lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
SVETOVÁ PREMIÉRA RASTLINNEJ KOZMETIKY

  Spracoval(a) : eva
Dátum : 4.7.2012
späť
Späť

Poslať
 

Výrobky radu Anti-Age Global, ktorý bol vytvorený Rastlinnou kozmetikou Yves Rocher, obsahuje ako prvý na svete novú generáciu prírodných rastlinných buniek.

 

Tieto bunky označujeme ako bunky štvrtej generácie, pretože sú získavané jedinečným spôsobom, a to elicitáciou (vyňatím). Potom sú opäť začlenené do zloženia. Tak je zachovaná a aktivovaná ich bunková štruktúra, čím je zaručená ich maximálna účinnosť.

 

Bunky získané touto high-tech metódou, ktorá bola patentovaná a optimalizovaná, sú dôkazom stálej kvality a neobyčajnej sily.

 

Viac než 100 000 prírodných rastlinných buniek je tak obsiahnutých v každej zo starostlivostí Anti-Age Global.

 

Výskum Rastlinnej kozmetiky Yves Rocher vďaka inovatívnej špičkovej technológii v obore genetickej kozmetológie preukázal multifunkčnú schopnosť prírodných rastlinných buniek bojovať proti známkam starnutia pleti.

 

Tieto bunky pôsobia vo všetkých biologických vrstvách (gény, bunky,matice) a vo všetkých kožných vrstvách, na ktorých sa prejavujú známky starnutia pleti (zamša, pokožka). Chránia tak bunkové dedičstvo pleti, stimulujú a zlepšujú prirodzenú bunkovú obnovu pleti a posilňujú štruktúru pokožky.

 

Klinické štúdie aplikované na vzorke žien preukázali, že starostlivosť Anti-Age Global dodáva pleti vyššiu hustotu, pleť spevňuje a zlepšuje kohéziu povrchu pleti. Hlavné známky starnutia

pleti sú tak korigované.

 

Xavier Ormancey

Riaditeľ Výskumu a rozvoja Yves Rocher

 

 

Prírodné rastlinné bunky

 

Kmeňové bunky sú prítomné v každom živom organizme, ako v ríši rastlinnej, tak aj živočíšnej. Na úrovni rastlín sú tieto bunky špecificky obsiahnuté v látke zvanej „delivé pletivo“.

 

Delivé pletivo: pôvodné prírodné rastlinné bunky

 

Delivé pletivá sú časti, v ktorých si bunky uchovávajú vynikajúcu schopnosť, a to deliť sa po celú dobu života rastliny a stále si uchovávať vlastnosti mladých buniek!

 

Delivé pletivo sa vyskytuje vo všetkých rastlinách. Nájdete ich hlavne v koncoch rastlín, ako sú korene a púčiky a na okrajoch stoniek/kmeňa. Vďaka nim rastlina rastie a získava výživu.

 

Pomocou delivého pletiva môžeme rastlinu kompletne regenerovať. Na rozdiel od živočíšnych kmeňových buniek, sa bunkám delivého pletiva hovorí totipotentné. Tieto bunky majú výnimočnú schopnosť vytvoriť akýkoľvek typ bunky, napríklad bunky listov, korienkov alebo stoniek. Taktiež sú schopné regenerovať časť alebo celú rastlinu. Tieto vlastnosti regenerácie sú zvlášť pozoruhodné, lebo umožňujú nekonečnú autoregeneráciu rastliny.

 

Úloha delivého pletiva pri tvorbe prírodných rastlinných buniek

 

Bunky delivého pletiva sú v rastline prítomné v nízkom množstve. Je nemožné ich získať klasickou metódou tak, aby bola zaručená ich dobrá kvalita. Oproti tomu techniky kultivácie in vitro dovoľujú tieto bunky izolovať a kultivovať v prirodzenom stave vďaka novej a bezpečnej metóde chránenej patentom. Táto metóda je zárukou výbornej kvality získaných prírodných rastlinných buniek.

 

Vedecká zbierka Botanickej záhrady Yves Rocher

 

V botanickej záhrade v La Gacilly je sledovaných a uchovávaných viac ako 1100 rastlín. Viac ako 50 rokov sú rastliny zdrojom inšpirácie pre Výskumné laboratória Rastlinnej kozmetiky. Vedci s dlhodobými skúsenosťami a jedinečnými znalosťami tu môžu pracovať a skúmať mnoho originálnych rastlín.

 

Ich cieľom bolo vytvoriť prírodné rastlinné bunky význačné svojou kvalitou a účinnosťou. Procesy výberu ich priviedli k echinacee úzkolistej (Echinacea angustifolia), druhu rastliny, ktorá je súčasťou výskumnej zbierky týchto laboratórií v botanickej záhrade Yves Rocher.

 

Prírodné rastlinné Yves Rocher

 

Charakteristika a spôsob výroby prírodných patentované high-tech metódy.

 

Predtým, ako boli bunky získané pomocou kultivácie v bioreaktore, prebiehali procedúry rôznymi spôsobmi:

- Extrakciou bunkovej biomasy pomocou rozpúšťadiel (bunky prvej Generácie - 1G).

- Použitím vysušených buniek (bunky druhej generácie - 2G).

- Začlenením celých buniek do kozmetického zloženia (bunky tretej generácie - 3G).

 

Vedci Yves Rocher sa rozhodli ísť ešte ďalej a prekonať bunky tretej generácie. Prvýkrát použili mechanizmus bunkovej stimulácie: elicitáciu.

 

Tento mechanizmus dovoľuje zamerať, stimulovať a posilňovať účinok produkcie metabolitov ako je napríklad echinakosid, ktorý posilňuje účinnosť buniek a ich aktivitu. Táto technológia ďalej dovoľuje včleniť celé a neporušené bunky posilnené o ich metabolity, ktoré sú veľmi dôležité pre dobrú funkciu pleti.

 

Výskum Rastlinnej kozmetiky Yves Rocher v spolupráci s partnerskými biotechnologickými laboratóriami vyvinul ešte koncentrovanejšie bunky. Tieto bunky nazývame prírodnými rastlinnými bunkami a označujeme ich ako bunky štvrtej generácie. Sú vyrobené z echinacey a sú špecifické pre Yves Rocher.

 

Tieto prírodné rastlinné bunky štvrtej generácie Yves Rocher sú integrované do každej zo starostlivostí Anti-Age Global. Všetky obsiahnuté bunky sú prítomné vo forme DNA,  roteínov, štrukturálnych peptidov a hlavne ich vzácnych aktívnych metabolitov. Pozorovaním koncentrácie aktívnych buniek pod optickým mikroskopom nám dovoľuje garantovať zvýšenú koncentráciu až 100 000 buniek v každom tégliku 50 ml z radu Anti-Age Global.

 

 

bunky 4G

 

Spôsob trvalej produkcie prírodných rastlinných buniek 4G

 

Procedúra kultivácie prírodných rastlinných buniek prebieha v bioreaktore v laboratóriu  Takto prírodné rastlinné bunky 4G nevyčerpajú z rastliny jej obnoviteľné zdroje a nie je tak generovaný žiadny odpad, okrem tekutého kultivačného prostredia, ktoré sa recykluje.

 

Prírodné rastlinné Jedinečná globálna

 

Vďaka špičkovej výskumnej technológii vedci Yves Rocher preskúmali in vitro Taktiež prukázali ich multiaktivitu a ich účinnosť nielen na bunky pokožky, ale Cieľom vedcov Rastlinnej kozmetiky bolo, aby prírodné rastlinné bunky 4G pôsobili Od tých najmenších častí cez bunkový metabolizmus a posilnenie štrukturálnych proteínov prírodné rastlinné bunky 4G aj na bunky zamše. vo všetkých vrstvách pleti na hlavné mechanizmy bojujúce proti starnutiu pleti. až k povrchu pleti je tak DNA v kožných bunkách schopné pôsobiť globálne.

 

Ochrana genetického Dedičstva

 

Stres, ktorému je pleť vystavená, sa rýchlo prejavuje na bunkách. Následky môžu byť vážne a môžu siahať až k vysokému zvýšeniu úmrtnosti buniek, spôsobeného deštrukciou jadra,  ktoré chráni genetické dedičstvo vo forme DNA. Tento jav sa nazýva apoptóza. Prírodné rastlinné bunky 4G dokážu limitovať túto programovanú bunkovú smrť a zvyšovať tak odolnosť buniek.

Tento spôsob, ako najlepšie zabrániť apoptóze, bol vo Francúzsku patentovaný.

 

Výsledok: Ochrana a vyššia odolnosť buniek.

 

Prirodzená kožná bunková obnova

 

Bunková obnova je dôležitá pre optimálnu funkciu všetkých vrstiev pleti.Na povrchu pleti je zodpovedná za jej lesk a farbu. Hlbšie potom mitotická aktivita účinkuje proti starnutiu pleti na úrovni fibroblastov v zamši.

 

Prírodné rastlinné bunky 4G kvantitatívne stimulujú obnovu keratinocytov a fibroblastov až o 30 %. Kvalitatívne taktiež zvyšuje prejav cyklínov, ktoré „kontrolujú kvalitu“ priebehu bunkového cyklu. Tieto výsledky dobrého priebehu bunkového cyklu boli vo Francúzsku  patentované.

 

Výsledok: Obnova kožných vrstiev, rozjasnenie a vyhladenie pleti a zjednotenie odtieňu.

 

Posilnenie kolagénových a hyaluronových štruktúr

 

Zložky extrabunkovej formy zamše (kolagén, , kyselina hyaluronová, elastín,…) sú podstatné

pre estetický aspekt pleti. V zamši predstavujú všetky jej tvárne a elastické biomechanické vlastnosti. Strata týchto funkcií ide ruka v ruke so stratou pružnosti a hutnosti pleti. Prírodné rastlinné bunky 4G stimulujú aktivitu syntézy fibroblastov a hlavne kolagénu a kyseliny hyaluronovej o 64 a 58 percent.

 

Výsledok: Pevnosť, pružnosť a hydratácia pleti.

 

Prírodné rastlinné bunky 4G majú už za 6 dní dokonalú schopnosť regenerácie.

 

 

Podstata Rastlinnej kozmetiky

 

Pre túto svetovú premiéru Rastlinnej kozmetiky bol vybraný téglik, ktorý patrí do dedičstva značky Yves Rocher a ktorý je na prvý pohľad celkom zaraditeľný.Jeho tvar chráni jedinečné zloženie s jemnou kvetinovou vôňou.

Jeho biela farba bola zvolená, aby evokovala silu a dokonalosť tejto starostlivosti.Strieborný kruh s metalickým efektom, na ktorom je napísaný názov značky, elegantne vyjadruje obrovskú účinnosť Rastlinnej kozmetiky.

 

Denná starostlivosť proti vráskam

 

Krémová textúra Dennej starostlivosti proti vráskam prináša okamžité a dlhotrvajúce pohodlie. Rýchlo sa vstrebáva a je tak vynikajúcim podkladom pre nanesenie make-upu. Pokožku zanecháva zamatovo jemnú. Deň po dni je pleť viditeľne mladšia, chránená a regenerovaná. Vrásky sú vyhladené. Pleť je viditeľne pevnejšia a vyhladenejšia, je hydratovaná a získava opäť svoj jas.

 

Výhody starostlivosti:

Zloženie je vyrobené tak, aby pleti prinášalo hydratáciu, ktorú denne potrebuje. Bohatá a krémová (avšak nemastná) textúra je dosiahnutá pomocou rastlinných esterov a bio masla z karité. Antioxidačný účinok a účinok proti starnutiu pleti sú posilnené vďaka trom vitamínom: A, E a F. V zložení je taktiež obsiahnutá nevädzová voda vďaka svojim upokojujúcim vlastnostiam.

 

Nočná starostlivosť proti vráskám

 

Inovujúca textúra Nočnej starostlivosti proti vráskam je veľmi bohatá. Dokonale sa vstrebáva do pleti a zanecháva na nej ochranný, avšak nemastný a nelepiaci sa film. Každou nocou je pleť viditeľne mladšia, vyhladenejšia a regenerovaná. Po prebudení je pleť vyživená a ako znovuzrodená. Pleť je na prvý pohľad pevnejšia a žiari krásou.

 

Výhody starostlivosti:

Nočná starostlivosť proti vráskam je obohatená o opravné oleje ako je napríklad sójový olej, maslo z karité a skvalan z olivového oleja. Krémová textúra prináša bohatosť vďaka rastlinným mastným alkoholom, ktoré majú podobné vlastnosti ako mastné kyseliny. Väčšej účinnosti je docielené použitím výťažku zo ženšeňa, ktorý aktivuje bunkovú obnovu.

 

Starostlivosť proti vráskam v okolí očí

 

Neparfumovaná emulzia Starostlivosť proti vráskam v okolí očí rešpektuje pleť v okolí očí. Jej

textúra je svieža, jemná a zamatová. Deň po dni je očné okolie viditeľne mladšie. Vrásky v okolí očí sú okamžite vyhladené, očné vačky viditeľne zmiernené a kruhy pod očami menej viditeľné. Pohľad je viac rozžiarený.

 

Výhody starostlivosti:

Príjemný pocit okamžitej sviežosti vďaka aplikátoru novej generácie, ktorý pohodlne a ľahko nanáša jemnú púdrovú emulziu Starostlivosť proti vráskam v okolí očí. Upokojujúci a zmierňujúci účinok je docielený vďaka nevädzovej vode a výťažku z pagaštanu konského. Derivát z kremíka účinkuje proti tvorbe očných vačkov. Ďalej zloženie obsahuje kofeín vďaka svojim drenážnym vlastnostiam. Okamžitý jas je docielený odleskami bielej perlete.

 

 

 

 

Slovvníček:

Apoptóza: Programované mŕtve bunky. Jedná sa o proces, ktorým bunky uvádzajú do pohybu autodeštrukciu ako odpoveď na signál. Tento proces je nevyhnutný k ochrane susedných buniek.

Cyklín: Proteín, ktorý sa podieľa na regulácii bunkového cyklu.

Delivé pletivo: je podstatné pri vývoji a regenerácii rastlín. Je to jediná rastlinná látka schopná vytvoriť všetky typy buniek, ako sú napríklad bunky v listoch, koreňoch či stonkách rastlín.

Elicitácia: Stimulácia biosyntézy z hľadiska zvýšenia koncentrácie skúmaných molekúl.

Echinakosid: Aktívny metabolit (derivát z kyseliny kofeínovej) so stimulačnými, antioxidačnými a ochrannými vlastnosťami.

Totipotentný: Totipotencia je schopnosť bunky vytvoriť akýkoľvek typ bunky vyskytujúci sa v organizme.

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!