lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Dr.Oetker už viac ako 20 rokov na Slovensku

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 19.5.2012
späť
Späť

Poslať
 

Ťažko by sme na Slovensku hľadali domácnosť, v ktorej by sa nenašla aspoň jedna vec s logom Dr.Oetker. Červeno-biela hlava na nás totiž pozerá z obrovského množstva produktov, akými sú prísady na pečenie, klasické a instantné dezerty, sladké a slané jedlá, želírovacie prípravky, hlboko zmrazená pizza či nápoje v prášku. Veľká rodinná firma Dr.Oetker pôsobí na Slovensku už viac ako 20 rokov. A práve na Slovensku pribudli medzi produkty Dr.Oetker aj také legendy ako BB puding a Zlatý klas.

 

Zrodenie z prášku do pečiva

Za zrodom jednej z najväčších rodinných firiem so 120-ročnou tradíciou – Dr. Oetker stojí obyčajný kypriaci prášok do pečiva. V tej dobe, čiže v roku 1893, však rozhodne obyčajný nebol. Niežeby dovtedy gazdinky kypriaci prášok nepoznali. Ten existujúci však nebol chuťovo neutrálny a nebol vhodný na skladovanie. Až mladý lekárnik Dr. August Oetker po hodinách náročnej výskumnej práce odstránil tieto nedostatky a vyvinul kypriaci prášok, ako ho poznáme aj dnes. Dávkoval ho do vreciek tak, aby sa dal použiť na pečenie z vtedajšej zaužívanej jednej libry múky, čo je približne 0,5 kg. Gazdinkám tak zaručil, že sa im pečenie vydarí.

 

Úspešná červeno-biela hlava

Postupne pribúdali nové a nové produkty, ktoré svojou červeno-bielu hlavou na obale oznamovali zákazníkom, že ide o produkty vysokej kvality. Táto značka sa spája s produktmi Dr.Oetker už od roku 1900, čím sa Dr. August Oetker radí k zakladateľom značkového priemyslu v Nemecku.

 

Veľký dopyt po výrobkoch Dr.Oetker a s ním spojený prudký nárast výroby spôsobil, že sa firma rozrastala aj do iných krajín. V priebehu dvadsiatych rokov vyrástli pobočky vo Francúzsku, Taliansku, Dánsku, Poľsku aj Československu. Tam začala firma fungovať v roku 1923 pod názvom Dr.Oetker, Továrna poživatin Brno a svojou činnosťou zasahovala celé Slovensko, Čechy a Moravu. Po druhej svetovej vojne bola činnosť brnenskej spoločnosti na dlhé roky prerušená. Celosvetovo sa firme Dr.Oetker mimoriadne darilo - dnes má pobočky na všetkých kontinentoch, kde zamestnáva 9500 ľudí.

 

Viac ako 20 rokov na Slovensku

Na Slovensko zavítal Dr.Oetker znovu v roku 1991, kedy založil spoločnosť so sídlom v Bratislave. Jej cieľom bolo dovážať produkty Dr.Oetker do vtedajšieho Československa. V roku 1993 odkúpil Dr.Oetker výrobnú divíziu v Boleráze, kde sa vyrábali pudingy a dezerty – napríklad aj BB puding, Zlatý klas či Solamyl.

 

Prevádzka v Boleráze patrí v súčasnosti k najvýznamnejším potravinárskym výrobcom práškového sortimentu. Celkovo vyrába až 98 druhov produktov, medzi ktoré patria prísady na pečenie, pudingy, instantné dezerty a šumienky. Špecifickým druhom pudingov, ktoré sa nevyrábajú nikde inde, je BB puding a Zlatý klas.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!