lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
5 tipov: Ako neprísť o svoje najobľúbenejšie módne vychytávky

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 25.8.2014
späť
Späť

Poslať
 

Jemné a ľahké letné šaty v etnoštýle, tričko v pastelových farbách, čipkový top, kvetovaná volánová sukňa – leto praje farbám, ľahkým materiálom a čipkám.  Tieto jemné materiály si ale vyžadujú mimoriadnu starostlivosť, aby si zachovali svoj pôvodný vzhľad. Poradíme vám, ako sa starať o jemné oblečenie tak, aby vyzeralo stále ako nové.

 

1. Letná snehobiela

Nič nie je viac šik ako sexi biele šaty so špagetovými ramienkami, ktoré krásne zvýrazňujú opálenú pokožku. Zabezpečiť ale čistotu a žiarivú farbu takéhoto oblečenia si vyžaduje určitú zručnosť.

V zásade je najdôležitejšie pamätať si, že biele šaty nikdy, ale naozaj nikdy, neperieme s farebnými látkami. Dobrý tip je pridať pred začiatkom prania odmerku sódy bikarbóny. Samozrejmosťou by mal byť aj kvalitný prací prostriedok. Napríklad  Perwoll ReNew+ White, ktorý vďaka vylepšenému zloženiu chráni vlákna, pôsobí proti zašednutiu a vaše biele oblečenie krásne rozžiari.  

 

2. Dlhotrvácne farby

Trendmi tohto leta sú kvetované vzory, etno a novinkou sú aj modely zdobené ťahmi štetca. Pri farebnom oblečení platí základné pravidlo – prvý raz by ste mali nový kúsok vždy vyprať ručne, aby ste vedeli, ako sa „správa“. Ak farba výrazne púšťa, vyskúšajte ocot. Do lavóra nalejte odmerku octu a zmiešajte so studenou vodou. Následne do lavóra namočte oblečenie a nechajte pár minút pôsobiť. Potom oblečenie dobre prepláchnite.

 

Pri praní farebného oblečenia odporúčame využívať kvalitné a šetrné gélové pracie prostriedky, napríklad Perwoll ReNew+ Color, vďaka ktorému si farby uchovajú svoj pôvodný odtieň a oblečenie bude stále vyzerať ako nové.  Nebojte sa prať pri nižších teplotách. S vhodným pracím prostriedkom tak ochránite nielen farby vášho oblečenia. Úspornejším pracím cyklom šetríte aj energie a vašu peňaženku.  

 

3. Na jemné látky jemne

Sexi čipka, zvonové sukne a šaty sú nadčasové a tento rok opäť aktuálne. Pri väčšine hodvábnych a jemných syntetických vlákien radíme dodržiavať odporúčanú teplotu. Ak sa vám podarí oblečenie veľmi zašpiniť, radšej ho pred praním namočte do lavóra s pracím prostriedkom. Následne použite napríklad spomínaný Perwoll ReNew+ Color.

 

4. Čaro červeného vína

Romantická večera pod holým nebom so sviečkami a červeným vínom patrí určite k častým letným potešeniam. No častokrát si vyžiada daň v podobe ťažko odstrániteľných škvŕn. Ak sa tak stane, nezúfajte, a soľte. Rozliate víno čo najrýchlejšie vysušte papierovými obrúskami a potom výdatne posoľte. Oplakávať nemusíte ani  šaty, ktoré ste zašpinili voskom. Zožeňte si sací papier (takzvaný „piják“), položte ho na tkaninu a prežehlite niekoľkokrát teplou žehličkou. Keď vosk zíde, mastnú škvrnu opatrne očistite prostriedkom obsahujúcim benzín a operte.

5. Umenie sušenia

V lete sa oplatí sušiť vyprané oblečenie vonku. Aj proces sušenia však má svoje pravidlá. So štipcami treba narábať opatrne, ak šaty pripnete nesprávne, vzniknú tzv. prelomené vlákna, ktoré sa už nemusia nikdy vyrovnať. Platí to najmä pri jemných látkach, ale škaredé „uši“ môžu vzniknúť aj na bavlne. Ak sa vám tento typ sušenia bielizne zdá ako prílišná veda, vyprané blúzky a tielka jednoducho dajte priamo na vešiaky, ktoré následne umiestnite na sušiak alebo šnúru na balkóne. Ďalším pravidlom je, že čím skôr bielizeň vyberiete z práčky, narovnáte a vyvesíte, tým menej budete mať práce so žehlením. Pri všetkých typoch látok a farieb sa pri sušení oplatí vyhýbať priamemu slnku. Bielizeň možno nebude suchá tak rýchlo, ale farby nevyblednú a biele kúsky nezažltnú.

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!