby. Keď sa chystáte na krátky účes z dlhých vlasov, ktoré ste nosili roky. Radšej vyskúšajte medzistupeň. Vlasy po plecia. Dá sa z nich vykúzliť viac ako z dlhých a premena nie je taká šokujúca. Dobré je vyskúšať si účes, ktorý chcete nosiť na parochni alebo skúsiť počítačovú simuláciu. Ak ste nosili dlho rovné dlhé vlasy, nemusíte sa hneď ostrihať, skúste ich teraz nosiť kučeravé. Hitom vo svete je, 5 -6 centimetrov na konci vlasov, zafarbiť v kontrastnej farbe. Vlasy budú zdanlivo kratšie.
Základné pravidlá zmeny sú:
Zostrih zverte kaderníkovi./ Kaderníci, čo sledujú trendy, strihajú už vlasy za sucha/. Iba odborne ostrihané vlasy sa dajú dobre upravovať. Na strihu nešetrite.
To, s čím odchádzate od kaderníka, nepovažujte za finále. Odtiaľ začnite rozvíjať svoju fantáziu a chuť experimentovať.
Ak si dáte vlasy farbiť, alebo sa rozhodnete pre melír, počítajte s tým, že bude omnoho ťažšie udržiavať ich zdravé, lesklé a elegantné. /Ak nemáte čas ísť ku kaderníčke a chcete poškodeným vlasom vrátiť lesk a farbu, zmiešajte penový tónovací prípravok, vo farbe vašich vlasov s polievkovou lyžicou regeneračného prípravku na vlasy. Zmes začešte do vlasov a po desiatich minútach opláchnite / Nie je to riešenie, ale pomáha to.
Všeobecne platí, že krátke vlasy pôsobia mladistvo, polodlhé sú variabilné a dá sa z nich vytvoriť množstvo účesov a dlhé vlasy dodávajú človeku osobité čaro a páčia sa viac „silným“ mužom. Ako vždy aj tu existujú výnimky.

Najdôležitejšie je, aby ste sa s korunou vašej krásy stotožnili a dobre cítili.

Diskusia k článku:

Nezáleží na dlžke ani farbe vlasov, osobnosť sa dá rozpoznať a vyčítať nie len z vlasov. Samozrejme ,každý si može vybrať pestrosťa rozmanitosť,ktora je mu vlasná, štýl,ktorý mu vyhovuhe, atd. Je len na nás.Urobme to.
Neregistrovaný - Anna Zimová, 18.8.2004 19:57, zimova1(`na`)post.sk
Ja nosim roky dlhe vlasy a musim povedat, ze s dlhymi vlasmi je najmenej roboty, staci "jenom umyt a jit", zatial co s kratkymi sa namakate, zafuka vietor a je po ucese, takze vobec nesuhlasim s autorkou clanku, ze kratke vlasy sa lahsie upravuju a udrziavaju, to nas len presviedcaju kadernici, aby mali viac zakaznicok.
Neregistrovaný - biba, 14.11.2005 14:52
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!