lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 18. Apríl, , Dnes oslavuje Valér
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Posadnutosť diétami

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 10.9.2004
späť
Späť

Poslať
 

Kult štíhlej postavy priniesol širokú škálu diét, ktoré predstavujú takmer vedný odbor. Laik má často problémy vybrať si medzi toľkými návodmi na odbúranie nadbytočných kilogramov. Britskí odborníci však upozorňujú, že bez ohľadu na metódu, tretina ľudí pri diéte v skutočnosti kilogramy naberie, a nie stratí.

Z výskumu britskej dietetickej asociácie, na ktorom sa zúčastnilo 4000 dobrovoľníkov - mužov i žien, vyplýva, že najhoršie sú tzv. rýchle diéty vedúce k jo-jo efektu. Ten zase núti ľudí, aby sa vrhli na ďalšiu diétu, a tak sa roztáča nekonečný kolotoč chudnutia a následného priberania.

Štúdia odhalila, že štvrtina sledovaných neustále bojuje s nadbytočnými kilogramami, pričom 40 percent žien po skončení diéty opäť priberie a v konečnom dôsledku váži viac ako pred tým, než sa rozhodli chudnúť. Tento problém trápi aj 20 percent mužov. Prieskum ďalej odhalil, že až dve tretiny mužov a tri štvrtiny žien nie sú spokojné so svojou hmotnosťou. To vytvára doslova živnú pôdu pre rôzne diéty, niekedy priam šarlatánske - ako je napríklad grapefruitová, ktorá sa obmedzuje len na konzumáciu grepov. To je ideálny východiskový bod pre jo-jo efekt. Britskí odborníci na záver zhodne konštatujú: moderná spoločnosť je priam posadnutá diétami.

Copyright©2004 TASR


Diskusia k článku:

Diéty su jedna veľká blbosť. Ak sa chcete cítiť skutočne svieži a pritom mimovoľne schudnúť, odbúrajte zo stravy rafinovaný cukor, t.j. klasický biely cukor ,čo máte v kuchyni, a bielu múku. Tieto dva produkty sú okrem všetkých problémov zažívania, psychických problémov, akné, oslabenia imunity a následnej náchylnosti na iné choroby, alergií a tiež nadváhy hlavnou príčinou všetkých civilizačných chorôb. Telo je stavané ako zdravé nadváha je tiež choroba. Pre tých čo sa aspoň trošku zaujímajú o svoje zdravie a nemenej aj o výzor, odporúčam knihu od Williama Duftyho-Cukrové trápení.
Neregistrovaný - uvina, 12.11.2005 16:35
Tiež mám pocit, že nech otvorím akýkoľvek časopis, všade čítam len o perfektných a zaručených dietach. Mám dojem, ako by sa svet točil len okolo super štíhlich báb a tie, ktoré nie sú podľa "ideálu krásy" by snáď mali chodiť kanálmi. A potom čítame, alebo vidíme v televízii, že už 8 ročné dievčatá držia diety. Je to hrozné. B
Neregistrovaný - jana, 13.11.2005 17:03
áno, v podstate ide o to, aby sa míňal sortiment rôznych firiem, ktoré sa týmto živia (výrobky typu: Fit and Slim a pod.) - veľa zohráva TV a médiá, ktoré skutočne ukazujú výlučne žienky - umelinky, ktoré majú do normálnych ľudí ďaleko
Neregistrovaný - , 14.11.2005 15:28
Ano to je síce všetko pravda, ale musíte uznať, človek ktorý je chudší sa aj lepšie cíti, má dobrý sebavedomý pocit a to mnohých plnších dosť štve. Nie je to zdravé, ale je to lepšie ako sa kukať na druhých a vravieť si bože keby som aj ja mala takú postavu je lepšie ju mať. No nie:)
Neregistrovaný - , 3.12.2005 18:15
presne tak! :))tiez si myslim a viem z vlastnej skusenosti ze ak som "prazdna" tak som fit a vesela a aj sa citim plno a trocha tucno je mi dost na nic..al e nie kazdy ma tieto pocity ..niekomu je lepsie napapkany a plny vzdy ked to ide ;)
Neregistrovaný - :P quq, 3.12.2005 20:51
som hladnaaaa
Neregistrovaný - , 28.2.2006 15:26
no veď práve preto je toľko článkov na schudnutie,bo nie každý si uvedomuje,že nadbytočné kilá nielenže sú neestetické,ale predovšetkým môžu spôsobiť aj ďalšie choroby.ja si myslím,že to ako žijeme svoj život,ako sa stravujeme,koľko sa venujeme pohybu už v ranom veku-to ovplyvňuje naše zdravie a náš ďaľší život.Takže dúfam,že nezanevrieme na tie rady z kníh či časopisov.Ale aj tam treba vedieť,ktoré nám radia správne. NA ZDRAVIE!
Neregistrovaný - RENA (17), 5.4.2006 18:09
Ja neverím na diéty. Najlepšie ako schudnúť je jesť často-/mne sa osvedčilo každé 3-3,5 hod. malé porcie/ a keď už cítim, že som najedená nedojem celé jedlo až do prasknutia. A uvedomme si, že bez pohybu to fakt nejde. Treba cviciť a budeme sa cítiť fajn. Viem to, už som naozaj schudla takže nie sú to rady z knižky ale z mojej skúsenosti.
Neregistrovaný - , 18.5.2006 09:43
Najlepším liekom na chudnutie je sex.
Neregistrovaný - Lorelai, 30.7.2006 09:42
cez tieto vianoce som vela schudla. nebyvam moc hlada ked som hladna tak si kusok prejem, orechy ovocie, dolezite su ranajky, dobry je aj obed ale vecera byt nemusi... a vela pohybu. odkedy byvam v poschodovom dome chudne velkymi krokmi, ziaden vytah :) , a naberam aj ake-take svalstvo :)
Neregistrovaný - hmmm, 3.1.2007 18:37
boze baby davajte si pozor na diety mala som kamaratku mala 13 rokov 52kg 170cm a pritom bola aktivna sportovkyna no jej snom bolo schudnu to dievca mla teda velky apetit nikdy sa jej to napodarilo trvalo to 2 roky a stale nic ked povedla ze drzi dietu vsetci z nej mali srandu jaaj uz zas nikdy neschudnes a sak nesi ani moc tucna tha co chces mas fajne nohy ale ona nebola spokojna a jedneho dna sa fakt premohla zacalo to nevinne diety boli uplne jednoduche okrem toho ze sportovala isla aj do posilovne a robila ine doplnkove sporty po mesiaci schudla 1.5kg a bola z toho nestastna mozem povedat ze v tej dobe mala fakt prefektnu postavu pevnu zo sportovania a chudu fakt uzastnu ale jej to nestacolo a pridala diety boli co raz drastickejsie az po 3 mesiacoch sme sa mali v skole vazit a na jej vahe sa ukazalo cislo 45 a na jej vysku to bolo dost malo uz sme jej zacali vraviet nech prestane a aj tek spravila ale jedneho dna sa stretla so svojim frajerom a on sa s nou rozisie so slovami ze mu vadi jej postava ale myslel to tak ze je moc chuda a jemu sa take to neco nepaci a tak si ona pomyslele ze to je preto lebo je tucna diety pokracovali 3mesiace mala dietu ako predtym apo vazeni schudla 3kg velmi je to rozculilo a tak prestala uplne jest jela len jablko alebo si dala nizkotucny jogurt obcas nic kazdy jej vravel dost ale ona nic mama jej dala desietu ktoru zahodila a tak to fungovalo vzdy ale ked jej rodicia videli ze je toho mocnutili je jest vsetko zjedla a potom vyvratila prisiel cas ked vazila34kg a jedneho dna sa na treningu zosilapa nevladal chodit podlamovali sa jej nohz dostala sa do nemocnice adnes je uz v poriadku dostala sa aj z anorexie aj z bulimie ma 177cm a 54kg ja to fatk kocka a vy baby si davajte pozor lebo z nevinnej diety sa moze stat drama ako teraz no tato mala stastny koniec thak budte spokojne s tym ake ste
Neregistrovaný - laura, 27.1.2007 23:10
Je tazke zmierit sa s tym ako clovek vyzera.JA si myslim ze nie vsetky diety vedu k anorexii alebo k jojo efektu nie je dolezite hladovat ale zdravo sa stravovat niekoho nastartuje dieta a niekto sa rozhodne zo dna na den.Je pravda ze od vsadial na nas vykukaju umele retusovane a vychrtle baby a my tuzime byt take super a krasne ako ony ale v niektorych pripadoch to bohuzial nejde..niektore zname hviezdy drzia dietu cely zivot ale ony nemaju ziadnu inu robotu iba vyzerat dobre rano pride osobny trener zacvicia si strazia im jedalnicek ale ktora pracujuca zena ma na takyto program cas asi nikto tak sa to skusa aspon dietami...ja teraz drzim 90 dnovu dietu takze som zvedava ako to dopadne a ci to vydrzim ale nede mi len o to aby som dobre vyzerala ale aby som aj zrychlila metabolizmus a zacala sa trosku zdravo stravovat...uvidime ako to dopadne:)
Neregistrovaný - , 11.7.2007 11:23
hm to je pravda sme posadnuty no kto naozaj schuden?? tak dajte vediet ako!!
Neregistrovaný - slnovic, 12.9.2007 13:24, jajka06(`na`)azet.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!