lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Čistá aj vo vnútri

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 14.7.2004
späť
Späť

Poslať
 

Diéta nemusí znamenať nutne niekoľkodenné útrapy a odriekanie. Nalaďte sa- chcete svojmu telu pomôcť- máte sa rada. Nehovorte si, že začínate s diétou, ale že nechávate svoje telo oddýchnuť od množstva záťaže, ktorou je bežné skúšané a predovšetkým ho chcete vyčistiť zvnútra, aby ste boli opäť fit.

 
My všetci máme zabudovaný detoxikačný systém, ktorý zbavuje nežiadúcich prvkov naše trávenie, kožu, močové cesty. Pravdepodobne zriedkavo myslíme na svoju pečeň počas dňa, ale je to orgán, ktorému vďačíme za to, že sa dokážeme vyrovnať s konzervačnými látkami v potravinách, alkoholom, cigaretovým dymom a chemikáliami okolo nás.

Pečeň má mnoho funkcií, ktoré sú pre život dôležité a keď jej nakopíme prácu navyše, nerobí svoju prácu tak, ako by mala. Prejavom je nedostatok energie, zlé trávenie, či povädnutá pokožka.

Detoxikačný program
Skúste si nájsť čas na prečistenie tela. Najlepší je víkend. Vtedy nebudete zaťažená prácou a nebude vám hroziť, že pod vplyvom stresu skĺznete k rýchlej úteche v podobe balíčka čipsov alebo čokolády. Na takýto víkend sa dlhšie vopred pripravte, do víkendového nákupu nezaŕňajte výrobky s veľkým obsahom tukov a cukrov. Urobte si  radšej zásobu sezónnej zeleniny a obľúbenej minerálky.

TIP:
Na raňajky si pripravte misku s ovsenými vločkami, jahodami a bielym jogurtom. Obed pripravte nenáročný a najmä ľahký- nezaťažíte organizmus a môžete sa venovať oddychu. Skúste ryžu, ktorú ochutíte postrúhanou mrkvou a kúskami marhule. Na večeru zelenina- šalát z paradajok, zelených olív a kúskami tuniaka, ochutený cesnakom. Ak budete mať medzi jedlami hlad, netýrajte sa. Najvhodnejším doplnkom je ovocie, napríklad melón, ktorý svojim bohatým obsahom vody pomôže vyčistiť močové cesty.

Počas celého víkendu pite veľa tekutín, najvhodnejšie sú minerálky, pričom sa zrieknite kávy. Vhodné sú aj čistiace čaje, ktoré ale radšej nestriedajte, vyberte si jeden druh, napríklad žihľavu dvojdomú, ktorá je známa svojou dostupnosťou a využitím pri očistných kúrach. Zlepšuje látkovú výmenu, obsahuje fytoncídy- látky, ktoré ničia baktérie a veľa železa. Ak sa nebojíte experimentovať, nové výhonky môžete v kuchyni využiť podobne ako špenát.

Príjemný pocit zo seba
Asi neexistuje človek, ktorý by dodržiaval pravidlá zdravej životosprávy a nedoprial si z času na čas nejaký „prehrešok“. Týranie sa hladovaním telo vystresuje viac ako čokoľvek iné. Netreba sa preto za svoju zlú životosprávu ešte viac trestať. Vďaka očistnej kúre budete na svoje telo dobrí, čím budete mať lepší pocit zo seba zvonka aj zvnútra.


 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!