lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Vy a On pod jednou strechou

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 7.2.2003
späť
Späť

Poslať
 

Znervózňujú vás jeho staromládenecké návyky. Nechápete, ako niekto môže šmariť nohavice do kúta, namiesto aby ich zložil a zavesil do skrine.  Ako vysvetliť mužovi, čo vás bolí, keď si vôbec  nevšíma, čo mu hovoríte?

Je príšerne roztržitý
Na stole hŕby papierov, na kreslách hory šiat. Keď ho prosíte, aby upratal, vzbudzuje dojem strateného dieťaťa a prosí o prepáčenie. Nakoniec sa do upratovania netrpezlivo pustíte sama a v duchu sa presviedčate, že jedného dňa svoje staromládenecké zvyky zmení.
Ako si poradiť?
Keď po ňom napokon poupratujete sama, iba jeho zlozvyk podporíte, pretože neporiadnik veľmi rád zabúda na to, čo by mal urobiť. Je to nevyliečiteľná vlastnosť, ale s pomocou malých trikov ju možno zmierniť. V spálni a kúpeľni umiestnite kôš na jeho veci – nech znečistené odevy hádže tam.  Takisto vyznačte napr. dve zásuvky, do ktorých nikdy nenahliadnete (aby ste pri pohľade na ich obsah neodpadli). Snažte sa partnerovi vysvetliť, že svojou neporiadnosťou vás zaťažuje, pretože dobre vie, že upratovanie napokon ostáva na vás.

Nikdy mi nepomáha
Hovoril, že keď spolu začnete bývať a stanete sa manželmi, polovicu domácich prác bude celkom samozrejme robiť on. Teraz, aj napriek tomu že ste obaja zamestnaní, začína tvrdiť, že domáce práce a výchova detí sú výlučne ženská povinnosť. Nečudo, že sa cítite vykorisťovaná.
Ako si rozdeliť povinnosti?
Pripomeňte mu jeho sľuby. Vypočítajte a zapíšte si, koľko času denne venujete domácim povinnostiam vy a koľko on. Konkrétne fakty ho presvedčia. Ak pracuje iba on a vracia sa domov neskoro večer, nech vám pomáha cez víkendy. Ak sa podujal chodiť s dieťaťom na prechádzky, trvajte na tom, aby to robil každý deň – neodpúšťajte mu.

Nehovorí o dôležitých veciach
Často sa uzatvára do seba a nič nehovorí. Vám sa celkom prirodzene chce rozprávať o tom, čo sa deje u vás v práci, o vašich problémoch a rátate s tým, že sa vám zverí aj on. Lenže muž nechce, aby ste boli jeho oporou – hovorí, že si poradí sám.
Ako s ním vyjsť?
Chce mlčať – nech si mlčí. Ak doňho začnete domŕzať neustálymi otázkami, zatne sa ešte viac a nedostanete z neho ani slovo.  Váš partner má očividne inú povahu ako vy – muži na problémy často reagujú mlčaním a chcú sa s nimi vyrovnať sami.
Staňte sa jeho priateľom. Vaša prítomnosť je pre neho oporou. Keď nad všetkým popremýšľa, sám vám porozpráva o svojich ťažkostiach. V tomto prípade nemožno poradiť nič iné, iba toto: Buďte trpezlivá!

Zase je duchom neprítomný
Privádza vás do šialenstva, že namiesto toho, aby sa venoval rodine, celé hodiny sedí pred počítačom. Na výzvy ako:,, Čo keby si bol chvíľu aj s nami“ odpovedá:,, No veď som tu, nie?“
Čo robiť?
Rozprávať sa – je to najlepší spôsob,. Nevyžadujte, aby sa venoval výlučne vám, pretože potrebuje čas aj na svoje záujmy a úniky do vlastného sveta. Ani vy sa nevzdávajte svojich záľub, napr. raz týždenne aspoň jedno popoludnie venujte svojmu hobby. Naplánujte si to starostlivo. Ak ho začnete do niečoho nútiť, bude neustále podráždený a začne boj za svoju nezávislosť. Akceptujte skutočnosť, že niekedy má aj iné potreby ako byť s vami.

Hovorte, čo cítite
Neskrývajte svoje emócie,  pretože keď ich v sebe budete hromadiť, na konci agresívne vybuchnete. Keď začnete partnerovi hovoriť o tom, čo je pre vás dôležité, budete mať šancu, že napokon si porozumiete. Nenechávajte veci nedopovedané – muži to nemajú radi, pretože nevedia čítať medzi riadkami. Chápu len to, čo je povedané priamo.
P.S. Tieto rady sú krásne, snažila som sa podľa nich žiť, ale napokon to aj tak nevyšlo. Možno je niekedy viac osud ako dobrá vôľa.


Diskusia k článku:

to čo ženy považujú za dôležité,nie je dôležité pre chlapov...treba ho nechať tak.Dôležité je jednať na rovinu,čo na srdci to na jazyku.A keď nevie tak mu to povedať po lopate.
Neregistrovaný - Bellezza, 7.2.2003 14:48
A čo ak aj žena je taká? Má sa .....ť? Ja tiež neviem čítať medzi riadkami. Ako sa to robí?
Neregistrovaný - ROO, 8.2.2003 17:27
čítať medzi riadkami je domýšľanie...ani ja to neviem.
Neregistrovaný - Bellezza, 10.2.2003 08:07
som presvedčená o tom, že muži ženy nikdy nepochopia, to po čom žena túži sa mužovi zdá hlúpe a nepodstatné pre ich vzťah, ani netušia, že toto ich nepochopenie ich môže stáť veľmi veľa, potom nech sa nečudujú, že ženy vyhľadávajú iné známosti.
Neregistrovaný - Sisa, 9.4.2003 10:51
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!