lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Krása v letných sandáloch

  Spracoval(a) : Zuzana Konečná
Dátum : 7.7.2004
späť
Späť

Poslať
 

Naše nohy počas života trestáme viac ako iné časti tela. Zabezpečujú nám oporu a stabilitu a musia udržať celú hmotnosť nášho tela. Väčšinu bolestí a utrpenia im spôsobujeme macošsky práve my sami. Natiahneme ich do topánok, ktoré nám až tak celkom nesedia, v práci ich necháme niekoľko hodín pobehovať alebo naopak, stuhnúť pod kancelárskym stolom. Spomenieme si na ne, až keď sa vrátime domov a miesto toho, aby sme sa uvoľnili, trpíme. Ako to zmeniť?

Aby sme po svete chodili s ľahkosťou a bez bolesti, musíme našim chodidlám dopriať viac hýčkania ako len občasnú úľavu v zdravotných topánkach. Takže keď sa najbližšie vrátite z práce alebo po pretancovanej noci namiesto nôh so závažiami z olova, skúste:

Uvoľňujúci kúpeľ
Pripravte si pohodlnú stoličku a lavór s teplou vodou, na dno ktorého položíte mäkký uterák. Lekárne ponúkajú rôzne rôzne prípravky na prekrvenie nôh a ich uvoľnenie. Mentol a eukalyptus sú tie správne prísady, ktoré pôsobia antibakteriálne a uvoľňujúco. Pomôže aj za hrsť lístkov drvenej mäty piepornej sviežej alebo sušenej a pár kvapiek olivového oleja. Nechajte ich ponorené päť minút.

Príjemne hladké
Osloboďte chodidlá od stvrdnutej kože pemzou, budú opäť hladké. Ak máte viac času a chcete byť k vašim nohám ešte jemnejšia, skúste peeling . Prípravky  nemusíte hľadať v lekárni, účinne prísady nájdete aj doma v kuchyni. Vytlačte do horúcej vody jeden citrón a ponorte do tejto zmesi nohy na päť minúť. Kyslosť prostredia rozruší odumreté bunky. Ak máte k dispozícii morskú soľ, zmiešajte ju s olivovým olejom v pomere 2:1 a zmesou masírujte chodidlá, kým nebudú hladké. Teraz je ten vhodný čas na upravenie tvaru nechtov, pretože nechty sú mäkké. Ak sú však problematické, so sklonom k zarastaniu zverte ich odborníkom, poradia vám ako sa o ne najlepšie postarať.

Napokon vysušte nohy a dodajte pokožke vlhkosť, ktorú počas horúcich dní naboso rýchlo stráca. Použite telové mlieko alebo špeciálny balzam pre starostlivosť nôh. Neponáhľajte sa. Zmeňte rýchle natieranie na pomalú a najmä príjemnú masáž v tureckom sede. Začnite od prstov a nebojte sa pritlačiť. Zatláčajte do pokožky brušká prstov a masírujte každý prst osobitne. Potom pokračujte na celom chodidle. Masírujte jednu nohu oboma rukami naraz. Keď skončíte, porovnajte rozdiel medzi nimi! Pokračujte na druhej nohe. Ak sa už v ten deň nikam nechystáte, pomôžte si pri masáži olivovým olejom. Vstrebáva sa dlhšie ale výsledok stojí za to.

Zdravie a krása nôh natrvalo
Na to, aby boli vaše nohy naozaj oddýchnuté a uvoľnené je potrebný pravidelný pohyb. Ak nemáte svoj obľúbený šport, ktorý vám zabezpečí ich pravidelné prekrvenie, skúste jednoduché cvičenie.

A. Sadnite si na okraj stoličky. Nohy pokrčte a chyťte sa pod kolenami. Chodidlá otáčajte napravo a naľavo, potom hore a dole.
B. Sadnite si na okraj stoličky, potrebujete malú loptu. Posúvajte pravý okraj chodidla od prstov k päte po povrchu lopty a potom ľavý okraj chodidla od päty k prstom. Nohy vystriedajte.
C. Ľahnite si na chrbát a oprite si nohy o stenu tak, aby tvorili pravý uhol s trupom. Zostaňte v tejto polohe až kým sa nebudete cítiť príjemne oddýchnutá.

Vyfarbite sa
Ku opálenej pokožke oddýchnutých nôh treba už len zvoliť odtieň laku podľa vašich predstáv. Naneste najprv jednu vrstvu laku, nechajte ju úplne vyschnúť a potom naneste druhú. V tomto období nezabúdajte na nanášanie ochranných krémov. Príjemný pocit nôh pramení predovšetkým z ich zdravia a až potom im môžeme pomôcť ku kráse.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!