lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Systém robí manželov

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 22.11.2001
späť
Späť

Poslať
 

Nákupy: V prvom rade si vždy na začiatku týždňa zistite, čo vám v chladničke chýba. Chýbajúce veci napíšte na lístok. Potom je už jedno, kto pôjde okolo obchodu a donesie domov potrebný tovar. Môžete sa dohodnúť aj na tom, že na nákupy budete chodiť spolu, ale to iba v prípade, že obaja radi nakupujete. Skvelé je partnera zaparkovať na kávičke v obchodnom stredisku a vyzdvihnúť si ho, až keď treba veci odniesť. Ešte jedno upozornenie. Nikdy nechoďte nakupovať hladní, ak práve nemáte dostatok peňazí. Zvádza to totiž k zbytočným výdavkom na veci, na ktoré máte momentálne chuť, z čoho môže byť pri vreckových suchotách pekná hádka.

Účty: Ak ste si ešte nezvykli na platenie pomocou bankových služieb, čo je najjednoduchšie, je veľmi dôležité určiť si čas platby. Buď môžete účty platiť po jednom, hneď ako prídu, alebo si určite jeden deň v mesiaci, kedy zaplatíte naraz všetky účty. Peniaze na ne majte pripravené v obálkach a nevydajte ich na nič iné aj keby horelo. Dva mesiace zameškané platenie účtov, priviedlo už mnoho párov k rozvodu. Aj keď príčina sa samozrejme javila iná./ neschopnosť, lakomosť, nezodpovednosť, zbytočné plytvanie, tvrdohlavosť/

Upratovanie: A sme pri koreni problému. Upratovanie určite nikomu nespôsobuje príliš veľké potešenie. Ak na to máte, skúste porozmýšľať nad pomocníčkou. Po prvé vám uľahčí prácu a po druhé vás donúti odložiť si vaše osobné veci zo zeme, stolov, stoličiek a podobne, lebo inak ani ona nemôže pracovať. Zabijete tak dve muchy jednou ranou. Budete mať poriadok a naučíte sa ho udržiavať. Ak na to nemáte jasne stanovte, kto, kedy a čo bude robiť a snažte sa tento dohovor dodržiavať minimálne na 85%.

Úložné miesta: Určite poznáte situácie, keď máte peňaženku na jednom mieste, kľúče od bytu na ďalšom a od auta na úplne inom mieste. Ich hľadanie vám potom zbytočne zaberá čas a spôsobuje nervozitu. Od začiatku si preto určite jedno – dve miesta, kam si budete všetky veci po príchode domov odkladať.

Bežné opravy: Bežné závady bytu sa snažte odstrániť, čo najskôr po ich objavení. V opačnom prípade sa bežné veci nahromadia a z vášho domova sa stane „jaskyňa“, ktorej oprava vás bude stáť nemalé peniaze. Najvýhodnejšie je, ak si nájdete nejakého kamaráta „domáceho kutila“, ktorý je schopný odstrániť každý drobný kaz vášho bytu, ak takého nezoženiete, hľadajte majstra tisícich remesiel. Iba v krajnom prípade si nechajte chodiť do bytu rôznych majstrov, ktorí ofrfľú prácu tých predchádzajúcich a urobia si z vás dojnú kravu. Milé dámy, aj keď sa to nezdá, skontrolujte si radšej názor partnera na vášho „ technika“. Žiarlivostné scény trvajú dlhšie ako oprava umývadla. Napokon, nového technika nájdete ľahšie ako nového manžela.

Vyhýbajte sa lístkom: Pamätajte, menej je veľmi často viac. Určite je lepší jeden kalendár, notes alebo nástenka ako milión lístkov rozhádzaných po byte. Ak veríte v silu lístkov, prosím, ale potom k nim pridávajte mapku pohybu lístkov po byte, aby ste neboli prekvapené, že nevhodný lístok sám od seba zmizne. A to aj v prípade, že nežijete s kúzelníkom.

Zapisujte si stretnutia: Stretnutia s partnerom si vždy radšej zaznačte do kalendára. Nestane sa vám potom taká nepríjemnosť, že si spomeniete naraz na schôdzku s partnerom, milencom aj starou mamou.

Raňajky: Dohodnite sa od začiatku, kto a za akých podmienok sa postará s úsmevom a v pohode o ranné nepríjemnosti. Najlepšie urobíte, ak to bude robiť „ranné vtáča“. Vy ho za to budete večer rozmaznávať. Ak máte obaja rovnaký biorytmus, hoďte si korunou. Obeti sa bude aj tak zdať, že svet je nespravodlivý.


Diskusia k článku:

RANAJKY: To je zvlastne, ale ta koruna vzdy spadne tak, ze ranajky robi zena :o)
Neregistrovaný - Lila, 20.12.2001 14:18
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!