lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 6 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 22 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 24. September, , Dnes oslavuje Luboš/Lubor
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Špízové špásovanie alebo Škola grilovania s chlebíkmi Penam

  Spracoval(a) : Gabriela
Dátum : 13.5.2012
späť
Späť

Poslať
 

Grilovanie jednoducho milujeme! Príjemné posedenie s rodinou či priateľmi na terase alebo v záhrade a dobré jedlo – to je skvelý relax uprostred kolotoča každodenných povinností.  Do školy grilovania s chlebíkmi Penam sa nemusíte zapisovať, jednoducho „špízujte“ s nami. Vyskúšajte naše nové tipy, chute, recepty a stanete sa hviezdou všetkých letných gril párty!

 


Penam vie, ako na to:

 

1.      Bez chleba sa nezaobíde  žiadna správna grilovačka! Grilované špízy a čerstvý Penam  Chlieb tekvicový, to je ten správny základ.

2.      Toastový chlieb je výborný grilovaný nasucho.  Špíz podávajte na chlebíku, šťava mu dodá príjemnú chuť.

3.      Chce to niečo netradičné? Zapichnite špízy do bochníka chleba, z ktorého ste odkrojili vrch, alebo do viacerých krajcov preložených krížom cez seba.

4.      Tip pre gurmánov: plátky toastového chleba jemne natrite bylinkovým maslom, po dva spojte a môžete grilovať.

5.      Tmavý toastový chlieb pred grilovaním pokvapkajte „marinádou“ z olivového oleja so soľou a pretlačeným cesnakom. Chutí špičkovo!

6.      Pre nedočkavcov pripravte špíz ako predjedlo:  z kociek grilovaného chleba, cherry paradajok a mozarellových guličiek (alebo tvrdého syra). Nezabudnite na pár kvapiek olivového oleja.

7.      Viete grilovať zeleninu? Cuketu môžete pred grilovaním nasoliť alebo potrieť olivovým olejom s pretlačeným cesnakom. Paradajky grilujte vcelku, prípadne nakrájané na štvrtiny, cibuľu pri grilovaní potrite olivovým olejom. Huby očistite, osoľte, pokvapkajte olivovým olejom. Podávajte s tekvicovým chlebom Penam.

8.      Chlieb a syr na špíze – prečo nie? Kocky tvrdého syra zabaľte do plátku oravskej slaniny a na ihle striedajte s kockami chleba a červenou cibuľou.

9.      Aby bol chlieb chrumkavejší, pred grilovaním ho môžete potrieť maslom zmiešaným s prelisovaným cesnakom.

 

Naše tipy na vašu gril párty:

 

Grilovaný chlieb s pikantným limetkovým maslom

Potrebujete: 110 g masla, 1 polievkovú lyžicu limetkovej šťavy a podľa chuti chilli korenie.

Postup:  Do zmäknutého masla vmiešate limetkovú šťavu a chilli korenie, všetko dobre v miske premiešajte, aby sa nátierka pekne spojila. Potom jemne natrite toastový chlieb Penam a grilujte asi 4 minúty.

Cézar z grilu

Potrebujete: 2 kuracie prsia HYZA v zbojníckej marináde, 3 lyžice oleja, 1 hlávku listového šalátu, 2 plátky Penam tmavého toastového chleba, cherry paradajky. Na zálievku: 3 lyžice majolenky, 1 lyžicu nastrúhaného parmezánu, 1 prelisovaný strúčik cesnaku, čerstvé nasekané bylinky (petržlenovú vňať, pažítku) soľ, čierne mleté korenie.

Postup: grilované kuracie prsia nechajte vychladnúť a nakrájajte na tenké plátky. Natrhané šalátové listy  premiešate v mise so zálievkou z majolky, strúhaného parmezánu, prelisovaného cesnaku, byliniek,  soli a korenia. Toastový chlieb nasucho ugrilujete a nakrájate na kocky, ktorými posypete  šalát s kuracím mäsom. Môžete dozdobiť na polovice nakrájanými cherry paradajkami – šalát bude šťavnatejší.

 

 Najlepšie chlebíky na gril:

Penam Svetlý a tmavý toastový chlieb – najobľúbenejšie toastové chlebíky môžete použiť v studenej i teplej kuchyni a na grilovanie sú naozaj ideálne. Môžete ich grilovať nasucho, či natreté bylinkovým maslom. Obložené grilovanou zeleninou sú skvelým štartom každej gril párty. Dostanete ich kúpiť v praktickom 250 g a 500 g balení.´

 

Penam Chlieb tekvicový – obsahuje slnečnicové semienka, ktoré sú bohatým zdrojom vitamínov E, B1, B5, minerálov a stopových prvkov. Tekvicové jadierka a sezamové semienka sú zasa dôležité pre zdravé trávenie.  Tekvicový chlieb ocenia najmä párty hostia, ktorí dbajú o svoju kondíciu a zdravú výživu.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
LADY emailom
V prípade že máte záujem pravidelne odoberať spravodajstvo z nášho servera, prosím zadajte vašu e-mailovú adresu a stlačte tlačítko Prihlás.

 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!