lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Dvojitý život jednoduchých mužov

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 22.1.2003
späť
Späť

Poslať
 

Obyčajne sa všetko  začína banálnou neverou. Muž si je istý, že sa skončí po niekoľkých utajených schôdzkach.  Ale po prvých stretnutiach prichádzajú stále ďalšie a zdanlivo voľný vzťah sa premení na trvalú aféru.


Do krátkych afér sa muži púšťajú pomerne často a obyčajne ani nevedia povedať, prečo sa firemná večera,  služobná cesta alebo stretnutie s dávno nevidenou známou skončilo v posteli. Ale v aférach, ktoré sa ťahajú celé roky, nie je vždy najdôležitejší sex. Ba čo viac, ak sa muži angažujú v druhom, utajenom zväzku, dobre vedia, že riskujú veľmi veľa.  Prečo to potom vôbec robia?

Každodennosť ich ubíja
Niekedy je muž znudený večnými rodinnými problémami, konfliktmi a povinnosťami.  Nevie sa vyrovnať s monotónnym rodinným životom. Presne vie, čo a kedy ho čaká. V nedeľu, samozrejme, treba ísť k svokrovcom, na meniny prídu známi, ktorí budú rozprávať stále tie isté vtipy. A cez dovolenku? Aj to je  vopred jasné: pôjdu na chatu. Veď ju nekupovali a nerekonštruovali na to, aby vyhadzovali peniaze na zájazd k moru.
Niekedy začínajú viesť druhý život mladí otcovia. Keď muž príde domov po celodennej práci, s nechuťou prijíma, že jeho žena rozpráva len o dieťati. „Kakali sme, papali sme, máme zúbok…“ Náhle ako blesk z jasného neba mu napadne myšlienka: Je to tá istá   žena, s ktorou sme sa vášnivo milovali v aute? A uvedomí si, ako veľa sa zmenilo. Kde sa podelo to štíhle, veselé dievča, do ktorého sa šialene zaľúbil?
Stáva sa aj to, že muž v strednom veku si začne s nepokojom uvedomovať známky blížiacej sa staroby. Vlasy má čoraz redšie a brucho čoraz väčšie. K autobusu už nedobehne bez zadychčania ako kedysi. A keď čaká na ďalší, stretne kolegu zo štúdií. Elegantný kabát, štíhla postava a po boku atraktívna mladá žena. ,,Prečo aj ja nemôžem byť taký“, pomyslí si...
Niektorí muži hľadajú skutočnú lásku po celý život. Vrhajú sa stále do nových a nových vzťahov, zabúdajú na manželku a deti v presvedčení, že  city ospravedlňujú akékoľvek správanie.
Ak muž príde k smutnému záveru, že sa cíti zle sám so sebou, svetom aj rodinou, stačí maličká iskra (môže ju vykresať sekretárka v šéfovej pracovni), aby si všimol, že svet je plný mladých a pekných žien, ochotných prežiť dobrodružstvo. A tie zase s obdivom hľadia na života a svetaznalých mužov. Niekedy ich neriadi nič iné, len chladná vypočítavosť. Ale stáva sa aj to, že novo spoznaná žena je naozaj očarená. Zdá sa jej, že konečne natrafila na toho pravého. Sníva o láske, aj keby ju mala prežívať potajomky. Hoci kdesi  v kútiku duše každá prechováva nádej, že jedného dňa sa stane legálnou manželkou muža, s ktorým sa práve zoznámila.  Niekedy sa novou partnerkou muža stane dôverná priateľka manželky alebo žena kolegu. Cit vybuchne po náhlej hádke s právoplatnou manželkou alebo po neúspechu v práci. Odrazu sa zdá, že žena, ktorú pozná už roky je jediná, ktorá ho chápe a akceptuje. Svet je krutý a útecha na dosah...

Klamú, vykrúcajú sa a hľadajú výhovorky
Dokonca aj najnešikovnejší muž, ktorý si začne aféru s inou ženou, sa stane majstrom kamuflácie. Ráno sa rozlúči s manželkou, potom povinne telefonuje milenke. Omnoho ťažšia vec už je režírovanie  večerných stretnutí. Prvé mesiace manželka ešte ako-tak zhltne príbehy o práci navyše, ale tá predsa nemôže trvať roky.  Preto majster konšpirácie vymýšľa stále nové a nové historky o kamarátoch z vojny, ktorí sa ubytovali v hoteli alebo o aute, ktoré sa pokazilo uprostred noci. Niekedy do sprisahania vtiahne kolegu, ktorý v prípade potreby potvrdí, že sa zabudol práve u neho.  Neverný muž v sebe niekedy dokonca odhalí novú pasiu – napr. stane sa z neho vášnivý rybár,  hubár, alebo začne chodiť ,,na plaváreň“. Takto sa mu podarí ukradnúť si trocha voľného času navyše.

Keď pravda vyjde najavo
Neverný muž obyčajne urobí všetko, aby pred manželkou ukryl existenciu inej ženy v jeho živote. Nachádza vysvetlenie dokonca aj tvárou v tvár jednoznačným dôkazom. Ak manželka nemá talent agenta tajnej služby, dlho môže žiť v nevedomosti. Keď sa doma opakujú hluché telefonáty, vypočuje si, že na vine sú telekomunikácie. Príliš neskoré návraty z práce zase znamenajú, že požiadavky šéfov sú stále väčšie.
V skutočnosti muža neveľmi zaujíma, čo cíti manželka. Klame, aby si zabezpečil svätý pokoj. Stáva sa ale aj to, že v ťažkej situácii medzi dvomi ženami vyprovokuje hádku, počas ktorej môže jednoducho tresnúť dverami a uháňať k milenke. Konečne voľný...

Dilema vinníka
Aféra sa odráža aj na psychike muža. Považuje sa za čestného človeka a teraz je nútený klamať. Nemôže sa sústrediť na prácu, pretože premýšľa, ako na noc  uniknúť z domu. Uteká z práce a beží na kradmé, polhodinové stretnutie. Začína sa obávať, či je jediným mužom v živote milenky a táto predstava mu kradne spánok. A na druhej strane by sa nikdy nevzdal komfortu mať vlastný domov, v ktorom je jeho manželka a deti. Miluje svoje staré papuče a rannú kávu, ktorá ho čaká na kuchynskom stole. Keď má pochybnosti, či robí dobre, keď zrádza svoju ženu, vždy si nájde ospravedlnenie: ,,Nie som jediný. Včera o druhej v noci som stretol suseda, ktorý s rozpálenou tvárou otváral vchodové dvere. Na golieri mal stopy rúžu…“

 


Diskusia k článku:

uz chyba len gulka do hlavy,bezpochyby muzi do bodky takto zmyslaju
Neregistrovaný - , 22.1.2003 19:30
Neznámy,to ale neznamená,že tak budem zmýšľať ja. Ešte že si to vedia poniektorí zdôvodniť.
Neregistrovaný - Bellezza, 23.1.2003 09:49
To je naozaj "potešujúci" článok hlavne pre mňa, keď som tehotná a teraz akože mám čakať, že keď budem doma rozprávať manželovi o našom dieťati, tak ho to "prinúti" k nevere? Asi budem potom mlčať, aby som chudáka chlapa neznechutila dlhými rečami o dieťati. Ja len dúfam, že nie sú všetci chlapi rovnakí a že väčšina z nich má ešte niečo v hlave, nielen v rozkroku.
Neregistrovaný - Aneta, 23.1.2003 12:19
Anet,chlapi tak boli urobení,sú to samci,ktorí potrebujú dobyť čo najviac samíc.Bohužiaľ to príroda tak zariadila.To že budete mať potomka,to neznamená,že by ste mali prestať pestovať svoj vzťah a upadnúť do stereotypu a obmedziť sa iba na dieťa.Keď je chlap či žena neverný,na vine bývajú obe strany.
Neregistrovaný - Bellezza , 23.1.2003 13:05
Presne tak isto sa spravaju aj zeny. mozno v nizsom percente vyskytu ako muzi, ale i tak. za seba by som vzdy dala ruku do ohna, a zrazu sa uz 10 mesiacov potacam v mileneckom vztahu a neviem co dalej :( nechcem stratit ani jedneho, milujem ich oboch (kazdeho inak) a vobec neide len o sex.
Neregistrovaný - taka ista :(, 23.1.2003 15:59
Taká istá,čo keby na to tvoj partner došiel.To je klamanie.Alebo keby sa on choval k tebe ako ty k nemu?to sa nedá ničím ospravedlniť, ani citmi, ani situáciou, ničím.To platí aj pre chlapa aj pre ženu.
Neregistrovaný - Bellezza, 24.1.2003 08:27
milá "taká istá" máš situáciu presne ako naša Slamka
Neregistrovaný - smile, 24.1.2003 08:51
viem, ze ma vobec nic neospravedlnuje :( viem, ze to je zle, ze to je strasne nefer, ale nemam sil sa niekoho z nich vzdat
Neregistrovaný - taka ista :(, 24.1.2003 11:47
Taka ista, ale sme dopadli, co? Na jednej strane som stastna, ze som nasla svoju lasku, ale na druhej strane nestastna, lebo mam vycitky svedomia voci blizkym. Ale je fakt, ze za neveru mozu vzdy minimalne dvaja. Ak chces, napis, podebatujeme.
Neregistrovaný - slamka, 24.1.2003 12:27, slamkaaa(`na`)pobox.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!