lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Pilsner Urquell art ambasadori Peter Dvorský, Ady Hajdu a Václav Mika sa stretli pri spoločnom diele

  Spracoval(a) : Petra
Dátum : 12.3.2012
späť
Späť

Poslať
 

Vhodná kombinácia chutí jedál a nápojov dokáže zázraky, treba však vedieť ako na to. Traja majstri umenia hudobného či divadelného sa na chvíľu stali usilovnými študentmi top šéfkuchára Jaroslava Žídeka, aby prenikli do tajov umenia gastronómie. Vychýrení gurmáni Peter Dvorský, Ady Hajdu a Václav Mika sa stretli pri príležitosti krstu novej knihy receptov Jaroslava Žídeka, ktorá prichádza na trh v rámci limitovanej edície špeciálneho balenia Pilsner Urquell .  Prítomní páni si vyskúšali prípravu exkluzívnych receptov, ktoré sa chuťovo ideálne dopĺňajú  s plzenským ležiakom a na záver publikáciu s názvom „Jaroslav Žídek – Z mojej kuchyne“ aj pokrstili, samozrejme, zlatistým mokom.

 

Skvelí rečníci, majstri svojho remesla a zabávači, ktorých spája spoločná vášeň pre zážitkovú gastronómiu, to vôbec nemali ľahké, keďže na nich dozeral šéfkuchár Žídek. Pre svojich žiakov vybral jeden z receptov zo svojej novej knihy - recept na hovädziu sviečkovú s mrkvou, ktorá sa výborne hodí k poháru Plzne. Toto tradičné jedlo predstavil v modernej verzii v netradičnom spojení s kokosom. „Slávni študenti“ sa s plným nasadením pustili do varenia a nechýbali ani vtipné poznámky na adresu kolegov. Cítiť bolo aj zdravú rivalitu, keď sa snažili presvedčiť prítomných hostí o svojich kulinárskych schopnostiach. Ady Hajdu nezabudol vtipne poznamenať, že sa rád naučí ďalšie jedlo do svojej „bohatej“ zbierky receptov, navyše ak ide o jedlo, ktoré sa hodí k poháru dobrého pivečka. 

 

Pánsku spoločnosť  dopĺňal druhý vicemajster sveta v súťaži Pilsner Urquell International Master Bartender 2011, degustátor a majiteľ úspešnej košickej reštaurácie Peter Škripko, ktorý nielenže zabezpečil usilovným „študentom“ pitný plzenský režim, ale ako školený degustátor aj vysvetlil, ku ktorým jedlám sa toto pivo hodí najlepšie. Pivo je súčasťou kulinárskych dejín už viac ako štyritisíc rokov a v strednej Európe sa stalo doslova kultovým nápojom, ktorý nesmel chýbať na žiadnej hostine. Má veľa chutí, typov a tvárí a takisto dokáže doplniť a podčiarknuť množstvo lahodných jedál. Pivo Pilsner Urquell je uvarené zo surovín, ktoré mu dodávajú jeho jedinečnú horkú chuť, ktorá sa už stala pojmom českej gastronómie a tradične sa spája aj so slovenskou kuchyňou. Avšak pivo takej výraznej a jedinečne vyprofilovanej chuti je dokonalým spoločníkom aj gastronomických špecialít rôznych svetových kuchýň, ktorých chuť dokáže podčiarknuť a dodať im novú tvár. Tradične aj netradične pripravené jedlá z hovädzieho, bravčového mäsa alebo hydiny sa skvele dopĺňajú s horkou chuťou tohto zlatého moku. Zaujímavými chuťami prekvapia aj kombinácie smotanových syrov, hydinových pečení v rôznych úpravách s týmto pivom, ktorého pohár navyše  po takomto jedle každému dobre padne.

 

 

Zlatistý mok však nie je len čisto pánsky pôžitok, svoje o tom vie aj Ady Hajdu. „Pamätáš Vašo, keď sme sedeli v kultovej pražskej hospode u Hrocha a pochutnávali sme si na miestnych jedlách s dobrým pivečkom. Tá atmosféra bola naozaj čímsi unikátna a na človeka veľmi pozitívne vplývala. Možno aj preto tam ľuďom všetko tak chutí.

Na pivo som naučil aj svoju manželku, ktorá bola predtým skôr vinárom. A niekedy sa stane, že mi zavolá, keď idem z predstavenia, a povie, aby som kúpil pivo, lebo už ho doma nemáme.“

 

Krátko nato už páni prezentovali svoj študentský um a kulinársky talent v podobe hotových jedál, ktoré boli pastvou pre oči aj pre chuťové poháriky.

 

Václav Mika, ktorý sa nedávno vrátil z obchodnej cesty v Mexiku, dodal svojmu pokrmu aj patrične pikantný nádych a svoje dielo definoval ako „temperamentnú lahôdku“.

 

Ady Hajdu aj maestro Peter Dvorský sa striktne držali inštrukcií šéfkuchára Žídeka, no nezabudli dodať svojim kulinárskym výtvorom svoj povestný šarm. Následne dostali šancu ochutnať vzniknuté gurmánske lahôdky aj samotní hostia.

 

Na záver bola špeciálna kniha receptov k pivu Pilsner Urquell s názvom „Jaroslav Žídek – Z mojej kuchyne“ samotným mokom pokrstená a jej krstní otcovia a úspešní „študenti“ jej zaželali, aby prinášala jednotlivým pivným fajnšmekrom veľa zábavy pri príprave jedál a umožnila tak aj menej zdatným „kuchárom“ pripraviť niečo chutné pod zub.    

 

  


Diskusia k článku:

Cuky je najlepsi! :)
Neregistrovaný - soika, 14.3.2012 16:11, soika(`na`)azet.sk
teact
Neregistrovaný - Cesty, 17.3.2012 11:58, Pymn(`na`)Chieft.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!