lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Čo keď vám preskočilo?

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 3.2.2003
späť
Späť

Poslať
 

Naše životné tempo je vražedné. Sme pohltené tisíckami povinností aj záujmov a času na oddych a psychohygienu ostáva minimum. Nečudo, že pri takomto spôsobe života sa človek prichytí pri pocite, že život sa mu vymkol z rúk a začína reagovať nenormálne.  Túžite niekedy utiecť od ľudí alebo po nastúpení do električky zakikiríkať?  Začínate sa niekedy obávať, že vaše pocity sa príliš vzdialili od normálu a začínate uvažovať, že ste zo všetkého chaosu, ktorý panuje všade okolo – načisto zošaleli? Skúsme si spolu prebrať, ktoré príznaky sú takmer bežné a kedy už treba uvažovať o návšteve odborníka

Rozprávate sa sama so sebou?
Môžete byť pokojná. Ak sa so sebou zhovárate len v duchu, znamená to, že si urovnávate myšlienky. Ale ak vás okolie začne taktne upozorňovať, že sa so sebou rozprávate nahlas, vzchopte sa. Ak navyše z hlbín hlavy počujete hlasy, ktoré vás navádzajú k čudným úkonom a neprístojnostiam, potom by ste mali vedieť, že za nejaký čas sa pridajú trhavé pohyby a príbuzní vám začnú vybavovať protekciu na psychiatrickej liečebni v oddelení schizofrenikov.

Máte chuť utiecť čo najďalej od priateľov?
To má niekedy každý. Ak nie ste nepríčetná optimistka, máte právo niekedy zatúžiť po samote. Neznamená to samozrejme, že svojich blízkych neznášate, ale nikde nie je napísané, že musíte mať každý deň náladu na ich sťažnosti a náreky.
Ale ak sa priateľ na vás pozerá skúmavo a vy ho zajakavým hlasom prosíte, čo by vám neobjednal jedlo v reštaurácii alebo nekúpil pečivo, pretože zo seba neviete dostať súvislú vetu a ak máte hrôzu zo skupiny väčšej, ako dvoch ľudí, prestaňte si rýchlo nahovárať že sa iba hanbíte. Pravdepodobne trpíte sociálnou fóbiou.

Veríte, že štvorlístok vám prinesie šťastie?
Len pokojne vybehnite do polí a odierajte si pri hľadaní štvorlístkov kolená.  O čosi celkom iné však ide, keď veríte, že v každom výťahu sa musíte prežehnať, aby sa nezrútil. Možno sa uspokojíte aj s menej nápadným rituálom (napríklad úzkostlivo uprataným písacím stolom, na ktorom má všetko nemenné miesto), ale podstata ostáva rovnaká. Ak ste sa ocitli v zajatí súkromných obradov, ktoré vás majú ochrániť pred zlým svetom, vitajte vo svete neuróz!

Máte pocit, že vás každý muž zvádza? 
Ak sa na vás usmieva, hovorí vám komplimenty a pozýva na večeru, asi o vás naozaj stojí. Ale ak ste to usúdili len podľa toho, že sa pozrel vašim smerom, keď prechádzal okolo vášho stola, hodil prázdny kelímok od kávy do vášho koša, mali by ste zabrzdiť. Keď sa nad sebou zamyslíte a budete k sebe úprimná, najskôr dospejete k záveru, že vás podobným spôsobom ,,balí“ každý – od smetiarov na vašej ulici až po najvyššieho šéfa. Ľudia, ktorí trpia erotomanickým bludom, tieto pocity poznajú veľmi dobre.  Nepochybne ste krásna a zvodná, ale ste si istá, že vás chcú zvádzať aj desaťroční školáci a deduškovia na lavičke?


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!