lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Rozžiarte sychravú jeseň – oblečte sa do veselých bodiek a oslávte s nami mesiac GRANKA!

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 2.10.2014
späť
Späť

Poslať
 

GRANKO slávi tento rok 35 rokov a menovalo október mesiacom GRANKA! Na fanúšikov všade čakajú samé bodky, súťaže, retro zábava a hlavne množstvo lahodného kakaa. Bodkovaný mesiac október vyvrcholí 23. októbra Medzinárodným dňom GRANKA, kedy si všetci jeho fanúšikovia oblečú bodky. Na Čechov a Slovákov navyše čaká príležitosť odviazať sa na bodkovanej diskotéke, alebo si v bodkovanom outfite zakorčuľovať na roller skate disco!

 

Ako môžete osláviť mesiac GRANKA?                                                                   

Celý mesiac bude na webovej stránke www.GRANKO.eu dostupná aplikácia Bodkovač – obodkujte si fotku a nahoďte ju do GRANKO štýlu! Nahrajte potom svoju fotku s motívom „Milujem GRANKO“ a môžete vyhrať bodkovanú odmenu.

23. októbrer bol stanovený Medzinárodným deňom GRANKA. Hlavným cieľom je rozžiariť ulice pod návalom bodiek, prispieť môže každý fanúšik alebo hocikto, kto sa nechce zmieriť s vládou šedej jesene. Tzv. GRANKO suit up day vyzýva – oblečte sa do bodiek a vyrazte v nich do školy, do práce alebo len tak von. Kto okrem toho v stanovenú dobu nahrá svoju fotku v bodkovanom outfite na facebookové stránky

https://www.facebook.com/grankoczsk,  môže vyhrať zásobu Granka na pol roka! 

Túžite vlastniť jeden z retro bodkovaných hrnčekov alebo plechovú retro dózu GRANKO? Aj o tieto poklady sa bude po celý mesiac október súťažiť.

Vo vybraných obchodoch s módou dostanete k nákupu čohokoľvek bodkovaného GRANKO. ako malú pozornosť. Zoznam predajní bude včas zverejnený na Facebooku. V obchodných reťazcoch budú čakať aj špeciálne akcie s obľúbeným nápojom.

 

Celý bodkovaný mesiac v Čechách vyvrcholí v sobotu 25. októbra 2014 na roller skate disco v pražskom klubu Podnik. Netradičná retro diskotéka láka na korčuľovanie na dvojradových korčuliach, GRANKO kokteily a množstvo bodkovaných súťaží. Oblečte sa do bodiek a vyrazte na retro diskotéku, kde vonia kakao! Zároveň v rámci veselého večera prebehne dražba víťazných šiat z letnej súťaže. O najlepší GRANKO outfit, ktorý ušili v módnom salóne Lazy Eye a ktorý obliekla a nafotila Andrea Kerestešová. A kto vie, možno si príde zakorčuľovať aj Andrea!

 

Prispejte na dobrú vec! Výťažok z dražby šatov na roller skate discu poputuje na charitatívne účely – podporu mladých módnych návrhárov zo Zlína v rámci charitatívneho projektu Fashion show Bodiek. Tento projekt každoročne usporadúva módnu prehliadku, výťažok z ktorej smeruje na pomoc seniorom a ľuďom s Alzheimerovou chorobou.

 

Bodky alebo nadčasová módna stálica

Bodka ako motív na oblečení prišiel do módy už v polovici 19. storočia. Ženy a dievčatá sa v nich predvádzali pri spoločenských udalostiach, ktorými v tej dobe boli najčastejšie plesy. Najobľúbenejším tancom tohto obdobia bola polka a široké sukne pokryté nespočetným množstvom bodiek sa pri tomto tanci vlnili, vďaka čomu vďačí bodka aj svojmu anglickému názvu „polka dot.“

Bodkami sú posiate aj šaty španielskych tanečníkov flamenga, často sa objavovali aj na kúpacích úboroch na začiatku 19. storočia.

Veľkej popularite sa bodky tešili aj v deväťdesiatych rokoch 20. storočia. Hviezdy filmového plátna ich s obľubou nosili na najrôznejších zvrškoch a o ich propagáciu sa zaslúžil aj slávny maliar Walt Disney, ktorý do bodiek obliekol napríklad Minnie Mouse.

V 50. rokoch sa už bodky považovali za zastarané, a tak sa na chvíľku zo šatníkov najmä mladých žien vytratili, avšak v 60. rokoch sa vďaka módnym návrhárom opäť vrátili na výslnie. Odvtedy sú s malými prestávkami v móde prakticky stále. A to nielen na oblečení a módnych doplnkoch, ale aj v domácnosti.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!