lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Uhorkový šalát

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 6.6.2000
späť
Späť

Poslať
 

Potrebujeme:
1 šalátovú uhorku, biely jogurt, kvapku octu prípadne citrónu, morskú soľ, čierne korenie, cesnak

Uhorku očistíme, postrúhame na jemno, mierne osolíme, pridáme pol kávovej lyžičky octu alebo citrónu, jogurt
( ak si nepotrebujeme strážiť kalórie môžeme použiť namiesto jogurtu kyslú smotanu ) a zamiešame. Na koniec posypeme trochou čierneho korenia.

Diskusia k článku:

Mám pre vás jedno malé vylepšenie: skúste si namiesto klasického šalátu pripraviť radšej Tsatsiky (čítaj caciky). Jedia ho Gréci aj Bulhari, a verte, chutí excelentne. Uhorku nastrúhajte nahrubšie, posoľte a nechajte trošku postáť. Prebytočnú vodu rukou vytlačte, roztlačte 2 - 3 strúčiky cesnaku, pridajte nasekaný kôpor a (alebo) nasekanú petržlenovú vňať a biely jogurt. Kto má rád čierne korenie, môže aj trošku prikoreniť. Občas dostať kúpiť aj špeciálnu koreniacu zmes s rovnakým menom, v ktorej je už všetko namiešané. Šalát musí byť dobre schladený, vtedy vám v horúcich letných dňoch výdatne vynahradí obed. Chce to iba zajesť troškou čerstvého chlebíka. Z Tzatzikov ešte nikto nepribral. Dobrú chuť!
Neregistrovaný - Teodora, 12.7.2000 18:12, dorota.stimelova(`na`)cps.sk
Mám pre vás jedno malé vylepšenie: skúste si namiesto klasického šalátu pripraviť radšej Tsatsiky (čítaj caciky). Jedia ho Gréci aj Bulhari, a verte, chutí excelentne. Uhorku nastrúhajte nahrubšie, posoľte a nechajte trošku postáť. Prebytočnú vodu rukou vytlačte, roztlačte 2 - 3 strúčiky cesnaku, pridajte nasekaný kôpor a (alebo) nasekanú petržlenovú vňať a biely jogurt. Kto má rád čierne korenie, môže aj trošku prikoreniť. Občas dostať kúpiť aj špeciálnu koreniacu zmes s rovnakým menom, v ktorej je už všetko namiešané. Šalát musí byť dobre schladený, vtedy vám v horúcich letných dňoch výdatne vynahradí obed. Chce to iba zajesť troškou čerstvého chlebíka. Z Tzatzikov ešte nikto nepribral. Dobrú chuť!
Neregistrovaný - Teodora, 12.7.2000 18:12, dorota.stimelova(`na`)cps.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!