lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Urobme si domáci ovocný sirup!

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 19.9.2014
späť
Späť

Poslať
 

Letné a skoré jesenné ovocie nás obdarováva energiou, dávkou vitamínov a neodolateľnou chuťou. Preto sa oplatí urobiť si z neho zásoby aj na obdobie, keď vonku klesne ručička teplomera a slnko je už zubaté. Jedným z obľúbených spôsobov je varenie domáceho sirupu.

Maliny, jahody, ríbezle, ale aj višne, marhule, alebo slivky - všetko toto voňavé ovocie plné slnka a vitamínov je vhodné na výrobu domáceho sirupu. Okrem výbornej chuti nám počas sychravých dní limonáda s chuťou leta posilní imunitu a povzbudí organizmus. Uvariť si domáci sirup pritom nemusí byť vôbec zložité. Tajomstvo vydarenej pochúťky sa skrýva v kvalitnom ovocí a správnom postupe výroby. Jednotlivé ingrediencie a vhodné recepty už nemusíte prácne zháňať. Na trhu je horúca novinka od Slovenských cukrovarov, ktorá poskytuje v jednom balení precízne namiešanú zmes surovín potrebných na výrobu perfektného sirupu. Vám stačí len popustiť uzdu svojej fantázii a namiešať si z ovocia tú najlepšiu kombináciu chutí a vôní.

Korunný  cukor na prípravu sirupu z bobuľového a kôstkového ovocia

Novinka od Slovenských cukrovarov umožní prípravu sirupu z akéhokoľvek letného ovocia a skorého jesenného bobuľového a kôstkového ovocia, pričom jednotlivé druhy možno podľa fantázie kombinovať. Bez pridanej chémie a potreby rozličných prísad a špeciálnych receptov len s Korunným cukrom na prípravu sirupu z bobuľového a kôstkového ovocia sa domáci sirup podarí každému. Praktické balenie poskytuje presné množstvo potrebných prísad, a navyše aj užitočný potravinársky enzým – pektinázu, ktorá bráni príliš silnému želírovaniu zmesi. Výsledná konzistencia má vďaka pektináze ideálnu hustotu bez hrudiek a zachováva si krémovitú vláčnosť pri použití.

Samotná príprava sirupu je jednoduchá. Ovocie sa pár minút varí s vodou a po vychladnutí sa zmieša s cukrom na prípravu sirupu. Odstátu zmes je potom potrebné už len vylisovať cez sitko a pred naplnením do fliaš ešte raz krátko povariť. Hotový sirup poteší všetky zmysly. Má neodolateľnú vôňu, farbu i chuť a vďaka špeciálnemu zloženiu vydrží čerstvý až do spotrebovania.

Okrem rýchlej prípravy, ktorá zachováva v ovocí všetky cenné vitamíny, spočíva praktickosť balenia aj v tom, že obsah zodpovedá príprave s použitím presne jedného kilogramu ovocia. Sirup tak môžete variť kedykoľvek budete mať k dispozícii čerstvé plody a v kuchyni vďaka tomu nemusíte tráviť dlhé hodiny. Práve naopak, varenie so všetkými jeho vôňami a farbami si môžete v pokoji vychutnať.  Korunný  cukor na prípravu sirupu z bobuľového a kôstkového ovocia sa predáva v praktickom kilogramovom balení.www.korunnycukor.sk

Recept, alebo ako na to

Ak stále váhate, či sa pustiť varenia domáceho sirupu, tu je malá inšpirácia v podobe nášho originálneho a vyskúšaného receptu:

LAHODNÝ MALINOVÝ SIRUP

Potrebujeme:

·         1 kg malín

·         ½ l vody

·         1 kg Korunného cukru na prípravu sirupu z bobuľového a kôstkového ovocia

Postup:

Maliny umyjeme, dáme do hrnca s vodou a necháme 5-10 minút povariť. Vychladnutú malinovú hmotu zmiešame s cukrom na prípravu sirupu a necháme cez noc v chlade. Šťavu vylisujeme a precedíme cez jemné sitko alebo plátno. Sirup uvedieme do varu, necháme 3 minúty variť, nalejeme do sterilných fliaš, dobre uzavrieme a necháme v chlade. Riedime v pomere 1:6 (1 diel sirupu na 6 dielov vody). Po otvorení skladujeme v chladničke a rýchlo spotrebujeme.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!