lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 3 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 16. Apríl, , Dnes oslavuje Dana/Danica
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ach tá nedeľa, časť II.

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 28.11.2003
späť
Späť

Poslať
 

Končí nádherný...celkom dobrý víkend. Užili ste si detí aj svojho muža. Ale ako začne zapadať slnko, prepadne vás známy zvieravý pocit. Mali ste ho už ako dieťa, keď sa na druhý deň v škole skúšalo. Začína to v nedeľu poobede. Púšťate si tu najsmutnejšiu hudbu, nerozveselí vás ani pohárik vášho obľúbeného vína. Váš muž vám pripadá otravný a deti na obtiaž. Aj keď to tak úplne nie je, váš smútok nie je bezdôvodný. Niekde je chyba. Kde?

Nedeľný večer môže dokonale ukázať či vás vaša práca baví. Ak si líhate do postele nie aby ste spala, ale aby ste rozmýšľala o nezaplatených účtoch, o práci s ktorou ste pozadu a o zlých známkach svojich detí, potom by ste mali vážne uvažovať o zmene zamestnania. Ak ste v nedeľu večer otrávená ako malajský šíp a myslíte len na samé nepríjemné veci, je na to vážny dôvod. Vaše pracovisko sa zrejme zmenilo na pevnosť strachu a ako sa opäť blíži doba kedy opäť budete musieť vstúpiť do jej hradieb, narastá vaša nervozita a nedokážete robiť nič príjemného, dokonca ani na nič iné príjemné myslieť. Čo ak nemôžete alebo nechcete zmeniť zamestnanie? Ponúkame vám niekoľko pravidiel, ktoré vám pomôžu zmeniť deň hrôzy v pomerne normálnu nedeľu

Aby ste v nedeľu pokojne spali...
Jedným zo spôsobov ako upokojiť nedeľný večer, je dobre sa pripraviť na nasledujúci týždeň už v piatok. Namiesto toho aby ste vyleteli z kancelárie, zostaňte čo najdlhšie a rozmyslite si, aké máte na budúci týždeň priority. Spíšte si zoznam vecí, ktoré musíte urobiť a rozmyslite si čo urobíte ako prvé, keď prídete v pondelok do práce. Potom vyjdite z dverí a už sa tam nevracajte ani v myšlienkach. Až nadíde nedeľa večer budete kľudnejšia, pretože už budete mať všetko naplánované.

Všetko načas
Možno ste v nedeľu večer posadnutá svojím zamestnaním pretože toho máte naozaj veľa. Sú chvíle kedy máte starosti, že to nestihnete urobiť preto, lebo sa to jednoducho nedá stihnúť. Niečo ste si pribrali naviac, lebo sa vám zdalo, že to v kľude zvládnete. Požiadajte o pomoc a nečakajte na poslednú chvíľu. Pokiaľ váš vedúci čaká správu v pondelok ráno, volať mu v nedeľu večer nie je ten správny čas.

To najlepšie na koniec
Urobte si trochu času a zvážte, čo všetko v práci robíte a čo z toho má najväčšiu hodnotu. Sú veci, ktoré musíte robiť, potom tie, ktoré robíte radi a na koniec také na ktorých vám naozaj záleží. Preto si v piatok, keď robíte zoznam úloh na budúci týždeň spomeňte na to, čo považujete za najdôležitejšie. Keď sa zamyslíte nad tým, prečo vlastne do práce vstávate, pôjdete spať s úsmevom na tvári.


Diskusia k článku:

aterazja: "kľud" nie je slovenské slovo.
Neregistrovaný - ¤ ¤ ¤, 28.11.2003 07:47
Pre kristove rany, takto neprofesionalne napisany clanok som uz davno nevidela, KLUD= POKOJ, aby ste MALA kludny spanok=aby ste MALI pokojny spanok, ked uz tak nedelnY vecer.. Pre autorku: Pani alebo slecna Osuska, citate si niekedy komentare k clanku? Velmi by som Vam to odporucala!
Neregistrovaný - Lenka-Talianka, 28.11.2003 09:20
Tiez ma to zarazilo, az rozculilo.Uz druhykrat. A pridavam este jednu opravu: "..co robite RADA..." ked uz je to cele postavene v 3. osobe jednotneho cisla.
Neregistrovaný - Peta, 28.11.2003 10:11
tak co sa rozculujete na takych veciach?zbytocne...tie stresy sa vam urcite vynahradia niekde inde,nie?
Neregistrovaný - lulu, 28.11.2003 12:10
Podaktori tu tusim pisu clanky, ale reakcie si precitat nepridu. Inak nie je mozne, aby autorka robila stale tie iste hrube pravopisne chyby. Tejto autorke podla mna sebavedomie rozhodne nechyba - ja by som sa take nieco hanbila vypustit.
Neregistrovaný - Neznama, 28.11.2003 18:01
jazikovedni ustav lajka stura nema vlastni server?nehante lud moj
Neregistrovaný - popai, 3.12.2003 23:16
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!