lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ako si vybrať správne kúpalisko?

  Spracoval(a) : Katarína Mikulcová
Dátum : 31.5.2006
späť
Späť

Poslať
 

Leto je už v plnom prúde a väčšina si nevie predstaviť, že by si leto a slnečné lúče nevychutnala pri vode. Na výber sú prírodné jazerá, kúpaliská alebo vlastný súkromný bazén v záhrade.  Ktorú  možnosť  si  vybrať?  V posledných rokoch sú   čoraz   viac  „v móde“  termálne kúpaliská, ktoré ponúkajú niečo naviac, a to liečivú termálnu vodu.

Termálpark

Slovensko patrí ku krajinám, ktoré môžu byť pyšné na svoje prírodné bohatstvo. Kde inde by sme našli na takom malom území pohoria, jedinečné jaskynné útvary, nížiny a geotermálne pramene? Práve vďaka termálnym prameňom, ktoré využívajú kúpele a termálne kúpaliská, nás navštevuje množstvo cudzincov. Máme pre vás skvelý tip. Termálpark vo Veľkom Mederi minulý rok navštívilo viac ako 630 tisíc ľudí, čím sa stal najnavštevovanejšou turistickou atrakciou na Slovensku za rok 2005.
Termálne kúpalisko vo Veľkom Mederi ponúka návštevníkom celoročné služby. Od roku 1974, kedy sa začala písať jeho história, sa využívajú dva termálne pramene s liečivou vodou, ktorá má teplotu 57 až 68 stupňov Celzia a vyviera z hĺbky približne 1500 metrov. Aj napriek každoročnej stúpajúcej návštevnosti sú tieto pramene dostačujúce. Chemické rozbory termálnej vody potvrdili, že má podobné zloženie ako voda v Piešťanoch. Je mierne zásaditá s vysokým obsahom sodíka a vykazuje liečivé účinky na pohybové ústrojenstvo a kĺby, ochorenia chrbtice, svalovú únavu a celkovo organizmus regeneruje.

Čo ponúka?

Celoročne je otvorený krytý rekreačný komplex, ktorý v sebe skrýva 3 bazény, saunacentrum, priestory na masáže, šatne pre návštevníkov, salón krásy a možnosti občerstvenia. Keďže Termálpark je miestom aktívneho oddychu a zároveň „wellness miestom“, návštevníci si môžu vyskúšať štyri druhy sáun a rôzne druhy masáži. Infra sauna, parná, bylinková alebo fínska sauna? Ak sa neviete rozhodnúť, pomôžu miestni pracovníci, ktorí ochotne poradia, čo je pre to najlepšie. Celé kúpalisko obklopuje lesopark s rozlohou viac ako 100 hektárov, takže pocit prírody je neustále prítomný. Na letnú sezónu, ktorá začína začiatkom mája, je pre návštevníkov okrem krytého rekreačného komplexu pripravených ďalších päť bazénov, ktoré sa rozprestierajú na zatrávnenom 6 hektárovom priestranstve. Už odrastené stromy ponúkajú rekreantom príjemný oddych v tieni ich korún. Všetkých osem bazénov je plnených liečivou termálnou vodou. Samozrejmosťou sú tobogány, ktoré sú obľúbené nielen medzi deťmi, ale radi ich vyskúšajú aj dospelí. Absolútnou novinkou je novo zrekonštruovaný rekreačný bazén s novým detským bazénom, ktorý spĺňa aj najnáročnejšie technologické požiadavky na čistenie vody.

Aby sa návštevníci cítili príjemne a nenudili sa, k dispozícii sú ďalšie aktivity strávenia voľného času. Súčasťou termálneho kúpaliska Termálpark je ihrisko na plážový volejbal, spevnené ihrisko na nohejbal, volejbal alebo futbal, priestory na minigolf, zábavné hracie prístroje a niekoľko útulných reštaurácií s posedením vo vnútorných aj vonkajších priestoroch.

V Termálparku nájdete kvalitné cenovo dostupné služby, milý, ochotný personál a nespočetné možnosti oddychu a relaxácie. Viac informácií o  termálnom kúpalisku, napríklad o možnostiach ubytovania, nájdete na www.termalsro.sk.


Diskusia k článku:

ešte by maujímalo, kde je to LETO v plnom prúde...:-(
Neregistrovaný - Beva, 31.5.2006 09:21
aj to leto treba spravne vyberat...ist mimo Slovenska ;-)) a nepotrebujes ani kupalisko, uplne postaci more :-)))
Neregistrovaný - anaka, 31.5.2006 10:40
Je to tam pekne ale ... ked tam prides na dovolenku naprilkad na tyzden po veceroch sa nudis. Okrem kupaliska to mesto vobec nezije.
Neregistrovaný - veve, 1.6.2006 09:52
ja by som si rada zaplavala, neviete ako sa instaluju silver ionization techniky na naturalnu sterilizaciu vlastneho bazenu pri dome. mam sice pristroj ale treba ho znova nainstalovat. aspon mi to bolo slubene.
Neregistrovaný - , 25.8.2006 16:45
ja by som tiez rada videla to leto v plnom prude
Neregistrovaný - , 13.3.2007 11:06
pre pana krala, ludia bozi nevidite, se sa v tom bazene mozete aspon mocit a clapkat ? ja by so sa...ale nemam ho vycisceny. pri mori by tiez nebolo zle.
Neregistrovaný - puma, 26.6.2008 02:07, puma(`na`)yahoo.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!