lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Mlieko na každý deň

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 28.11.2015
späť
Späť

Poslať
 

Mlieko a mliečne výrobky, ktoré sú v súčasnosti v niektorých kampaniach znevýhodňované a zatracované, zohrávajú veľmi dôležitú úlohu vo vyváženej strave. Sú odporúčané vo výživových smerniciach vo všetkých členských štátoch EÚ.

Mlieko je dokonalý a najprirodzenejší nápoj, s ktorým sa ľudský jedinec stretáva ihneď po narodení. Je pre nás po celý život v rôznych formách nenahraditeľnou súčasťou výživy. Nezaobídeme sa bez neho ani v pokročilom veku, kedy účinkuje ako prevencia pred zákernou osteoporózou.

„Mliečne výrobky sú prírodné produkty, ktoré poskytujú organizmu všetky dôležité živiny, či už vysoko kvalitné mliečne bielkoviny, prospešné vitamíny (B, A, D, E, K), minerálne látky (najmä vápnik, fosfor, draslík, horčík, zinok), laktózu či enzýmy.“ - hovorí známy odborník na výživu a gastroenterológ MUDr. Peter Minárik. Dodáva, že za najhodnotnejšie sa považujú v mlieku živočíšne bielkoviny. Ich obsah nezávisí od obsahu tuku, takže aj nízkotučné mlieko ich má dostatok. Najvýznamnejšou bielkovinou nachádzajúcou sa v mlieku je kazeín, tvorí až 80% obsahu bielkovín.

Vedecké štúdie poukazujú nato, že mliečne výrobky ako súčasť vyváženej a pestrej stravy majú okrem svojej výživovej hodnoty tiež množstvo pozitívnych účinkov na ľudský organizmus. Mlieko a mliečne potraviny prispievajú k správnemu vývoju kostí a nízkotučné mliečne výrobky navyše podporujú kontrolu optimálnej telesnej hmotnosti. Meta-analýza a prieskum systematických štúdií o vzťahu mlieka a jeho vplyvu na organizmus priniesli významné výsledky: pravidelná konzumácia mlieka je spojená s 19% znížením srdcových ochorení, s 21% znížením cukrovky, konzumácia mliečnych výrobkov môže znižovať aj riziko vzniku infarktu.

Doprajte si pohár mlieka alebo mliečne výrobky každý deň. Vďaka pestrosti mliečnych produktov (jogurt, kyslomliečne výrobky, syry, nátierky, maslo a pod.) budete mať na tanieri vždy niečo iné...

Viac o mlieku sa dozviete na www.bieleplus.eu


Diskusia k článku:

bludy; materske mlieko potrebuje mlada a nie dospely jedinec
Neregistrovaný - jana, 15.6.2017 13:15, ladyjana.jana(`na`)gmail.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!