lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Od apríla je eutanázia v Holandsku dovolená.

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 5.4.2002
späť
Späť

Poslať
 

Holandsko je zvláštna krajina. Nazvala by som ju „bezpretvárkovou“. To, čo inde ostáva poloilegálne, sa v Holandsku legalizuje. V súlade so zákonom tu fajčia "trávu", od štátu dostávajú narkomani drogy, vo väznici môžu spáchať samovraždu a „bachar“ im v tom nesmie zabrániť, venujú sa prostitúcii a uzatvárajú homosexuálne manželstvá, ženy rodia do vody a všade rastú tulipány.


Od 1.apríla 2002 budú môcť nevyliečiteľne chorí v Holandsku zomrieť za asistencie lekára, na vlastnú žiadosť. Zákon o legalizácii eutanázie nie je vo verejnosti prijímaný jednoznačne. Sú takí, ktorí ho absolútne odsudzujú, iní ho považujú za skvelý. Isté je iba jedno, tí, čo si myslia, že je to novinka sa mýlia.
V Holandsku eutanáziu praktizovali uplynulých 30 rokov. Hoci doteraz holandským lekárom za eutanáziu hrozilo väzenie v dĺžke 12 rokov, sudcovia lekárov nikdy neodsúdili. A tak je to na celom svete.
 Úprimní lekári vám potvrdia, že nie celkom eutanázia, ale riadené ukončenie pomoci nevyliečiteľne chorým sa robí roky vo všetkých nemocniciach. Takže sa zdá, že Holanďania iba uzákonili zvyky, ktoré existujú už dávno, alebo ktoré v niektorých krajinách riešia súdy. Nedávno vyhrala súd, v ktorom jej vyriekli právo zomrieť nevyliečiteľne chorá Britka. Holanďania nepredlžujú od toho mesiaca utrpenie chorým. Jednoducho sňali masku z tváre anjelov smrti. Všetci dokážeme hodiny rozprávať o narkomanoch a ich úpadku, mnohí s cigaretou v ruke a pri poháriku. Štátne, ale aj naše ľudské,  farizejstvo je obrovské. Cigarety a alkohol, ktoré predstavujú nepredstaviteľné škody na zdraví ľudstva, tolerujeme, lebo pekne prispievajú do štátneho rozpočtu. Samozrejme, nie iba my na Slovensku. Rovnako tolerujeme aj eutanáziu starých a chorých v našich nemocniciach, ktoré trpia nedostatkom technického vybavenia alebo eutanáziu, ktorá vzniká v dôsledku chudoby dôchodcov, ktorí zostávajú často bez účinných liekov.
Niektorí lekári pateticky vyhlasujú, že oni vracajú pacientom život a nevraždia ich. Akoby zabudli, že nie vždy sa dá život vrátiť. Lekár predsa nie je Boh. "Eutanázia prijatá na jednom mieste sa môže dostať spod kontroly a môže postihnúť iné skupiny ľudí, napríklad neželané alebo postihnuté osoby. Selekciu tohto druhu uskutočňovali nacisti v koncentračných táboroch," tvrdia niektorí predstavitelia cirkví. Iní ich kolegovia sa boja, že nastane turistika pacientov za smrťou do Holandska. Ak naši kňazi dobre robili svoju prácu, nemajú sa čoho obávať. Ich ovečky si odtrpia všetko, čo majú, na tomto svete a pre tých, ktorí zdieľajú iný názor, je potešiteľné, že existuje krajina, v ktorej sa dá napriek nárastu civilizačných chorôb, dôstojne umrieť.
Zaujímavé bude sledovať, kedy a kto sa na Slovensku odváži hovoriť o  legalizácii eutanázie. Zatiaľ túto tému do predvolebného boja nechce zapojiť ani jedna strana. Vraj sme príliš kresťanská krajina a stratili by voličov. To nie je ako sľúbiť dvojnásobné platy, na ktoré sa všetci tešia. Predpokladám, že v honbe za „ kresťanským“ voličom umrie na veľa rokov Slovákom nádej na dôstojnú smrť. Kto by sa zaujímal o problém nejakej stovky alebo tisícky ľudí, ktorých sa to ročne týka. Reči o možnosti zneužitia sú síce krásne, len by som chcela vedieť, čo sa nedá zneužiť.
Keby sme legalizovali drogy neexistovala by mafia a podplácanie politikov, keby sme legalizovali verejné domy, nestáli by dievčatá na ulici a naše deti by sa nevypytovali, čo to je odhodené na trávičke a prečo sú tie slečny také čudné, keby sme legalizovali manželstvá homosexuálov, nemuseli by sme si šepkať, že ten či onen politik, herec a  sused je teplý. Lenže to by sme už boli ako v Holandsku a my máme teraz iné vzory.
 


 


Diskusia k článku:

Pekný článok.
Neregistrovaný - DC, 5.4.2002 10:09
pekny v com?agresivnom podani?smutno mi je
Neregistrovaný - , 5.4.2002 11:02
Konecne niekto uprimne prehovoril. Nikto a hlavne nie cirkev,nesmie druhemu prikazovat zit, ak ten konkretny clovek nechce kvoli tazkej chorobe. Aspon pre mna je strasna tato predstava. Lezat bezvladne na posteli, len odkazana na inych - ziva mrtvola s fungujucim mozgom - ak sa to niekomu paci prosim - ale nenanucujte to inym. Ved ak si krestan, nikto ta nenuti.Pri tajnom hlasovani by to preslo aj na Slovensku.
Neregistrovaný - Nepokrytka, 5.4.2002 19:40
Holandsko je sice pekna krajina ale z vikendoveho pobytu sa neda sudit mentalita ludi...To, ze je eutanazia odklepnuta je len koli peniazom aby poistovne nemuseli platit nemocniciam. Potom Prostitucia. Sice tu prostitutky nepobehuju po cestach a je to legalne ale zase preto aby mali dane! a to ked sa pozries do vykladu ako tam sedia skoro nahe a v zaujimavych pozach, neviem ci ten pohlad je prijatelnejsi pre deti...? Potom tam pisete o nabozenstvu, tak to asi este nikto nevidel ludi z "18.storocia", ktori ziju vsade aj vo vacsich mestach najma v "hornej" casti NL nad riekou ako to tu nazyvaju a nemaju doma ani TV ani radia lebo to nabozenstvo nedovoluje a v nedelu nesmu utracat, tak aby sa dostali cez rieku bezia v sobotu zaplatit aby v nedelu nemuseli a v kostole davaju do zvonceka dake kupony ktore si cez tyzden kupia!!! Tak co je co? A drogy su tu ilegalne okrem travy. Kupis ich tak ako u nas... Staci ist do centra Prahy a mas aj to co tu nenajdes a ani nemusi nikto cestovat tak daleko... a tulipany vidis len na trhu a na farmach inak len v obchodoch so suvenirmi...! Asi ako u nas ma kazdy doma fujaru
Neregistrovaný - Lucia, 2.5.2002 13:21
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!